Regio

Kerstuitvoering in vanBeresteyn

Leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam verzorgen jaarlijks een voorstelling voor ouders, familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Docenten en leerlingen heten u op woensdag 19 december van harte welkom in theater vanBeresteyn te Veendam! Het programma is samengesteld tijdens de wekelijkse lessen en bevat naast kerstmuziek ook werken uit de klassieke en de populaire muziek. Charlotte Uneken start met de afdeling modern ballet met een Christmas show van de Rockettes, gevolgd door muziek leerlingen.

Kerstballen Ruil-/Vrijmarkt

U bent vast niet de enige in Veendam en omstreken die verschillende kerstdecoraties over heeft en wel eens iets anders wil! Alles op het gebied van kerstdecoratie kunt u aanstaande zaterdag 8 december ruilen of verkopen aan een andere liefhebber! De markt vindt plaats in de Winkler Prinspassage. Er zijn enkele tafels beschikbaar, maar u mag uw decoratie natuurlijk ook vanaf een kleedje verkopen!

Meeste vraag naar zwarte piet in Groningen

Utrecht, 23 november 2018 - De verkoop van zwarte pietpakken is dit jaar flink aan het afnemen, met een berekende daling van ongeveer 30%. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding 365, waarbij is gekeken naar de verkooptrends van zwarte pietenpakken, sinterklaaspakken, en kerstmanpakken. De afname in populariteit van zwarte piet lijkt met name te komen vanuit de Randstad. In andere provincies is er echter nog veel vraag naar het traditionele ‘zwarte’ pietkostuum. De vraag is het grootst in Groningen.

Pagina's