Midden-Groningen

Nieuwe ambtsketen

De selectiecommissie heeft voor de ambtsketen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen gesprekken gehad met drie lokale goudsmeden. Zij presenteerden aan de commissie het eerste schetsontwerp van de ambtsketen. Het ontwerp van goudsmid Mariëlle Bloemhoff-ten Thije Boonkkamp uit Siddeburen werd unaniem gekozen. Zij heeft een ontwerp gemaakt wat eigentijds is, met de blik naar de toekomst maar waarin ook de historie is meegenomen.
 
Inspiratie voor het ontwerp

Werkzaamheden A7 week later van start

Rijkswaterstaat voert van maandag 9 oktober tot maandag 5 november groot onderhoud uit aan de A7 ter hoogte van Hoogezand-Sappemeer. De werkzaamheden gaan een week later van start dan gepland. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met mogelijke verkeershinder. Om de hinder voor het wegverkeer te beperken, wordt zoveel mogelijk op rustige tijdstippen gewerkt.

‘Weerom noar vrouger’

Groninger platteland centraal in boek van broers Puister. Het dagelijkse leven op het Groninger platteland én hun vader Wessel Puister staan centraal in het boek ‘Weerom noar vrouger’ dat eind oktober verschijnt.  Het is een gezamenlijk initiatief van de broers Henk en Bé Puister. Hun vader Wessel Puister (in 2016 overleden op 92-jarige leeftijd) vormt de rode draad in deze bundel met korte verhalen en gedichten. Het boek is vorm gegeven en gedrukt bij Grafisch bedrijf de Bruin in Zuidbroek.

Pagina's