Croissanterie in Muntendam

Binnenkort opent Stichting Eem Aans zijn deuren in het voormalig café de Jachtwaide te Muntendam. Peter Pijper uit Muntendam en Ingrid Albeda zijn de initiatiefnemers. Albeda richt zich op het zorg gedeelte en Pijper regelt de horeca. De stichting is een leuke, leerzame werkplek/dagbesteding voor jongeren en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking. 
 Het interieur van Stichting Eem Aans komt uit Maastricht.

"Het idee is ontstaan, doordat mijn zoon Marvin een werkplek zocht en overal net buiten de boot viel", zegt Pijper. Doordat de sociale werkvoorzieningen nu zijn gesloten en hij daar niet meer terecht kan, zijn we op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Jammer genoeg zijn er voor jongeren met een licht verstandelijke beperking niet genoeg aangepaste werkplekken. Vanuit dit perspectief zijn wij een leuke/leerzame, veilige en vooral een kleinschalige dagbesteding/werkplek voor jongeren en jong volwassenen begonnen. We beginnen met 10 cliënten. Ook bieden we stageplekken aan voor leerlingen in het V.S.O. en praktijk onderwijs." 
De binnenkant van het voormalig café wordt helemaal over de kop gehaald. "We hebben alles eruit gesloopt. De muren worden momenteel gestukadoord en het interieur is inmiddels aangeschaft. Helemaal compleet met stoelen, tafels, ovens etc. Een Délifrance winkel uit Maastricht kreeg een nieuw interieur en wij konden het voor een schappelijke prijs overnemen." Wel moeten ze het zelf ophalen en dat is nog even een ding. Het moet uit Maastricht komen en het vervoer is nog niet geregeld. "Misschien dat iemand ons kan/wil helpen met het vervoer?", vraagt Peter Pijper. Ook nog een oproep voor de lezers van weekblad MiddenGroninger: ze zijn op zoek naar oude foto's van Menterwolde, waar ze één wand helemaal mee willen bekleden. "Net zoals de croissanteries in Parijs." Vanaf 1 oktober is de croissanterie-lunchroom en cadeau- en bloemenshop geopend. "We zijn van mening dat ieder kind de kans moet krijgen om een vriendschap op te bouwen door samen leuke dingen te ondernemen met elkaar en onder toezicht van ervaren begeleiding. Het is een prachtige plek midden in het dorp; midden in de samenleving. Het is de bedoeling om in ieder geval 5 dagen in de week open te zijn; van maandag t/m vrijdag en later wordt er bekeken of het in de weekenden ook haalbaar is. We hopen, dat veel mensen straks langs zullen komen om iets te drinken en/of te eten. We willen alles zo laagdrempelig mogelijk houden. En… de prijzen worden laag gehouden."
 
Stichting Eem Aans is ook een actie begonnen om geld in te zamelen. Zie  www.voorjebuurt.nl/stichtingeemaans voor meer informatie.

Reactie toevoegen