Floor en Maura Nederlands kampioen

Zaterdag 22 juni zijn Floor van Dongen (uit Groningen) en Maura Boer (uit Sappemeer) Nederlands kampioen acrogym geworden in de categorie duo C-lijn senior. De finale werd gehouden in Ahoy Rotterdam.
Floor van Dongen en Maura Boer van Het Turninstituut Hoogezand Nederlands kampioen
Eerst mochten de dames hun balansoefening laten zien. Ze turnden een nette oefening wat goed was voor 23,55 punten. De kop was er af en de meiden mochten zich op maken voor hun tempo oefening. De meiden kwamen na hun tweede oefening opgelucht van de vloer, de tempo oefening ging naar volle tevredenheid en was goed voor een score van maar liefst 24,27 punten (de hoogste score bij de duo's). Het kon niet meer misgaan, ze waren verzekerd van een podiumplaats. De vreugde en ontlading was groot toen de gemiddelde score van beide oefeningen (47,82 punten) niet alleen genoeg was voor een podiumplaats, ze werden Nederlands kampioen!
 
Een fantastisch resultaat voor Maura: met een eerste deelname aan een Nederlands kampioenschap goud behalen. Maar zeker een mooie bekroning voor Floor, die al meerder malen een finale haalde: eindelijk een gouden medaille! Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Reactie toevoegen