Hoogezand-Sappemeer

Tweede informatieavond theaterspektakel Watervloot

Eind 2018 stond al eens een oproep van Watervloot in de Midden Groninger, waarin enthousiaste en talentvolle acteurs, zangers, dansers en musici uit Midden-Groningen en omgeving werden gezocht om mee te werken aan De dochter van Martenshoek. Het nieuwe theaterspektakel dat na de zomervakantie in première gaat.  Ook culturele verenigingen op dat gebied werden gevraagd mee te doen aan het locatietheater over het bewogen leven van de koftjalk Tromp, in 1912 gebouwd in Martenshoek.

Meewerken aan Watervloot kan nog steeds

Martenshoek - Eind 2018 stond al eens een oproep op onze site/in onze digitale krant, waarin enthousiaste en talentvolle acteurs, zangers, dansers en musici uit Midden-Groningen en omgeving werden gezocht om mee te werken aan De dochter van Martenshoek. Het nieuwe theaterspektakel van stichting De Watervloot dat na de zomervakantie in première gaat.  Ook culturele verenigingen op dat gebied werden gevraagd mee te doen aan het locatietheater over het bewogen leven van de koftjalk Tromp, in 1912 gebouwd in Martenshoek.

100 Jaar vrouwenkiesrech

Op 23 mei, de dag van de Europese verkiezingen, organiseert het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand de lezing: ‘KIES! 100 jaar vrouwenkiesrecht en hoe nu verder…’.
Het gaat om een lezing met academische diepgang gekoppeld aan de Hoogezandse praktijk. Als sprekers zijn uitgenodigd hoogleraar Mineke Bosch en politica Glimina Chakor.
In heel Nederland worden dit jaar in het kader van de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht activiteiten georganiseerd. Ook in de gemeente Midden-Groningen, waar de voorvechtster van het vrouwenkiesrecht Aletta Jacobs is geboren en getogen, wordt er van alles georganiseerd.

Pagina's