Maatschappelijke Activiteiten Centrum - Nieuws

 
Bij het MAC komen alle activiteiten op het gebied van werk, inkomen, zorg en welzijn samen. Iedere maand is er weer een lijst met activiteiten op al deze terreinen. Volg deze pagina. Er zit vast iets voor je bij! 
 
Het MAC organiseert activiteiten in de hele gemeente.
Op deze pagina een greep hieruit!

 

Ruilderij start 2e openingsmiddag in januari 2018

Vanaf 15 januari zal de kledingruilwinkel van het MAC, de Ruilderij, ook op maandagmiddagen open zijn. “We merken dat mensen de winkel erg waarderen. De wens is dan ook om op meerdere middagen open te zijn zodat er nog meer mensen gebruik kunnen maken van de winkel.” vertelt Jolanda, vrijwilliger van de Ruilderij. “We bestaan nu al 3 jaar en de bekendheid van de winkel neemt toe, dat is heel leuk!” 
Ruilderij start 2e openingsmiddag in januari 2018
Sinds de start van het Naaipunt op de maandag en de vrijdag is gebleken dat de combinatie met de Ruilderij middag erg leuk is. “Als je een jurkje vindt dat net iets te lang is, dan kun je dat bij het Naaipunt direct laten inkorten. Die service wordt gratis geleverd voor klanten van de Ruilderij. Bij het Naaipunt kan verder iedereen terecht met een vraag over het herstel van kleding.” 
De Ruilderij is gebaseerd op het ruilprincipe, je levert iets in en kan weer iets uitzoeken. Maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker snuffelen en supergoedkoop, voor € 0,20 per kledingstuk, iets kopen.
De openingstijden zijn vanaf 15 januari ma- en vrijdag van 14.00-16.00 uur.

“GEWOON HELP’N” noaberhulp via persoonlijk contact

In Muntendam start stagiaire Emma Ketelaar via het MAC een nieuw project in een wijk in Muntendam waarbij een oproep wordt gedaan om eens een keertje gewoon een ander te helpen bij een klein klusje of het doen van een boodschap. “Iedereen in de Westerbouwte ontvangt in december een folder waarin je kunt aangeven of je wel eens iets zou willen doen voor iemand of dat je wel eens hulp nodig hebt.” vertelt Emma. “Ik hoop dat we zo veel mensen een helpende hand kunnen toesteken en Naoberhulp weer op de kaart krijgen.”

WeHelpen in 2018, vrijwillige hulp via internet

Vrijwillige hulp via internet aanvragen? Dat kan vanaf januari 2018 nu ook in Menterwolde (of beter gezegd, de dorpen van de regio oud-Menterwolde) Via www.wehelpen.nl kan iedereen die liever via internet een hulpaanvraag doet voor bijvoorbeeld hulp in de tuin of het doen van een klusje zich aanmelden op Wehelpen. “Vanuit de Vrijwilligerscentrale ondersteunen wij Wehelpen en kunnen indien gewenst mee helpen met het zoeken van een passende vrijwilliger.” aldus Suze Eleveld, bemiddelaar bij de Vrijwilligerscentrale. “We bemiddelen bij de Vrijwilligerscentrale al 7 jaar bij vrijwillige hulp bij mensen thuis. Genoeg ervaring dus! We werken samen met andere vrijwilligersorganisaties en proberen altijd een juiste match te maken“

Heeft u hulp nodig bij een klus of zou u graag eens gezellig samen met iemand koffie drinken dan kunt u zich ook melden via het MAC tel. 0598-729393.

Nieuwe website MAC Midden Groningen

Op 1 November is de nieuwe website van het MAC gelanceerd. 
Nieuwe website MAC Midden Groningen
De nieuwe gemeente vroeg ook een nieuwe naam en nieuwe vormgeving voor de website. “De website is veel overzichtelijker geworden en we hebben ook veel meer foto’s toegevoegd van de mensen die hier werken. Dat is veel persoonlijker.” vertelt Anneke Kruizinga, webbouwer van de nieuwe pagina.”De website geeft een mooie indruk van wat hier allemaal gebeurt. Het is de moeite waard een kijkje te nemen.”
Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.macmiddengroningen.nl.

Dag van de Mantelzorg, 9 november

Op 10 november is er landelijke aandacht voor het waardevolle werk dat mantelzorgers verzetten. In Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde wordt hier al op 9 november bij stil gestaan. 
De gemeenten vinden de inzet van de mantelzorger erg belangrijk. Daarom is er het mantelzorgcompliment welke bestaat uit een waardebon en een bloemetje. Deze complimenten op 9 november uitgedeeld.
 
U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
U biedt intensieve zorg of hulp aan een naaste; U doet dit minimaal 8 uur per week én al minstens 3 maanden lang; U bent 15 jaar of ouder; U zorgt voor iemand die in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren of Menterwolde woont.
Dag van de Mantelzorg, 9 november
Wilt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment 2017? 
Neem dan vóór 1 november contact op met het Steunpunt Mantelzorg. Een medewerker heeft een gesprek met u om te kunnen beoordelen of u aan de criteria voldoet. 
(De gemeente deelt maximaal één mantelzorgcompliment per zorgvrager uit).
Heeft u het compliment in 2016 ontvangen? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. Wel vragen wij u het aan ons door te geven als uw situatie verandert, als u niet meer aan de criteria voldoet of als u geen mantelzorger meer bent.

Pagina's