Echinacea- en Prairietuindagen

Op 19 en 20 augustus organiseert Tuingoed Foltz in Meeden de Echinacea- en Prairietuindagen. Tuingoed Foltz beheert de Nederlandse Planten Collectie van het geslacht Echinacea, oftewel zonnehoed, en toont 85 variëteiten in de speciaal aangelegde Echinacea- en prairietuin. Toegang gratis.
Tijdens het weekend worden ook nieuwe kruisingen gepresenteerd. Maar er is meer: tuinlezingen van veredelaars Marco van Noort en Henk Holtmaat, een kleine Exotenmarkt, voedselbosplanten en zomerbloeiende heesters van Arborealis, rondleidingen, tuinadvies, een beeldenexpositie, teas & scones en veel meer.
De zonnehoed is een oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige prairieplant, die goed combineert met siergrassen en andere zon- en droogteminnende planten. De Echinacea is de onbetwiste hoofdrolspeler in prairietuinen of ‘perennial mea- dows’; dit zijn bij- en vlinder-vriendelijke tuinen met een natuurlijke uitstraling, onder meer door de rijke toepassing van siergrassen.

Andries Bierling, eigenaar van Tuingoed Foltz, heeft inmiddels vele prairietuinen ontworpen in Nederland en Noord-Duitsland.

Reactie toevoegen