AFVALNIEUWS JUlI 2017

In deze publicatie vindt u een overzicht van belangrijke data rondom de afvalinzameling in Menterwolde voor de komende weken. Alle actuele informatie over de afvalinzameling is te vinden in de digitale afvalwijzer op http://www.mijnafvalwijzer.nl/
Denk aan de inzameldagen, routes, afvalscheiding en de gemeentelijke belastingtarieven. U kunt de afvalwijzer ook als app op uw smartphone of tablet downloaden. Nuttige scheidingsinformatie is te vinden op: www.milieucentraal.nl

TEXTIELINZAMELING
Het oude textiel wordt maandelijks huis-aan-huis door Wedeka ingezameld. Zet het oude textiel in een vuilniszak aan de weg op:
- Dinsdag 25 juli: Meeden
- Woensdag 26 juli: Muntendam, Tripscompagnie en Borgercompagnie
- Donderdag 27 juli: Zuidbroek en Noordbroek

GROFVUILROUTE
Op donderdag 20 juli wordt de grofvuilroute weer gereden. Aanmelden bij de gemeente is noodzakelijk.Dit kan op www.menterwolde.nl door het formulier ‘Melding openbare ruimte en afval’ online in te vullen.

OUD PAPIER
Inzameling dorpen:
• 22 juli in Zuidbroek
• 26 augustus in Meeden
• 29 juli in Noordbroek
• 26 augustus in Muntendam
• 14 en 15 juli container bij de Europaschool in Muntendam
• 9 en 10 juli container in Meeden

CHEMOKAR
Op zaterdag 29 juli rijdt de chemokar weer in de gemeente.

PLASTICINZAMELING + drankenkartons
• 8 juli in Noordbroek en Meeden
• 20 juli in Muntendam (incl. Borgercompagnie en Tripscompagnie)
• 27 juli in Zuidbroek

GLAS EN BLIK - recyclewagen

Iedere even week wordt het glas en blik ingezameld in Menterwolde:
Maandag: Meeden - het gebied ten oosten van de spoorlijn Zuidbroek - Veendam.
Dinsdag: Muntendam oost en noord - ten oosten van de Bovenweg en ten noorden van de Nieuweweg tot het spoor bij Zuidbroek, dus inclusief Tussenklappen en Poeltjelaan.
Woensdag: Muntendam west - ten zuiden van de Nieuweweg en ten westen van de Bovenweg, inclusief deze wegen, plus Borgercompagnie en Tripscompagnie.
Donderdag: Zuidbroek - het gebied tussen het spoor bij Zuidbroek en het gebied van Noordbroek (Botjesweg, 't Veen, Drostenlaan, Uiterburen tot Klingenweg, Klingenweg en de Buitenweg horen bij Zuidbroek).
Vrijdag: Noordbroek - Sappemeersterweg - Havenstraat - Scheemderstraat en ten noorden daarvan, plus de Zuiderstraat tot de Klingenweg. Ook het buitengebied ten oosten van de N33 valt onder Noordbroek.