Hoogezand-Sappemeer

Grote campagnebijjenkomst SP

Een kleine week voor de Provinciale Statenverkiezingen organiseert de SP een laatste grote campagnebijeenkomst in Hotel Faber in Hoogezand. Na bijeenkomsten in Musselkanaal met 50 bezoekers en in Delfzijl met ruim honderd bezoekers, kiest de SP ervoor om de laatste grote bijeenkomst in Hoogezand te organiseren. Als sprekers zijn Eelco Eikenaar (lijsttrekkers Provinciale Staten) en Tiny Kox (lijsttrekker Eerste Kamer) aanwezig.

Huurders eisen oplossing tegen schimmel

Vrijdagochtend hebben huurders van De Genestetlaan uit Hoogezand een drietal eisen aan coöperatie Groninger Huis aangeboden. De huurders worden ondersteund door de SP-afdeling Midden-Groningen. Na een rondgang van de SP kwamen meerdere klachten van huurders naar voren. De klachten betreffen vooral schimmelproblemen die de coöperatie Groninger Huis niet oplost. De huurders voelen zich niet serieus genomen en krijgen vooral te horen dat ze beter moeten luchten of de verwarming hoger moeten zetten.

Nieuw aanwinst brandweermuseum

Zaterdag 9 maart 2019 heeft Stichting en Museum de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen een mooie Commer ladderwagen van brandweer Winterswijk aan de collectie toegevoegd. “Een paar weken geleden kregen wij de vraag of wij interesse hadden in een nog in goede staat verkerende brandweerauto. Na wat mail wisseling met diverse foto’s was het voor Mij al snel duidelijk, deze willen wij zeker wel hebben”,  aldus  Marc Bakker.  Marc heeft dit overlegd met de andere leden van het museum en zij waren allemaal van mening dat dit door moest gaan.

Muziek met de allerkleinsten

Op vrijdag 15 maart organiseert de bibliotheek samen met het consultatiebureau aan de Molendijk in Hoogezand het baby- en peutercafé. Vaste gast bij dat café is Gerdien Kuipers van het Kielzog Kunstencentrum. Met Muziek met de allerkleinsten in de vorm van (wiege)liedjes en leuke spelletjes weet zij als geen ander ouders, baby’s en peuters aan het swingen te krijgen! Alle ouders van baby’s en hun broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Het café begint om 10.00 uur en de toegang is gratis.

Pagina's