Regio

Regionaal laskampioenschap op Winkler Prins

Veendam - In het rode vmbo-gebouw van Winkler Prins wordt woensdag 14 maart het regionale laskampioenschap gehouden. De nummers 1 en 2 gaan door naar de landelijke finale. Zes scholen, waaronder Winkler Prins, binden woensdag de strijd aan om het mooiste laswerkstuk. Een deskundige jury van het Nederlands Instituut voor Lastechniek zal de verschillende verbindingen beoordelen. Het Instituut organiseert de laswedstrijden, samen met regionale lasorganisaties, om jongeren warm te maken voor een opleiding in de metaalsector.

30 jaar Werkgroep Prehistorie:

In de aanloop naar de tentoonstelling 'In de ban van de Steentijd: 30 jaar Werkgroep Prehistorie' is er op woensdag 7 maart om 20.00 uur een lezing door Henny Groenendijk. Zelden ondergingen de Groninger Veenkoloniën zo’n grote opknapbeurt als met de Herinrichting Oost-Groningen en de Gronings-Drentse Veenkoloniën, die in 1979 via een speciale wet tot stand kwam. Oud-provinciaal archeoloog Henny Groendijk blikt terug.

Karpers uitgezet in kanalen

De wens om het karperbestand op peil te brengen leeft al veel langer. Immers: een karper plant zich op de kanalen niet voort en de laatste uitzettingen zijn al van vele jaren geleden. Bovendien groeit karpervissen nog steeds in populariteit, vooral ook bij de jeugd. Uitzetten van vis gaat anno 2018 niet zo maar: de waterschappen moeten hiermee instemmen en mogen dit op basis van Europese regels niet doen als daarmee de waterkwaliteit kan verslechteren.

Pagina's