Volksverhalen en voorlezen

Groningse volksverhalen gaan met het project Spinbarg op tournee door de provincie. In de maand september is Hoogezand-Sappemeer aan de beurt. De bibliotheek haakt hier graag op in!
 
Stommelstaarten 30 augustus 
Een stommelstaart is een soort spookhond, met een stompje als staart. Deze komt voor in oude volksverhalen. Ontwerp je eigen stommelstaart en laat deze uitprinten met de 3D-printer.
Griezelfilmpje maken 6 september 
In oude volksverhalen vind je veel inspiratie om een griezelverhaal te bedenken, na te bouwen en de filmen met de tablet in het eLAB De provincie Groningen kent een schat aan oude volksverhalen. Ze vertellen veel over de geschiedenis en het landschap van onze provincie. Dit vormt de aanleiding voor een groot project rond Groningse volksverhalen: Spinbarg. Ook in de Groningse bibliotheken is er de komende tijd van alles te beleven rondom lokale volksverhalen. Je kunt je voor deze activiteiten opgeven via: elabhoogezand@biblionetgroningen.nl
 
Gewoon zoals je bent op 6 september 
Naast de workshops in het eLAB gaan we op de jeugdafdeling vertellen over het Olifantje Snuf die graag iemand anders wil zijn. Patrick van Kielzog Kunstencentrum ondersteunt het verhaal met zijn pianomuziek. Je hoeft je hiervoor niet op te geven, kom gewoon binnenlopen!

Reactie toevoegen