Menterwolde

W.A. Scholtenweg wordt aangepakt

De W.A. Scholtenweg te Zuidbroek is een belangrijke ontsluitingsweg aan de westzijde van het dorp. Zo is het de verbindingsweg met Sappemeer, maken er heel wat scholieren gebruik van de weg en komen er veel bussen langs. De exacte aanleg van de weg is lastig te achterhalen maar vermoedelijk heeft de weg een belangrijke rol gespeeld in de gloriejaren van de Aardappelzetmeelfabriek Motké (1859 - 1966), die gevestigd was tussen de W.A. Scholtenweg en het Winschoterdiep in de richting van Sappemeer. De oude betonplaten veroorzaken veel lawaai en trillingsoverlast bij de naast gelegen woningen.

Zendmast in Noordbroek komt er niet

Op vragen van Menterwolde Gewoon of er al duidelijkheid is omtrent het besluit van het college inzake de zendmast in Noordbroek deelde wethouder Borg na de raadsvergadering mee dat Vodafone haar aanvraag tot vergunning voor plaatsing deze week heeft ingetrokken. Er komt binnenkort dus geen zendmast bij MFC de Noordsuythoeve. Hij zei wel dat de telefonische bereikbaarheid in het dorp op een of andere wijze toch verbeterd moet worden.

Zomerprogramma BC47 en MMC

Cultuurwerkplaats BC47 en stichting MMC starten zomerprogramma en breiden aanbod uit. Voorstellingen APK theater op 27 mei en Jan Henk de Groot op 17 juni, aanvang 20 uur. De vrijwilliger stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 zijn een bijzondere samenwerking aangegaan in de organisatie van maandelijkse theater- of muziekvoorstellingen in Borgercompagnie.  Na de eerste geslaagde voorstellingen 
in het voorjaar gaat men enthousiast verder.
 

Pagina's