Nieuwspagina MiddenGroningen

Binnenkort heideschapen in het Gorechtpark

Schapenboerderij Penninga gaat het Gorechtpark begrazen voor de gemeente Midden-Groningen. Het doel van de begrazing is om op een milieuvriendelijke manier het gebied onder stroomkabels van Tennet beheersbaar te houden. Daarnaast is de aanwezigheid van deze dieren een welkome aanvulling voor de uitstraling van het park.

Exotenmarkt in Meeden

Een nieuw evenement! Op 18 en 19 augustus vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor het eerst een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars presenteren er hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, bananen, cacteeën, agaves en andere, vaak ook winterharde, exoten. Uniek voor Noord-Nederland en een must voor liefhebbers van alles wat anders is op plantengebied.
 

Langs de Holland Amerika Lijn

In het kader van twee bijzondere tentoonstellingen over de Holland Amerika Lijn zoals die lopen in het Veenkoloniaal Museum in Veendam en het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen, wordt er in samenwerking met de museumspoorlijn STAR uit Stadskanaal op zondag 26 augustus het arrangement 'Met de trein langs de Holland Amerika Lijn' georganiseerd.
Langs de Holland Amerika Lijn

Vrouw gewond bij frontale botsing

Hoogezand - Op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand is donderdagmiddag, bij een frontale botsing, een vrouw gewond geraakt.

De vrouw was bijrijder toen de auto waarin zei zat geraakt werd door een auto die moest uitwijken voor een kat. De vrouw is door de ambulancedienst behandeld en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ondezoek naar de juiste oorzaak van de ongeval is verricht door de verkeers ongevallen analyse. De Abraham Kuypersingel was tussen de Dreeslaan en de Van Limburg Stirumlaan geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Pagina's