Midden-Groningen

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Vandaag ontving Groninger Huis van de Politie Noord Nederland het bericht dat in twee huurwoningen een hennepplantage is opgerold.
Woordvoerder Tessel Horsman van de Politie Noord Nederland: ‘In de ene woning ging het om 256 planten en diefstal van stroom. In de andere troffen we 60 hennepplanten en 50 -stekken. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Er is vandaag één verdachte aangehouden, maar het onderzoek gaat door.’  
Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Sobere voorjaarsnota

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen hebben een sobere Voorjaarsnota gepresenteerd. In de Voorjaarsnota zijn de ombuigingsvoorstellen verwerkt die al eerder naar de gemeenteraad zijn gestuurd. Wethouder Erik Drenth (Financiën) zegt dat in de Voorjaarsnota de effecten van de mei-circulaire van het Rijk nog niet zijn verwerkt. ‘Ook weten we nog niet hoe groot de tekorten in het Sociaal Domein zullen oplopen. Mogelijk zijn aanvullende ombuigingsmaatregelen nodig.’
 

Buitenspeelkaart Midden-Groningen

12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. In Midden-Groningen kun je het hele jaar door heerlijk buitenspelen. Naast de traditionele speeltuinen zijn er dorpsrandparken, beleefpaden, natuurspeelplaatsen, strandjes, buitenfitnessparken en kabouterpaden waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Vooral het grote aanbod aan natuurspeelplaatsen is uniek in onze provincie.
Buitenspeelkaart Midden-Groningen

Vergadering Ouderenraad Midden-Groningen

Donderdag 20 juni houdt de Ouderenraad Midden-Groningen haar maandelijks overleg in het dorpshuis ‘t Mainschoar in Kolham. In deze vergadering zal wethouder Jan Jakob Boersma van de gemeente Midden-Groningen de leden bijpraten over het WMO-vervoer. In de decembervergadering van 2018 is door de Ouderenraad uitvoerig met de wethouder gesproken over het voornemen dat er toen lag om het ziekenhuisvervoer uit het WMO te halen. Daar het FNV-actie ging voeren over dat voornemen is de discussie toen gestopt en is de gemeente in gesprek gegaan met de FNV en het Publiek Vervoer.

Pagina's