Maatschappelijke Vacatures

vrijwilligerscentrale@live.nl of 0598-364900

 

Taalvrijwilligers

We zoeken taalvrijwilligers voor zowel het Taalhuis als het Taalcafé in het MAC. Bij het Taalhuis werk je met Nederlanders die beter willen leren lezen en schrijven op een zelf gekozen tijdstip! Bij het Taalcafé werk je met Nieuwkomers op de donderdagmiddag.

Medewerker Informatiepunt

Voor het Dorpsinformatiepunt Noordbroek zoeken wij nieuwe medewerkers die mee wilen helpen met de dienstverlening aldaar.
Het DIP bevindt zich in het MFC De Noordsuythoeve. Bent u goed op de hoogte van bepaalde zaken in Noordbroek e.o. en kunt u goed met de zoekfuncties op internet omgaan?

Dorpsraadslid Muntendam

De Dorpsraad Muntendam zoekt uitbreiding. Ben je begaan met het dorp Muntendam en lijkt het je leuk vernieuwende inbreng te hebben in de Dorpsraad? Zij staan er open voor. Dus zijn op zoek naar jou!

Zwemvrijwilliger

Voor een groep kinderen met lichte beperkingen zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden met hen te zwemmen. Dit kan op locatie maar ook worden er avonden georganiseerd in Zwembad Tropica. Voor deze vacature wordt een VOG (Verklaring Omtrent gedrag) gevraagd die wordt vergoed door de organisatie. Kosten van het zwemmen worden uiteraard ook vergoed. Heeft u wekelijks een middagje of avond beschikbaar voor deze kids? Dat doet hen heel veel plezier!

Heeft u belangstelling voor dit vrijwilligerswerk meldt u dan aan bij de Vrijwilligerscentrale via www.vrijwilligersgroningen.nl of neem telefonisch contact op met Hanita Beumkes, tel. 0598-729393

Taalvrijwilligers laaggeletterdheid

Voor de nieuw te starten training voor taalvrijwilligers zoeken wij nog nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden mensen te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taal. Je krijgt de training van de coördinator Taalhuis van het Noorderpoort en kunt daarna aan de slag in het MAC Muntendam maar ook met je deelnemer in je eigen woonplaats. Taal is voor iedereen belangrijk. Zo kun je iemand door hulp bij het Nederlands leren beter sollicitatiebrieven te schrijven of beter wegwijs te worden op het internet. Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Heb je belangstelling voor dit vrijwilligerswerk meld je dan aan bij de Vrijwilligerscentrale via www.vrijwilligersgroningen.nl of neem telefonisch contact op met Hanita Beumkes via 0598-729393.

Pagina's