Nieuwspagina MiddenGroningen

Grote gevolgen voor lopende versterkingsoperatie

Het besluit om de gaswinning te stoppen heeft mogelijk grote gevolgen voor de ingezette versterkingsoperatie. Alleen daar waar de versterking al in uitvoering is of al maanden over de versterkingsadviezen met bewoners wordt gesproken gaat de versterking zeker door. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat afgesproken met vertegenwoordigers van de provincie Groningen en de gemeenten in het aardbevingsgebied.

Muzikale herinneringen voor ouderen

het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee voor ouderen in Groningen. De hele maand april vinden er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren plaats in Stad en provincie. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

Muzikale herinneringen voor ouderen

€ 24.500,- subsidie voor Voedselbank en Kledingbank

Midden-Groningen vindt dat de Voedselbank en Kledingbank een groot maatschappelijk belang dienen. Aangezien ze geen structurele subsidie ontvangen en daarvoor ook geen geld begroot is, heeft het college besloten hun aanvraag voor een subsidie van de gemeente Midden-Groningen voor 2018 te honoreren. De organisaties bij elkaar ontvangen daarmee € 24.500 van de gemeente

Sport in Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen vindt sport belangrijk omdat veel inwoners hierbij betrokken zijn en er op diverse manieren binding mee hebben. Op het beleidsterrein sport spelen op dit moment vele zaken, zoals de harmonisatie van sport, sportaccommodaties en sportbeleid van de voormalige drie HSSM- gemeenten naar de gemeente Midden-Groningen. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe initiatieven.

Druk bezochte Kwekerijdagen

Meeden - Ze kwamen van heinde en verre en in grote getale, de plantenliefhebbers die het afgelopen weekend de Noordelijke Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz in Meeden bezochten. Met ongeveer 2000 bezoekers was deze editie van het jaarlijkse evenement één van de drukste van de afgelopen jaren. Op het plantenrijke tuingoed van Bob Foltz en Andries Bierling hadden zo’n 40 specialiteitenkwekers en tuinkunstenaars zich verzameld om hun collecties te presenteren aan een liefhebberspubliek en samen het nieuwe plantenseizoen te vieren. Want een feestje was het, mede dankzij het goddelijke weer.

Pagina's