Nieuwspagina MiddenGroningen

Witboek Overschild

Het witboek van Overschild inspireert mensen enorm om samen op te trekken, en zelf regie te pakken rond de versterking. Individueel en als dorp. Het was een vraag vanuit bewoners uit veel verschillende dorpen en wijken op onze Versterking: Samen Sterker-bijeenkomst afgelopen 16 januari in Overschild: 'wij willen veel meer horen over het witboek dat bewoners in Overschild gemaakt hebben, kan dat?'. De Dorpsbelangenwerkgroep Versterking Overschild (DVO) zelf krijgt ook regelmatig vragen van andere dorpen. Daarom organiseren het Groninger Gasberaad, Groninger Dorpen en de DVO deze avond voor bewoners die geïnteresseerd zijn in het witboek, hoe bewoners in Overschild het aanpakken en hoe het proces verloopt. Het Groninger Gasberaad en Groninger Dorpen zijn vanzelfsprekend aanwezig voor updates en vragen. We kijken uit naar de avond om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en vooruit te helpen. Het is een avond alleen voor bewoners.

Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts.

Hoogezand - Het jaarconcert van het piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 maart en wordt evenals voorgaande jaren gehouden in Hotel Faber. Naast het piratenkoor wordt deze avond meegewerkt door de zanggroep Flexibel uit Delfzijl, die vrolijke deuntjes uit de jaren 60, 70 en 80 ten gehore zal brengen. Na afloop van het concert zal in de voorzaal van Hotel Faber muziek worden verzorgd door “The Chards”, met onder meer Lou Leeuw en Rieks Folgerts.

Vragen over situatie dorpshuis Kiel-Windeweer

De Groenlinks-fractie heeft artikel 33 RvO-vragen aan het college gesteld over de situatie rondom het dorpshuis van Kiel-Windeweer. Er is sprake van een reeds langlopend proces tussen enerzijds de (voormalige) gemeente en Stichting Dorpshuis en anderzijds de VV Kiel-Windeweer. Er zijn diverse juridische procedures, waarvan de zaak over het eigendom en exploitatie nog loopt.

Pagina's