Pokkelglieden in Noordbroek

Op zaterdag 5 augustus is de 4e editie van het Open Noordbroekster Pokkelglieden Kampioenschap (ONK). Het blijft een spectaculair gezicht: Pokkelglieden of buikschuiven in Noordbroek.
Zaterdag is het terrein bij
de postduivenvereniging De Trouwe Duif in Noordbroek het toneel van heel veel waterpret. Engbert Timmer van de organisatie vertelt, dat het een aantal jaren geleden als geintje is ontstaan. “Het wordt georganiseerd door een vriendenclub van De Sjomp'n Op Klomp'n. Het is geweldig mooi om te zien. We hebben een baan van 25 meter. Die is gemaakt van pallets, stro, tapijt en landbouwplastic. Hierover komt 30 liter groene zeep en water en dan gaan we beginnen… De deelnemers van de 1e ronde krijgen een aanloop van
5 meter, nemen een duik en… wie het verste komt is door naar de volgende ronde. De 2e ronde is de aanloopafstand een meter korter. De 2 rondes worden bij elkaar opgeteld en de beste tien gaan door naar de 3e ronde.”

Elk jaar komen er meer deelnemers op af; het eerste jaar begonnen met 30, vorig jaar waren het er 50 en dit jaar verwacht de organisatie zeker 60/70 deelnemers.
“De één steekt de ander aan; als er één over de brug is volgen er meestal meer”, laat Timmer weten. “Verder staat er een snackwagen, je kunt popcorn kopen en er is touwtrekken voor de kinderen. En… in de pauze een optreden van live artiest Lammert Grofsmid.”

Het kampioenschap begint zaterdag 5 augustus om 19.00 uur aan de Westersingel 64 in Noordbroek. En nu maar duimen dat het weer meezit!

Reactie toevoegen