Slochteren

Verbouwing en versterking pand Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft toestemming gekregen om een monumentaal pand in het centrum van Slochteren te verbouwen en te versterken. Het gaat om het pand dat voorheen werd gebruikt door de Hubo, werd aangekocht door gemeente Slochteren en in 2014 is doorverkocht aan Staatsbosbeheer dat het als bedrijfspand in gebruik gaat nemen. In de eerste maanden van 2019 start Staatsbosbeheer met het uitwerken van het inrichtingsplan met zorg voor het monument.

Team 1 kampioen in de 2e klasse

Sport Club Tjuchem - tafeltennis - Afgelopen maandag werd Tjuchem 1  in de bloemen gezet. Jos v.d.Tuuk, Jan Boerma en Henk Mulder kunnen terug kijken op een fantastisch gespeelde najaarscompetitie. De laatste avond moesten ze winnen om zo hun naaste concurrenten Argus en DTTC voor te blijven.

Team 1 kampioen in de 2e klasse.

Na een 8-2 overwinning op TTV Vries was de spanning voorbij en sleepten ze  verdiend de kampioenstitel van de 2e klasse NTTB in de wacht.

A Festival of Lessons & Carols

In 1918 werd het “Festival” voor het eerst gehouden op de kerstavond in Cambridge (King's College). Dit gebeuren was gebaseerd op het ontwerp van Edward Benson, de latere aartbisschop van Canterbury, in 1880. Sindsdien is het “Festival” een geliefde gebeurtenis geworden in de Advents- en Kersttijd.
De basis wordt gevormd door negen lezingen en gezangen, hetgeen terug te voeren is naar de “Metten”, de nachtelijke getijden in de kloosters.

Pagina's