Menterwolde

Het ontstaan van het Wierdenland

In de vroege 19e Eeuw dacht men nog dat het Noorden van Nederland van nature heuvelachtig was. Maar door de schep in de grond te steken, kwam men er achter dat deze zogenaamde wierden of terpen door mensenhanden waren gemaakt. Afgravingen hebben veel wierden verloren laten gaan, maar hebben daarnaast ook veel vondsten opgeleverd waardoor we nu veel weten over de eerste bewoners.

Snertactie 5 mei comité Noordbroek!

Ingezonden - Ook dit jaar is er weer een Snertactie georganiseerd door het ‘5 mei comité Noordbroek’. Deze keer staan we naast de Spar in Noordbroek op zaterdag 26 januari van 11.00u tot 14.00u. Volgens de weerberichten wordt het winter en daar past een kom snert helemaal bij!

Volgend jaar wordt de nationale Bevrijdingsdag op 5 mei 2020, groots gevierd. Het 5 mei comité wil uiteraard uitpakken en zorgen voor een onvergetelijke dag voor jong en oud.

Muzikanten gezocht.

Vrouwenkoor “Vrolijke Noot”  uit Muntendam is op zoek naar accordeonisten. Het gezellige koor bestaat sinds 8 januari 2017 en telt inmiddels 49 leden (waaronder 3 mannelijke muzikanten), die iedere week op maandagmiddag in  “De Menterne” van 14.30 – 16.30 uur in Muntendam repeteren. Het koor staat onder leiding van Nico Dijkman. Het combo bestaat uit 2 accordeonisten en een gitarist.
Vrouwenkoor “Vrolijke Noot”  uit Muntendam is op zoek naar accordeonisten

Pagina's