Menterwolde

Judo Ryu succesvol op Hunebedtoernooi

Afgelopen zaterdag was het 42e Hunebedtoernooi in Borger. Judo Ryu Muntendam heeft zich daar goed laten zien. Savannah Luttje liet niemand voor zich en nam de eerste plek mee naar huis. Ook Milan de Klein was de sterkste en bezette ook de eerste plek. Lars Schut zat in een grote poule met 11 deelnemers, uiteindelijk verloor hij alleen van de latere nummer 1 en werd knap 2e.

Judo Ryu succesvol op Hunebedtoernooi

Kom werken bij het spoorwegmuseum

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is – net als vele andere organisaties – op zoek naar nieuwe vrijwillige medewerkers. Voor uiteenlopende werkzaamheden worden nieuwe medewerkers gezocht. Het NNTTM is onder meer op zoek naar mensen die de receptie willen bemensen. Of de catering willen ondersteunen. Lijkt het u leuker om mensen rond te leiden in het museum? Ook dat kan.

Voor wie liever meewerkt aan een nieuwe expositie of zich over de collectie wil ontfermen: Dit behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan de Technische Dienst extra handen gebruiken.

Brocante Festival bij Tuingoed Foltz

Op het Brocante Festival, dat plaats vindt op 10 en 11 november, presenteert Tuingoed Foltz in Meeden een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend opent Foltz ook zijn vernieuwde Winterwinkel. Naast de boerderij van Foltz is een intieme wintermarkt ingericht; diverse standhouders presenteren sfeervolle produkten als vachten, viltobjecten, Franse potten en kruiken, sieraden van oude stenen e.d. Feestelijk en verrukkelijk zijn de bonbons van Ciska Vennink. Op zondagmiddag verzorgt de Zuivelhoeve Veendam een smakelijke wijn- en kaasproeverij.
Brocante Festival bij Tuingoed Foltz

Speeddate bij het NNTTM

Heeft het u altijd al leuk geleken om vrijwilligerswerk voor het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te doen, maar is het erbij gebleven om u aan te melden? Of wilt u liever graag eerst een keer informeel kennismaken?
Op zaterdag 10 november organiseert het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum een vrijwilligersspeeddate. Het is een unieke kans om op een informele wijze kennis te maken met het museumstation in Zuidbroek. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Bovendien is er na afloop een heerlijke vrijwilligerslunch.

Speeddaten

Pagina's