Nieuwspagina MiddenGroningen

MenterAloop

De 8e editie van de MenterAloop wordt gehouden op woensdagavond 6 september a.s. De organisatie ligt in handen van Lijda Bijma van SOS Muntendam en behelst een recreatieve wandel- en hardlooptocht door De Heemtuin van Muntendam. Elk jaar wordt geprobeerd een nieuwe verrassende route uit te zetten. Er kan 5 of 10 km gelopen/gewandeld worden; 1 ronde is 5 km.

Rijkere bermen door verschraling

Werkgroep Boerenbuitengebied beheert nu voor het derde jaar de bermen van de Eendrachtsweg en Daaleweg te Muntendam. Het doel is om meer verschillende soorten planten en insecten in het gebied te krijgen. We maaien niet alles in één keer; er staat dan altijd nog voldoende hoge vegetatie voor insecten. Dat geldt ook voor de winter: veel insecten overleven de winter als eitje, rups of pop. Als alles strak geklepeld de winter in zou gaan, blijft daar maar weinig van over. Ook is het belangrijk om het gemaaide af te voeren.

Een dwergmuis, het kleinste knaagdier van Europa, maakt als enige een nestje in hoge vegetatie. Dit nestje is gemaakt in een dichte perzikkruid vegetatie.

In de bus bij 27.000 huishoudense

Vanaf 6 september 2017 wordt weekblad MiddenGroninger bij ruim 27.000 huishoudens bezorgd. Weekblad MiddenGroninger is een uitgave van Grafisch bedrijf de Bruin B.V. uit Zuidbroek.

De krant wordt gratis verspreid in de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. De MiddenGroninger is voor de lezers elke week een bron van informatie op het gebied van regionaal nieuws, sport en cultuur. Vele lokale en regionale ondernemers kunnen gebruik maken van weekblad MiddenGroninger als communicatiemiddel naar hun klanten. Diverse nieuwsartikelen worden ook gepubliceerd op: www.middengroninger.nl. Verder worden het nieuws en de activiteiten, die niet in de krant konden worden vermeld, hier geplaatst.

Pagina's