augustus 2017

  • Ids Dijkstra nieuwe directeur Kielzog Theater en Kunstencentrum

    Ids Dijkstra is benoemd tot nieuwe directeur van Kielzog Theater en Kunstencentrum in Hoogezand. Hij is afkomstig van Landgoed Mensinge (theater, cinema, brasserie, museum) in Roden. Daarvoor was hij Hoofd Bedrijfsvoering bij Schouwburg de Lawei in Drachten. Ids Dijkstra (49) is afgestudeerd Econoom en Cultuurwetenschapper. Daarnaast is hij Cultureel Ondernemer pur sang.

    Ids Dijkstra nieuwe directeur Kielzog Theater en Kunstencentrum

  • Sing and Songwriters gezocht

    Het bestuur van Stichting Skopje Harkstede is op zoek naar Sing and Songwriters. Ben jij diegene die een muziekinstrument bespeelt en daarbij ook nog eens je eigen muziek schrijft en zingt dan zijn wij, het bestuur van Stichting Skopje Harkstede, op zoek naar jou voor een Sing and Songwriters Contest welke zal worden georganiseerd, in mei 2018. Deze Sing and Songwriters Contest zal worden gejureerd door een zeer vakkundig en professionele jury waaronder een bekend Jurylid en producer van de Undercoverstudio te Zuidbroek.

  • Samenwerking Ubbo Emmius en Winkler Prins

    De besturen van Ubbo Emmius Scholengemeenschap en Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, zijn met elkaar in gesprek over een intensieve vorm van samenwerking. De achtergrond hiervan is de krimp van het leerlingenaantal. Beide besturen voelen de verantwoordelijkheid het voortgezet onderwijs in de gemeente Veendam te versterken en staan voor het behoud van een breed, gevarieerd en kwalitatief goed onderwijsaanbod. 
     
    Achtergrond
  • Voorbereidingen Open TCM tennistoernooi

    Vanaf 28 augustus wordt door de Tennisclub Muntendam weer het jaarlijkse Open TCM tennistoernooi georganiseerd. De tennisclub is al druk bezig het complex in optimale staat te brengen voor dit toernooi. Zelfs de bar wordt voorzien van nieuwe bekleding, dit keer met TCM logo. Dit kon worden gerealiseerd dankzij de sponsering van Meertens meubelen BV uit Veendam en stoffeerbedrijf Rene van der Kamp uit Muntendam. 
  • Treinen rijden weer in station Zuidbroek

    Komend weekend zijn leden van de Modelrailgroep Veendam weer aanwezig in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Samen met de vrijwilligers van het spoorwegmuseum zorgen zij er voor dat de treinen op de modelbaan weer hun rondjes rijden. Bezoekers mogen ook zelf met treinen rijden en krijgen daarvoor een echt rangeerdiploma. Donateurs van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum krijgen zelfs gratis toegang
  • Kinderspelweek Muntendam

    Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam houdt de laatste week van de vakantie een spelweek. Dit is voor kinderen van de basisscholen in Muntendam, maar ook voor kinderen die in Veendam naar school gaan, maar wel in Muntendam wonen. Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september wordt voor de 48e keer de kinderspelweek in Muntendam gehouden. De spelweek wordt maandag om 11.00 uur geopend door wethouder Jaap Borg.
  • Stolpersteine geplaatst in Zuid- en Noordbroek

    Verspreid over Zuid- en Noordbroek zijn er vrijdag 4 augustus Stolpersteine geplaatst. Een commissie van de HKM heeft zich sterk gemaakt voor de realisatie hiervan. Er zijn vrijdag in totaal 29 stenen geplaatst. Stolpersteine zijn steentjes ter nagedachtenis aan vermoorde Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
       Gunther Demnig legt de eerste drie stenen aan de Klaas Woltjerweg in Zuidbroek.
  • Bedrijvencontrole

    In augustus en september is er voor de WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken) een bedrijvencontrole in de gemeenten Slochteren en Hoogezand-Sappemeer.
    Dit is een periodieke reguliere controle over het gebruik van niet-woningen. Anders dan bij woningen is er bij wijziging van gebruiker geen vast register. De periodieke controle is dan ook een bezoekcontrole.
    Naast de controle wordt er ook een foto van de buitenkant van het object gemaakt om de actuele situatie te kunnen tonen op de taxatieverslagen.

