Hoogezand-Sappemeer

Bord Sappemeer terug!

Bij de vorige herindeling, in 1949, is Sappemeer z’n eigen plaatsnaamborden kwijtgeraakt. Wie de bebouwde kom van Hoogezand of Sappemeer binnenrijdt, ziet een blauw plaatsnaambord staan met daarop ‘Hoogezand-Sappemeer’. Het ontstaan van de gemeente Midden-Groningen is een mooie aanleiding om die historische misser terug te draaien, zegt CDA-raadslid Maarten van der Meijden. “Wij willen dat Sappemeer zijn eigen bord krijgt.

Echtpaar Dewnarain 60 jaar getrouwd

Echtpaar Dewnarain 60 jaar getrouwdHoogezand - Afgelopen donderdag 17 november was het echtpaar Dewnarain maar liefst 60 jaar getrouwd. Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Suriname. Mevrouw woonde daar op een plantage en meneer heeft daar gewerkt als tuinman voor commandanten en hoofdofficiers van het Nederlandse leger. Zij hebben altijd contact gehouden en in 1975 zijn mevrouw en meneer naar Nederland gekomen.

Samen aan zet

Twee kerken binnen Hoogezand-Sappemeer, de Baptistengemeente Beukemastraat en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, hebben de krachten gebundeld om op zaterdag 4 november, twaalf klussen op te pakken die door Present Midden-Groningen waren aangedragen. Present zorgt ervoor dat vrijwilligers in de eigen woonplaats gekoppeld worden aan mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement. De beide kerken hebben vorige jaren al een ‘Presentdag’ gehouden, maar door samen op te trekken was het mogelijk om nog meer vrijwilligers en dus meer klussen op te pakken.

Feestelijk eerste dienst

Hoogezand - Afgelopen zondag werd er na 12 jaar in de Vredekerk weer een kerkdienst gehouden. Het was een feestelijk gebeuren met een geweldige sfeer in een volle kerk. De kinderen hadden hun eigen feest in de bijzalen. Na afloop werd er gezellig met elkaar gegeten. Het Evangelisch Centrum is een groeiende kerk, waar mensen levens veranderende ervaringen hebben meegemaakt. Op de huidige locatie, aan de Andromeda 42, was de kerk uit zijn jasje gegroeid en heeft op 16 augustus jl. de Vredekerk aangekocht.

Pagina's