Maatschappelijke Activiteiten Centrum - Nieuws

 
Bij het MAC komen alle activiteiten op het gebied van werk, inkomen, zorg en welzijn samen. Iedere maand is er weer een lijst met activiteiten op al deze terreinen. Volg deze pagina. Er zit vast iets voor je bij! 
 
Het MAC organiseert activiteiten in de hele gemeente.
Op deze pagina een greep hieruit!

 

Dag van de Mantelzorg, 9 november

Op 10 november is er landelijke aandacht voor het waardevolle werk dat mantelzorgers verzetten. In Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde wordt hier al op 9 november bij stil gestaan. 
De gemeenten vinden de inzet van de mantelzorger erg belangrijk. Daarom is er het mantelzorgcompliment welke bestaat uit een waardebon en een bloemetje. Deze complimenten op 9 november uitgedeeld.
 
U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
U biedt intensieve zorg of hulp aan een naaste; U doet dit minimaal 8 uur per week én al minstens 3 maanden lang; U bent 15 jaar of ouder; U zorgt voor iemand die in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren of Menterwolde woont.
Dag van de Mantelzorg, 9 november
Wilt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment 2017? 
Neem dan vóór 1 november contact op met het Steunpunt Mantelzorg. Een medewerker heeft een gesprek met u om te kunnen beoordelen of u aan de criteria voldoet. 
(De gemeente deelt maximaal één mantelzorgcompliment per zorgvrager uit).
Heeft u het compliment in 2016 ontvangen? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. Wel vragen wij u het aan ons door te geven als uw situatie verandert, als u niet meer aan de criteria voldoet of als u geen mantelzorger meer bent.

Feestavond voor mantelzorgers: 23 november

In het kader van de Dag van de Mantelzorg is er op 23 november een feestavond met muziek, voor alle mantelzorgers uit Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren!
De feestavond vindt plaats in ‘De Boerderij’ bij de Fraeylemaborg, Hoofdweg 28 te Slochteren. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom als u intensief voor iemand uit uw naaste omgeving zorgt. Aanmelden voor deze avond is nodig en kan tot 16 november 2017.
Heeft u problemen met het vervoer? Als u het ons tijdig laat weten, dan kunnen we naar een oplossing zoeken.
Voor informatie of opgave: Steunpunt Mantelzorg Tel.: 0598-364900.Email: mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl
Website: www.kwartierzorgenwelzijn.nl

Werkcafe “Mijn kansen op de arbeidsmarkt”

Deze keer hebben de vrijwilligers van het Werkcafe Menterwolde het BWRI team uitgenodigd om te praten over de “Mijn kansen op de arbeidsmarkt”. Alle werkzoekenden uit de nieuwe gemeente zijn welkom! Aanmelden is niet nodig, u kunt zo binnen lopen!

Werkcafe “Mijn kansen op de arbeidsmarkt”

Voor jonge moeders”

In het najaar komt één keer per twee weken de jonge moedergroep op de dinsdagmiddag samen in het MAC om te kletsen over allerlei moeder en kind zaken. Heel gezellig! Er wordt gekletst over allerlei zaken waar je als moeder tegenaan loopt.  Is je kindje nog klein, dan mag hij of zij gewoon meekomen. De eerste keer in oktober is op 10 oktober aanvang 13.30 uur. Opgave via het MAC.

Pagina's