  • Dé krant voor de nieuwe gemeente

    Een stukje geschiedenis… In de gemeente Menterwolde wordt al 37 jaar een weekblad uitgegeven door Grafisch bedrijf de Bruin B.V. uit Zuidbroek. In 1983 werd voor het eerst het Muntendammer Handelsblad verspreid en op 3 september 1986 kwam er een samenvoeging met de Noord- en Zuidbroekster. Hiermee werd vooruitgelopen op de samenvoeging van de gemeente Muntendam en Oosterbroek. De krant ging later verder onder de naam Tussenklappen.

  • Herinrichting voormalige locatie bibliotheek

    Op 29 augustus start de herinrichting van de voormalige locatie van de bibliotheek Hoogezand. Het gebied wordt ingericht als parkeerterrein en biedt ruimte aan 75 parkeerplaatsen en 2 parkeerplaatsen voor mindervaliden. De plannen voor de herinrichting zijn in overleg tussen de gemeente en het winkelcentrum De Hooge Meeren tot stand gekomen. Een deel van de grond is eigendom van het winkelcentrum.

  • Onderzoek leefbaar Noord- en Midden-Groningen

    De aardbevingen als gevolg van gaswinning hebben grote invloed op het wonen en leven in onze regio. Om erachter te komen hoe groot die invloed is op het wonen en de leefbaarheid, laten elf gemeenten samen met de provincie Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de woningcorporaties in het gebied een groot leefbaarheidsonderzoek uitvoeren. Onderzoeksbureau KAW uit Groningen begeleidt het onderzoek.

  • Voetbal & Funcamp in Sappemeer!

    v.v. HSC neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en probeert de jeugd meer in beweging te krijgen. Op woensdag 30, donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september, de laatste week van de zomervakantie, wordt er op het sportpark van HSC een voetbalkamp georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. De voetbaltrainingen staan onder de professionele leiding van Rene Wollerich van voetbalcenter Meerstad.
  • Vanaf 6 september in 27.000 brievenbussen

    Weekblad MiddenGroninger is een uitgave van Grafisch bedrijf de Bruin B.V. uit Zuidbroek. Vanaf 6 september wordt weekblad MiddenGroninger bij ruim 27.000 huishoudens bezorgd. De krant wordt gratis verspreid in de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer, Slochteren. De MiddenGronin- ger is voor de lezers elke week een bron van informatie op het gebied van regionaal nieuws, sport en cultuur. Vele lokale en regionale ondernemers kunnen gebruik maken van weekblad MiddenGroninger als communicatiemiddel naar hun klanten.

  • Croissanterie in Muntendam

    Binnenkort opent Stichting Eem Aans zijn deuren in het voormalig café de Jachtwaide te Muntendam. Peter Pijper uit Muntendam en Ingrid Albeda zijn de initiatiefnemers. Albeda richt zich op het zorg gedeelte en Pijper regelt de horeca. De stichting is een leuke, leerzame werkplek/dagbesteding voor jongeren en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking. 
  • Gronings Ontzet 2017

    De 28e augustus is (na 1700) de plaatselijke feestdag met een groot aantal feestelijkheden, waaronder een paardenkeuring, drafwedstrijden, een grote kermis en vuurwerk. Ter ere van het Groningens Ontzet, ook wel bekend als ‘Bommen Berend’ naar de bisschop van Münster die de stad in 1672 belegerde, vinden er in Groningen elk jaar op 28 augustus tal van feestelijkheden plaats. 

  • Onderzoek leefbaar Noord- en Midden-Groningen

    De aardbevingen als gevolg van gaswinning hebben grote invloed op het wonen en leven in onze regio. Om erachter te komen hoe groot die invloed is op het wonen en de leefbaarheid, laten elf gemeenten samen met de provincie Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de woningcorporaties in het gebied een groot leefbaarheidsonderzoek uitvoeren. Onderzoeksbureau KAW uit Groningen begeleidt het onderzoek.

  • ‘Rondje Kerk

    De stichting Vrienden van de Grote Kerk Veendam heeft zondagmiddag 27 augustus 2017 in samenwerking met vijf andere kerken een ‘Rondje Kerk’ georganiseerd. ‘Rondje Kerk’ is een fietstocht van kerk naar kerk, die bij iedere deelnemende kerk kan beginnen.

  • Bedrijvencontrole voor de Wet Waardering Onroerende Zaken

    In augustus en september is er voor de WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken) een bedrijvencontrole in de gemeenten Slochteren en Hoogezand-Sappemeer. Dit is een periodieke reguliere controle over het gebruik van niet-woningen. Anders dan bij woningen is er bij wijziging van gebruiker geen vast register. De periodieke controle is dan ook een bezoekcontrole. Naast de controle wordt er ook een foto van de buitenkant van het object gemaakt om de actuele situatie te kunnen tonen op de taxatieverslagen. Degenen die het werk uitvoeren kunnen zich legitimeren, vraagt u hen gerust.

