Menterwolde

Derde editie Lekker Noordbroek

Noordbroek - Wie denkt in een zwart gat te vallen na Pasen, Hemelvaart en Pinksteren heeft het mis want als kers op de taart staat op 26 en 
27 mei a.s. Lekker Noordbroek op de agenda. Het festival op de Beereshoeve met ‘food, drinks & more’ is in zijn korte bestaan al een geliefde attractie die duizenden mensen uit Stad en Ommeland naar het culinaire dorp Noordbroek lokt. 
Derde editie Lekker Noordbroek

Anders met afval

Muntendam - Midden-Groningen is een feit, toch bestaan er op dit moment nog verschillen tussen de oude gemeenten. Zo gaat men bijvoorbeeld anders om met de inzameling en scheiding van het afval. De gemeente wil dit op één lijn brengen, niet alleen de manier van inzameling en scheiding, maar wat doet het met de tarieven? Gaan we meer betalen of kan er door efficiënter te werken op de kosten bespaard worden? Wat moet er worden gescheiden en kan hergebruikt worden? Is er op het punt van logistiek wellicht mogelijk, door routes te koppelen of anders in te delen, kosten te drukken?

Culturele Raad Muntendam

Muntendam - Een aantal activiteiten ligt al weer achter ons. Van 24 tot 27 mei is er weer een kermis op het parkeerterrein van de Menterne. Onze jaarmarkt met diverse attracties met o.a. een shantyfestival en Street band is op 2 juni. Op 4, 5 en 6 juni zijn er ’s avonds fietstochten van ongeveer 30 km en op woensdagmiddag 6 juni wordt er door de Jeugd Werkgroep iets voor de schooljeugd georganiseerd. Tenslotte wordt er in september nog een dag fietstocht georganiseerd. De Culturele Raad Muntendam bestaande uit 9 leden wil graag een aanvulling van nieuwe leden. Mensen met nieuwe ideeën.

Pagina's