Nieuwspagina MiddenGroningen

Café Sid bie de buren 1 maand gesloten

De gemeente Midden-Groningen sluit vrijdag 22 februari 2019 het café Sid bie de buren in Siddeburen voor één maand omdat het café meerdere keren de Drank- en Horecawet heeft overtreden en overlast veroorzaakt. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Horecaondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen als goed gastheer en zich aan de regels houden, hebben mijn steun. Als ondernemers dat niet doen, kunnen ze erop rekenen dat de gemeente maatregelen neemt.”
 
Overtredingen

Subsidieregeling voor ondernemers in Slochteren

In de loop van 2019 zal het college van Midden-Groningen een fonds voor ondernemers in Slochteren oprichten. De aanleiding hiervoor was de verhoging van de onroerende zaakbelasting (OZB) voor bedrijven in de voormalige gemeente Slochteren. Door de herindeling met Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde moesten zij meer gaan betalen. Om aan deze ondernemers tegemoet te komen, is in 2018 budget vrijgemaakt om een fonds in te stellen.
 
Uitwerking

Toekomstplan Ruitenvelder Froombosch

Het schoolbestuur OPOS heeft in 2016 besloten om de openbare scholen OBS de Ruitenvelder uit Froombosch en OBS de Kinderboom uit Slochteren te laten fuseren vanaf het schooljaar 2019-2020. Door de verhuizing van OBS de Ruitenvelder naar de nieuwbouw aan de Slochterveldweg komt in de het schooldeel van MFC de Ruitenvelder leeg. In verband met afspraken van de gemeente met NAM moet de rest van het gebouw aardbevingsbestendig gemaakt worden op kosten van NAM of nieuw gebouwd worden.

Succesvolle start Meedoen webwinkel

Woensdag 16 januari 2019 opende wethouder Peter Verschuren de Meedoen webwinkel. De webwinkel is het middel waarmee het nieuwe minimabeleid in de gemeente Midden-Groningen wordt uitgevoerd: het Meedoen Fonds. De webwinkel maakte in de eerste maand een succesvolle start. Ruim 105 aanbieders verzorgen een breed aanbod in 365 producten en diensten. Binnen één maand hebben al meer dan 2000 inwoners een aanvraag ingediend.

Pagina's