Noordbroek is er klaar voor

Volgende week maandag 28 augustus begint weer de kinderspelweek  voor de kinderen van Noordbroek. Dit jaarlijkse feest voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar wordt gehouden bij de Duivenkeet in de hoek van de Westersingel. Het thema van dit jaar is WATER.

Noordbroek is er klaar voor

De inschrijving is maandag al vanaf half negen, maar de officiële opening is rond tien uur. Door wie blijft nog even geheim. Na de optocht gaan de kinderen in leeftijdsgroepen hutten bouwen. Tussendoor wordt er geluncht en is er tijd voor creativiteit en een spelletje. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar mogen ’s avonds blijven eten en slapen. Natuurlijk is er voor hen een leuk avondprogramma.
De dinsdag begint voor de vissers al  vroeg. Zij gaan naar een mooie visstek en proberen de beker te winnen voor de meeste centimeters vis. De andere kinderen gaan een echte waterdag ervaren. De kinderen vanaf 8 jaar vertrekken op de fiets naar Botje Zandgat en gaan daar waterspelletjes spelen, vlotten bouwen en lekker zwemmen.  De “kleintjes” spelen waterspelletjes rond de Duivenkeet.  ’s Avonds is de huiveringwekkende spooktocht voor de slapers vanaf 8 jaar.  De mensen in Noordbroek kunnen rekening houden met enge geluiden en gillende kinderen  in het dorp.
Woensdag wordt een grootse zeskamp opgebouwd op het veld naast de Duivenkeet. De kinderen worden gegarandeerd nat die dag door de zeephelling en de waterbak. Deze dag staat het ouders en grootouders vrij om even te komen kijken.
Donderdag vertrekken we om 9.15 uur met twee bussen naar Schloss Dankern. Een zalig dagje spelen in de speelhal en in de grote buitenspeeltuin. Bij mooi weer kan er in het buitenbad ook gezwommen worden. Om ongeveer vijf uur verwachten we terug te zijn.
Vrijdagmorgen is er vanaf 10 uur een sponsorloop om weer geld bij elkaar te krijgen voor volgend jaar. ’s Middags wordt door de vele vrijwilligers het marktplein opgebouwd voor de afsluitende playbackshow. Kinderen mogen op een groot podium hun favoriete lied en artiest playbacken en proberen één van de bekers te winnen. De aanmelding hiervoor kan tijdens de spelweek.
Het volledige programma staat op de website www.kinderpelweeknoordbroek.nl  Ook de foto’s van de hele week verschijnen op deze website.
Het bestuur en de vrijwilligers van de Kinderspelweek zijn er al lange tijd mee bezig, hebben er erg veel zin in en kijken er naar uit om jullie te zien op maandag 28 augustus.

Reactie toevoegen