Mega Piraten Festijn terug naar Noordbroek

NOORDBROEK – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 21 september terug naar Noordbroek. Vorig jaar had de reizende festivalkaravaan voor het eerst een halte in het Groningse dorp. Natuurlijk zijn diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij. Van Gerard Joling tot de Dutch Boys, van Jannes tot Mooi Wark, van Frans Bauer tot Jan Keizer & Anny Schilder. Het team van social mediafenomeen Poar Neem’n krijgt een eigen podium. De voorverkoop is al begonnen. Al de helft van de kaarten is verkocht.

De Nederlandstalige muziek is bezig met nieuwe hoogtijdagen. Elk jaar melden zich nieuwe sterren aan het firmament. Maar ook de gevestigde namen blijven populair.  “En dat heeft er dus ook voor gezorgd dat we dit jaar een enorm goede line-up hebben in Noordbroek”, zegt organisator Eddie Mensink. “Ga maar na: Frans Bauer, Gerard Joling en Jannes, om er maar een paar te noemen; allemaal artiesten die in hun eentje ook volle arena’s trekken. En bij ons staan ze er allemaal tegelijk! En we hebben natuurlijk ook aanstormend talent als Mart Hoogkamer! Bovendien, laten we niet vergeten dat we ook de Dutch Boys hebben in de originele line-up. We zijn er jaren mee bezig geweest om ze weer bij elkaar te brengen en dat is gelukt. Daar zijn we supertrots op!”
Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: meezingend, dansend, juichend, hossend of in de polonaise, iedereen viert feest. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma
Dutch Boys, Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, D!kdakkers, Frans Bauer, Stef Ekkel, René Karst, Ancora, John de Bever, Django Wagner, Belinda Kinnaer, Mart Hoogkamer, Lawineboys, Jan Keizer & Anny Schilder, Otto Lagerfett, Evert Baptist, Mark van Veen, Esperando’s, Lucas & Gea, Harten 10, Henk Dissel en Melissa Smilda. De formatie Summerland begeleidt enkele optredens live. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Daarnaast verzorgt Poar Neem’n een aantal shows in een kleinere tent. Het terrein aan de Noorderstraat 21 in Noordbroek (achter Boerderijcafé Mausel) is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur.

Kaarten
Fysieke kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Drogisterij Wierenga in Noordbroek; Primera Faber in Scheemda; Vakgarage Heineman in Schildwolde; de AH in Siddeburen; Supercoop in Muntendam, Primera Kiewiet en Hekman Muziek in Winschoten en de Primera’s in Hoogezand en Veendam. Daarnaast kan men ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl.

Reactie toevoegen