Slochteren

Basiscursus

We kunnen dankbaar zijn voor alle (materiële en intellectuele) verworvenheden, maar we voelen vaak een innerlijk gemis. Veel mensen hebben de laatste decennia hun toevlucht genomen tot het Boeddhisme. Eén van de belangrijke kenmerken van deze ondersteuning is dat we ons voor ons spiritueel welbevinden niet afhankelijk maken van iets of iemand buiten ons, maar hier geheel zelf verantwoordelijk voor zijn. 

Nieuwe ruimte Museum ’40-’45

Harkstede - In verband met verkoop van het pand en uitbreiding van kapsalon De Knipstee, is beheerder Chris Scholtens met spoed op zoek naar een nieuw onderkomen voor zijn Verzameling/ Museum 40-45. Dit het liefste binnen de gemeente Slochteren of Hoogezand-Sappemeer. Het gaat om een - toegankelijke - ruimte van ca. 25 tot 30 m² voor alle voorwerpen/ documenten/ boeken enz. inzake de oorlogsjaren 1940-1945. Na in 1993 te zijn gestart in Slochteren, was het museum vanaf najaar 2004 gevestigd in het huidige onderkomen aan de Hoofdweg te Harkstede.

Repair Café Week

Van 14 tot en met 22 oktober 2017 is het Internationale Repair Café Week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Ook in Harkstede. Op 14 oktober tussen 13.00-16.00 uur organiseert Repair Café Harkstede een bijeenkomst in Novo Ons Hertenkamp. Iedereen is van harte welkom met kapotte spullen. De vrijwilligers zijn vooral goed in het repareren van huishoudelijke apparaten, gereedschappen, meubeltjes, textiel, speelgoed en fietsen.

Pagina's