Nieuwspagina MiddenGroningen

Vondst asbest op bouwterrein Duurkenakker

Na een melding in de ochtend van 11 december, van het aantreffen van asbestverdacht  materiaal, is in opdracht van de gemeente Midden-Groningen met lint een gebied afgezet. Het gaat om het gebied ten noorden van Duurkenakker in Meeden tussen het A.G. Wildervanckkanaal en de spoorlijn naar het Railservice Centrum Veendam.
Uit eerste onderzoek blijkt dat het inderdaad om asbest gaat in een gebied van ongeveer 750 meter bij 50 meter. Ook zijn er daar meerdere borden gevonden met daarop onder andere de tekst ‘wie wind zaait zal asbest oogsten’.

Opening 3-minute-store


“Ik ben ervan onder de indruk hoe snel brand om zich heen grijpt en hoe weinig tijd je als bewoner hebt om de weg naar buiten te vinden. Ik vind dat deze voorlichting voor heel Nederland van belang is en ben blij dat we dit met de veiligheidsregio kunnen doen.” Met deze woorden opende burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen vrijdagmiddag om 13.00 uur de 3-minutestore van de brandweer in Hoogezand. Hij knipte een lint door waarmee de tijdelijke winkel in winkelcentrum de Hooge Meeren officieel werd geopend.

Nieuwe webwinkel voor minima

Met ingang van 2019 heeft de gemeente Midden-Groningen een nieuw minimabeleid. Er is dan één regeling die voor alle inwoners hetzelfde is: het Meedoen Fonds!
Dit fonds vervangt de drie fondsen die er voorheen waren namelijk het Activiteitenfonds, het Participatiefonds en het Stimuleringsfonds. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Belangrijke aanbieders als Het Kielzog en De Kalkwijck hebben zich al aangemeld als aanbieder van activiteiten voor de webwinkel. Daarmee komt het uiteindelijke doel steeds dichterbij: iedereen doet mee in Midden-Groningen!
 

Extraatje voor kinderen in minimagezinnen

Gezinnen in Midden-Groningen met een inkomen tot 115 procent van het sociaal minimum krijgen voor elk kind een Kindpas toegestuurd: een kaart met een winkeltegoed van 45 euro. ‘We hebben wat geld over in ons potje voor minima-ondersteuning, en dat besteden we op deze manier heel zinvol’, legt wethouder Peter Verschuren uit.  ‘We willen dat kinderen volwaardig mee kunnen doen in de samenleving, ook als de ouders weinig geld hebben. Volgend jaar gaan we daarvoor werken met een webwinkel die het aanvragen heel simpel maakt. En dit jaar bieden we graag de mogelijkheid om met de feestdagen iets extra’s te doen.
Gemeentelijk extraatje voor kinderen in minimagezinnen

Pagina's