  • Kinderspelweek Muntendam

    Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam houdt de laatste week van de vakantie een spelweek op het ijsbaanterrein aan de Zuiderstraat in Muntendam. Dit is voor kinderen van de basisscholen in Muntendam, maar ook voor kinderen die in Veendam naar school gaan, maar wel in Muntendam wonen. Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september wordt voor de 48e keer de kinderspelweek in Muntendam gehouden. De spelweek wordt maandag om 11.00 uur geopend door wethouder Jaap Borg.

  • Saturday Fever komt naar Hoogezand

    Saturday Fever 30+ laat de Disco tijden weer herleven in Hotel Faber Hoogezand, herinner je nog de discotheek en de plaatjes uit de Top40. Kom swingen op de verlichte dansvloer. Kom verkleed en leef je helemaal weer in die geweldige sfeer van toen. U bent van harte welkom op 7 oktober 2017 bij Hotel Faber in Hoogezand. De Saturday Fever 30+ wordt door Dutch Dance Party en bestaat uit een aantal bedrijven die al vele jaren actief zijn in de verhuur van decoratie, geluid en licht bij soort gelijke evenementen van groot tot klein uit noord Nederland.

  • Mini braderie en rommelmarkt

    Zaterdag 2 september organiseert de Baptisten Gemeente Muntendam weer de jaarlijkse mini braderie. Ook zal er een gezellige rommelmarkt zijn. De kinderen, jong en oud, kunnen zich prima vermaken bij het uitgebreide kinderprogramma. Clown Floppy komt ballonfiguren maken en je kunt voor niks je eigen suikerspin (laten) maken. Er is een klimwand, trampo-bungee en een draaimolen. Ook is het mogelijk om voor kleine fietsreparaties uw fiets te komen brengen. Dit wordt door een erkende fietsenmaker gratis gerepareerd. Er is veel te doen voor jong en oud.

  • 30 Jaar Keverclub

    KCN Groningen viert haar 30-jarig jubileum op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. De camping gaat voor diegene die een nachtje willen blijven, vrijdagmiddag open. Dit jaar is het op camping de Bouwte aan de Hoofdweg in Midwolda, alwaar het publiek en deelnemers van harte welkom zijn.

    30 Jaar Keverclub

     

  • In de bus bij 27.000 huishoudense

    Vanaf 6 september 2017 wordt weekblad MiddenGroninger bij ruim 27.000 huishoudens bezorgd. Weekblad MiddenGroninger is een uitgave van Grafisch bedrijf de Bruin B.V. uit Zuidbroek.

    De krant wordt gratis verspreid in de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. De MiddenGroninger is voor de lezers elke week een bron van informatie op het gebied van regionaal nieuws, sport en cultuur. Vele lokale en regionale ondernemers kunnen gebruik maken van weekblad MiddenGroninger als communicatiemiddel naar hun klanten. Diverse nieuwsartikelen worden ook gepubliceerd op: www.middengroninger.nl. Verder worden het nieuws en de activiteiten, die niet in de krant konden worden vermeld, hier geplaatst.

  • Rijkere bermen door verschraling

    Werkgroep Boerenbuitengebied beheert nu voor het derde jaar de bermen van de Eendrachtsweg en Daaleweg te Muntendam. Het doel is om meer verschillende soorten planten en insecten in het gebied te krijgen. We maaien niet alles in één keer; er staat dan altijd nog voldoende hoge vegetatie voor insecten. Dat geldt ook voor de winter: veel insecten overleven de winter als eitje, rups of pop. Als alles strak geklepeld de winter in zou gaan, blijft daar maar weinig van over. Ook is het belangrijk om het gemaaide af te voeren.

    Een dwergmuis, het kleinste knaagdier van Europa, maakt als enige een nestje in hoge vegetatie. Dit nestje is gemaakt in een dichte perzikkruid vegetatie.

  • MenterAloop

    De 8e editie van de MenterAloop wordt gehouden op woensdagavond 6 september a.s. De organisatie ligt in handen van Lijda Bijma van SOS Muntendam en behelst een recreatieve wandel- en hardlooptocht door De Heemtuin van Muntendam. Elk jaar wordt geprobeerd een nieuwe verrassende route uit te zetten. Er kan 5 of 10 km gelopen/gewandeld worden; 1 ronde is 5 km.

