Gronings Ontzet 2017

De 28e augustus is (na 1700) de plaatselijke feestdag met een groot aantal feestelijkheden, waaronder een paardenkeuring, drafwedstrijden, een grote kermis en vuurwerk. Ter ere van het Groningens Ontzet, ook wel bekend als ‘Bommen Berend’ naar de bisschop van Münster die de stad in 1672 belegerde, vinden er in Groningen elk jaar op 28 augustus tal van feestelijkheden plaats. 
Zoals elk jaar staat de stad in de dagen rond 28 augustus weer volledig in het teken van de viering van het Groningens Ontzet. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVvV), verantwoordelijk voor de organisatie, heeft dit jaar een breed en modern programma opgesteld, waarin traditionele onderdelen worden afgewisseld met nieuwe activiteiten gericht op een jonger publiek.
Natuurlijk hebben vaste onderdelen als het NNO-concert (zondag 27 augustus van 20.00  tot 22.00 uur op de Vismarkt-thema: filmmuziek), t Peerdespul, de Zomerkermis op de Grote Markt (van dinsdag 22 augustus tot en met maandag 28 augustus), een grote vuurwerkshow (van 22.30 tot 23.00 uur spectaculair vuurwerk in de Zuiderhaven als afsluiting van de viering van Groningens Ontzet) ook dit jaar een plekje op het programma gekregen. Ze staan dit jaar echter zij aan zij met volledig nieuwe activiteiten als een springkussenfestival, een DroneHUB en een IT-hoek.
Alle activiteiten, behalve de kermis, zijn gratis toegankelijk!

Reactie toevoegen