Midden-Groningen

Café Sid bie de buren 1 maand gesloten

De gemeente Midden-Groningen sluit vrijdag 22 februari 2019 het café Sid bie de buren in Siddeburen voor één maand omdat het café meerdere keren de Drank- en Horecawet heeft overtreden en overlast veroorzaakt. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Horecaondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen als goed gastheer en zich aan de regels houden, hebben mijn steun. Als ondernemers dat niet doen, kunnen ze erop rekenen dat de gemeente maatregelen neemt.”
 
Overtredingen

Subsidieregeling voor ondernemers in Slochteren

In de loop van 2019 zal het college van Midden-Groningen een fonds voor ondernemers in Slochteren oprichten. De aanleiding hiervoor was de verhoging van de onroerende zaakbelasting (OZB) voor bedrijven in de voormalige gemeente Slochteren. Door de herindeling met Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde moesten zij meer gaan betalen. Om aan deze ondernemers tegemoet te komen, is in 2018 budget vrijgemaakt om een fonds in te stellen.
 
Uitwerking

Succesvolle start Meedoen webwinkel

Woensdag 16 januari 2019 opende wethouder Peter Verschuren de Meedoen webwinkel. De webwinkel is het middel waarmee het nieuwe minimabeleid in de gemeente Midden-Groningen wordt uitgevoerd: het Meedoen Fonds. De webwinkel maakte in de eerste maand een succesvolle start. Ruim 105 aanbieders verzorgen een breed aanbod in 365 producten en diensten. Binnen één maand hebben al meer dan 2000 inwoners een aanvraag ingediend.

Groninger Huis gaat door met plaatsen rookmelders

Maandag 18 februari heeft Hilde van Ree, directeur- bestuurder van woonstichting Groninger Huis, een rookmelder in een woning aan De Genestetlaan in Hoogezand geplaatst. Dit is een bijzonder moment voor huurder Ronnie, de brandweer en Groninger Huis omdat deze woning eind 2018 volledig is uitgebrand en de huurder volgens eigen zeggen ‘veel geluk’ heeft gehad.
Op de foto van links naar recht Peter Venema (brandweer), Ronnie Reinders, Hilde van Ree en Rudie Eissens (Groninger Huis) Noot voor de redactie, niet

Sportverkiezing Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen organiseert op vrijdag 12 april 2019 de eerste Sportverkiezing Midden-Groningen. Wethouder Sport Erik Drenth: “De gemeente Midden-Groningen vindt sport en bewegen belangrijk. Met name op de breedtesport wil de gemeente hoog inzetten. In Midden-Groningen sporten en presteren sommige Midden-Groningers ook op zeer hoog niveau. Aan deze prestaties wil de gemeente gepaste aandacht geven door vanaf dit jaar jaarlijks een sportverkiezing van de gemeente Midden-Groningen te organiseren.”

Pagina's