Menterwolde

Sinterklaas in Meeden

Sinds een aantal jaren organiseert een werkgroep van de Dorpsadvies Raad Coöperatie (DRC) de intocht van Sint Nicolaas in ons mooie dorp Meeden.
Op welke manier de Goedheiligman dit jaar naar Meeden komt is voorlopig nog een verrassing. We zullen het zien als hij op 25 november tegen 14.00 uur aankomt bij het Dorpshuis. Wel is aangekondigd dat de Sint ongeveer 20 Zwarte Pieten mee zal nemen uit Spanje en dat hij om ongeveer 13.30 uur zal vertrekken uit Meeden-West.

Uitstel verhuizing bibliotheek

De bibliotheek in Zuidbroek blijft voorlopig in dorpshuis De Broeckhof. Vanwege bezuinigingen was het de bedoeling dat de bibliotheek dit jaar zou verhuizen van het dorpshuis naar brede school Het Kwartet. Voor de komende jaren zijn er echter werkzaamheden gepland aan Het Kwartet. Het pand wordt verstevigd en mogelijk verbouwd om het aardbevingsbestendig te maken. Daarom wil het college de verhuizing uitstellen. Als de bibliotheek dit jaar verhuist naar de brede school, is de kans groot dat ze vanwege de werkzaamheden nog een keer moeten verhuizen.

Concert Las Ninãs

Muntendam - Stichting van Oeckelenorgel organiseert zondagmiddag 19 november een concert van Las Ninãs in de Kerk Protestantse Gemeente te Muntendam. Salonorkest Las Ninãs speelt deze middag een zeer gevarieerd programma. Nomi de Ridder en Bert Kraan zingen bekende liederen uit onder andere musical en operette. Het orkest speelt werken van Strauss, Lehar, Dvorak en het tweede deel uit het pianoconcert nr. 21 van Mozart.

Ontbijten met de burgemeester

Muntendam - Afgelopen woensdag heeft groep 8 van obs de Tandem uit Zuidbroek samen met meester Jasper heerlijk en bovenal gezond ontbeten met burgemeester Munniksma in de raadzaal. 
Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond hebben ontbeten op zo’n 3.000 basisscholen, wordt benadrukt hoe belangrijk een goed ontbijt is voor de gezondheid. 

Pagina's