  • Volksverhalen en voorlezen

    Groningse volksverhalen gaan met het project Spinbarg op tournee door de provincie. In de maand september is Hoogezand-Sappemeer aan de beurt. De bibliotheek haakt hier graag op in!
     
    Stommelstaarten 30 augustus 
    Een stommelstaart is een soort spookhond, met een stompje als staart. Deze komt voor in oude volksverhalen. Ontwerp je eigen stommelstaart en laat deze uitprinten met de 3D-printer.
  • Ouder- en kind café

    Elke maand organiseren de Bibliotheek en de GGD Groningen een bijeenkomst waar ouders terecht kunnen met vragen over de opvoeding van jonge kinderen. Op dinsdag 5 september van 10.00-11.00 uur gaat het over het eigen willetje van kinderen. Hoe ga je hiermee om en hoe kun je dit positief benaderen? De wijkverpleegkundige geeft handige tips. Er is gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en met hen ervaringen uit te wisselen. De kinderen mogen uiteraard meekomen.

  • Mini braderie en rommelmarkt

    Zaterdag 2 september organiseert de Baptisten Gemeente Muntendam weer de jaarlijkse mini braderie. Ook zal er een gezellige rommelmarkt zijn. De kinderen, jong en oud, kunnen zich prima vermaken bij het uitgebreide kinderprogramma. Clown Floppy komt ballonfiguren maken en je kunt voor niks je eigen suikerspin (laten) maken. Er is een klimwand, trampo-bungee en een draaimolen. Ook is het mogelijk om voor kleine fietsreparaties uw fiets te komen brengen. Dit wordt door een erkende fietsenmaker gratis gerepareerd. Er is veel te doen voor jong en oud.

  • 55+ Gymnastiek en Zwemmen

    Ouderen Actief hoopt dat iedereen goede zomermaanden gehad heeft en weer zin krijgt om te beginnen aan onze wekelijkse 55+ activiteiten. Na maanden van lichamelijke rust starten wij met 55+ Gymnastiek op 1 september. Alle lessen worden verzorgd door een gekwalificeerde vakkracht. Ook wordt er aandacht besteed aan valpreventie. Dit zal door een fysiotherapeut van Fysiotherapie Menterwolde worden gegeven. De oefeningen worden meestal op de stoel gedaan. Maar daarom zijn ze niet minder effectief. Een belangrijk punt om te vermelden is dat wij tijdelijk naar de sporthal Ruitershorn verhuizen.

  • Ontwerp bestemmingsplan de Heemtuin

    Aan de westzijde van Muntendam ligt de Heemtuin en het natuurpark ‘Tussen de Venen’. Voor de Heemtuin is een bedrijfsplan opgesteld met als uitgangspunt een structureel gezonde exploitatie rondom vijf thema’s: duurzaamheid, horeca, groen, re-integratie & zorg en rust & ruimte. Om verdere ontwikkeling van deze thema’s mogelijk te maken, moest het bestemmingsplan worden aangepast.

  • Het is altijd leuk!

    Afgelopen maandag 28 augustus was weer de aftrap van de kinderspelweken. Op het ijsbaanterrein in Muntendam was het 's morgens een drukte van belang. Veel kinderen, papa's, mama's, opa's en oma's waren op deze mooie zonnige dag gekomen om mee te doen aan allerlei prachtige buitenactiviteiten. 
    Het is altijd leuk!
  • Meld u nu aan voor de cursus ‘Afvallen’!

    Fysiotherapie Menterwolde en gewichtsconsulente Miranda Westers verzorgen samen de cursus ‘Afvallen’. De voorjaarscursus is succesvol afgerond. De deelnemers zijn kilo’s afgevallen, fitter geworden en weten wat wel/niet goed is met betrekking tot voeding. In het najaar start er een nieuwe cursus ‘Afvallen’.

  • VKM klaar voor nieuw seizoen

    Nog even en dan gaat het nieuwe seizoen van start. Volleybalvereniging VKM uit Muntendam gaat komend seizoen met een jeugdteam (mix B), 2 herenteams en 2 damesteams in de derde klasse de noordelijke Nevobo volleybalcompetitie tegemoet. Een damesteam minder dan vorig jaar, en een herenteam erbij. De trainingen beginnen weer vanaf 6 september. De wedstrijden staan vanaf eind september weer op de agenda. De eerste thuiswedstrijden, in de Ruitershorn, zijn op zaterdag 23 september. Publiek is een graag geziene gast op de tribune. Dit zal waarschijnlijk het laatste jaar in de Ruitershorn zijn.