Midden-Groningen

Burgemeester bezorgt eerste reisdocument

Sinds deze maand is het bij de gemeente Midden-Groningen mogelijk aangevraagde reisdocumenten thuis te laten bezorgen. Maandagavond 15 oktober 2018 wordt het eerste reisdocument thuis bezorgd bij mevrouw Scholten uit Sappemeer door burgemeester Adriaan Hoogendoorn. De gemeente Midden-Groningen is de eerste gemeente in de provincie, waar burgers hun reisdocument (thuis) kunnen laten bezorgen.

Subsidie ter compensatie van OZB

Het college van de gemeente Midden-Groningen stelt de gemeenteraad voor om maatschappelijke functies op het gebied van sport, welzijn en samenleving in 2019 compensatie aan te bieden voor de gebruikersbelasting (OZB) in de vorm van subsidie. Voor 2018 stelt het college een beperkte compensatie voor. De regeling komt ten goede aan dorps-en wijkgebouwen, sportvoorzieningen, scoutingverenigingen, speeltuinverenigingen, jeugdhonken en jeugdsozen, kinderboerderijen, muziekverenigingen en musea.

Midden-Groningen vlagt voor Coming-Outdag

Op donderdag 11 oktober is het internationale Coming-Outdag. Voor het eerst in de nieuwe gemeente Midden-Groningen zullen de regenboogvlaggen wapperen bij het gemeentehuis in Hoogezand en de locaties Slochteren en Muntendam. Om 9.00 uur zullen burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Jan Jakob Boersma de regenboogvlag hijsen in Hoogezand.

Gemeente bezorgd paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen

Als eerste gemeente in de provincie Groningen start Midden-Groningen maandag 8 oktober met het bezorgen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. De aanvrager kan het reisdocument door heel Nederland laten bezorgen, waar hij of zij het persoonlijk in ontvangst kan nemen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Met deze nieuwe service zet Midden-Groningen weer een volgende stap om met de gemeentelijke dienstverlening onze inwoners zoveel mogelijk tegemoet te komen.”
 

Makkelijk Melden app gelanceerd

Vanaf 8 oktober kunnen inwoners van de gemeente Midden-Groningen meldingen voor de openbare ruimte doorgeven via de app Makkelijk Melden. Wethouder Jan Jakob Boersma: “Fijn dat onze inwoners problemen in de openbare ruimte, zoals losliggende stoeptegels en afval op straat, vanaf nu gemakkelijk en direct via de smartphone door kunnen geven aan de gemeente.”
 
Hoe werkt het?
De Makkelijk Melden app is voor iedereen eenvoudig te installeren op de smartphone. Inwoners vinden de app in de App Store of Google Play.

Pagina's