Regio

Centrum Veendam vol met oldtimers en muziek.

Veendam - Intussen heeft centrum Veendam haar naam als evenementencentrum wel bevestigd! “Er is altijd wat te doen” en dat is dit weekend ook weer het geval!
Zaterdagochtend vanaf 9.00 uur vertrekken er bijna 100 oldtimers richting Leer voor de oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam. Een bijna 200 kilometer lange rit met diverse opdrachten onderweg is voor de meeste deelnemers een serieuze uitdaging. Rond 15.30 uur worden de eerste auto’s weer verwacht in centrum Veendam.

Wat wil de regio nu echt?

Ingezonden:

Tegenstrijdige berichten over de versterkingsoperatie

Kan er, op basis van het recente voornemen van het kabinet om de gaswinning in Groningen versneld af te bouwen, getemporiseerd gaan worden in de versterking? Dat is de voorliggende vraag die nu binnen een paar weken beantwoord moet worden.
Groninger gemeenten vinden pauzeren van de versterking “onacceptabel”, minister Wiebes vindt het volkomen logisich en de provincie zwijgt. Toch schrijft de NCG, een samenwerkingsverband van deze drie partijen, aan inwoners dat is besloten tot een temporisering van de versterking. Omdat “het kabinet heeft besloten de gaswinning uit het Groningenveld zo snel mogelijk te stoppen. Dit heeft een positief effect op de veiligheid en daarmee naar alle waarschijnlijkheid gevolgen voor het huidige versterkingsprogramma.”

Internationaal Meteoor Master badmintontoernooi

12 en 13 mei vind in het Indoorcentrum Veendam voor de 50ste keer het internationale Meteoor Masters badminton toernooi plaats. Een bijzonder jubileum van één van de grootste jaarlijks terugkerende badminton evenementen in Nederland. Meer dan 250 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen gedurende het weekend ruim 450 wedstrijden spelen om te bepalen wie er zondagavond het prijzengeld mee naar huis gaat nemen. In 4 categorieën  en in totaal 20 onderdelen zal op sportieve wijze worden gestreden.

Grote gevolgen voor lopende versterkingsoperatie

Het besluit om de gaswinning te stoppen heeft mogelijk grote gevolgen voor de ingezette versterkingsoperatie. Alleen daar waar de versterking al in uitvoering is of al maanden over de versterkingsadviezen met bewoners wordt gesproken gaat de versterking zeker door. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat afgesproken met vertegenwoordigers van de provincie Groningen en de gemeenten in het aardbevingsgebied.

Pagina's