september 2017

  • Week van de alfabetisering 4 tot 9 september

    Van 4 tot 9 september besteedt de toekomstige gemeente Midden-Groningen (Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde) in samenwerking met de Bibliotheek aandacht aan de landelijke Week van de Alfabetisering. Eén op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dit maakt het lastig om goed te kunnen functioneren in onze samenleving. Het is van groot belang dat mensen op de juist manier ondersteuning krijgen. 

  • FitFeest

    sporten voor een MS-vrije wereld
    FitFeest is een nieuw sportevenement, georganiseerd om in beweging te komen tegen Multiple Sclerose (MS). Het is een sports at night event op een bijzondere locatie, compleet in neon 80’s stijl. FitFeest vindt plaats op 8 september aanstaande van 19:00 tot 23:00 uur in The Big Building: het voormalig pand van PostNL achter het hoofdstation in Groningen. 
  • Burendag in Noordbroek

    Het afgelopen jaar is er door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt in De Noordbroekster Kroon. De sport- en speeltuin ligt er, een jaar na aanvang van de werkzaamheden prachtig bij. Een aantal bomen draagt al vruchten, er is een kleine moestuin waar al uit geoogst wordt, de veldbloemen bloeien en de natuurlijke speelplaats ligt er mooi bij. Menigeen heeft de tuin al gevonden voor een wandeling, een buitenles, sportspektakel, om te spelen of gewoon om te genieten van al het moois.

  • Jessica Bos start 2e cursusjaar

    Wie regelmatig door Slochteren wandelt of fietst zal ter hoogte van Hoofdweg 88 vast wel eens muziek of gezang hebben gehoord. Een jaar geleden verhuisde de zangpraktijk van Jessica Bos (Jessica Bos Vocal Coaching) naar een van de klaslokalen in het verbouwde schoolgebouw HW88 en inmiddels is ze hier niet meer weg te denken!
    Wat velen echter niet weten is dat de ‘zangjuf van Slochteren’ in haar praktijk meer doet dan zingen.

  • BJ Websites

    “Nu, 3 jaar na het opstarten van BJ Websites, nog steeds trouw aan deze slogan, want dat past goed bij wie ik ben en wat ik voor mijn klant wil doen. Het persoonlijke contact maakt dat ik snel door heb wat de klant zou willen en wat past bij de diensten of producten, maar ook zeker bij de mens achter het bedrijf.”

  • Kerken houden open huis

    Onder de noemer ‘Kerkproeverij’ zetten kerken in Harkstede en Slochteren de deuren wagenwijd open voor iedereen. Op zondagmorgen 10 september wordt er een proeverij gehouden in de Gereformeerde Kerk De Bron in Harkstede en een week later, 17 september, in de Protestantse Gemeente De Graankorrel in Harkstede en in Slochteren.

  • Kinderspelweek Noordbroek

    Kinderspelweek Noordbroek
    De dag voor de kinderspelweek werden de vrijwilligers verrast met nieuwe shirts. Dienstverlening Slor heeft zich bereid gevonden om de grote groep in het nieuw te steken. De shirts zijn in een flitsend kleurtje, zodat ze goed opvallen in het dorp en het eind van de week in het pretpark. Het bestuur bedankte Jeroen met een bloemetje en natuurlijk met een mooie foto.
  • Yoga Noordbroek

    Hatha yoga: deze vorm van yoga richt zich op het ontwikkelen van een ontspannen, soepel en energiek lichaam en een ontspannen, open geest. Hatha yoga leert je bewust te worden van lichaam en geest m.b.v. lichaamshoudingen, adem-, concentratie/ meditatie- en ontspanningsoefeningen. De lichaamshoudingen (staand, zittend en liggend) kunnen zacht of vloeiend zijn, gericht op de doorstroming van energie en meer souplesse maar ook stevig, meer gericht op het vergroten van kracht, balans en uithoudingsvermogen.

  • Activiteit middagen

    De kinderen van Thuishuis Oh gut oh grut hebben een zomervakantie gehad met veel leuke en actieve activiteiten. Soms alleen met de oudste KDV kinderen en anderen met de BSO kinderen. Elke week hebben we wel iets gedaan met de kinderen die aanwezig waren. Zo zijn we o.a. naar het Doe-museum in Veendam geweest, naar het bos, de speeltuin en naar het water. Vanaf september bieden we voor de BSO en TSO kinderen 3 activiteit middagen aan. 
    Activiteit middagen
  • 'Vrijheid, Blijheid!'

    Zaterdagmiddag 8 juli jl. was het zover… Feest op de buitenschoolse opvang van Het Apenstaartje!!! Wat een goed gekozen dag, want na een flinke regenbui in de ochtend was het ’s middags geweldig weer! Het thema van het feest was ‘Vrijheid, Blijheid!’ 
    'Vrijheid, Blijheid!'
  • Nieuw seizoen Noordsuythoeve!

    Na een toch wel bewogen jaar, waarin de steun van voor ons gevoel heel Noordbroek sterk voelbaar was, gaan wij weer uitgerust en enthousiast beginnen aan het nieuwe seizoen. Een seizoen waarvoor de agenda goed bijgehouden mag worden. Om de nieuwsgierigheid te verhogen verklappen we alvast wat activiteiten. 
    We trappen graag 8 september af met de traditionele BINGO avond! 
    Vanaf 12 september kan er elke dinsdag- en donderdagmorgen om 10:00 uur samen koffie gedronken worden in onze knusse huiskamer! 
  • Zeer geslaagde kinderspelweek

    Na het oplaten van de ballonnen en de optocht door het dorp was maandag de spelweek met  het thema Water begonnen. Neptunes, de koning van de zee was samen met enkele zeemeerminnen speciaal hiervoor naar Noordbroek gekomen. De kinderen hebben de rest van de dag gebruikt om een zo mooi
    mogelijk huis voor Neptunes te bouwen.
    Zeer geslaagde kinderspelweek
  • Open dag vv Meeden

    Zaterdag 16 september houdt v.v. Meeden een open dag met onder anderen Oud FC Groningen en Groby. Er is een leuk programma samengesteld door de organisatie. Er wordt een gratis voetbalclinic o.l.v oud prof-voetballer Thijs Sluijter gegeven voor alle jeugd. Ook niet leden van vv Meeden zijn welkom. Oud 1e elftalspelers van FC Groningen (met oa Richard Vennema, Melchior Schoenmakers, Antoine van der Linden, Marcel Roode, Paul Matthijs, Hugo Alves) spelen tegen oud 1e elftalspelers van Meeden/Muntendam/ZNC.

  • Klounedag

    Op zaterdagmiddag 9 september organiseert Stichting Bogdike i.s.m. Summerfun, Sintcentrale en Hoi Pippeloi wederom de Hee doe Kloune dag in Veendam. Wat was het de afgelopen vier jaar superleuk op Hee doe Kloune dag. 
    Klounedag
  • Nazomer excursie Ruiten Aa

    De Vereniging Vrienden van de Heemtuin te Muntendam nodigt u van harte uit voor een wandelmiddag in de omgeving van Smeerling. “We vertrekken op zaterdagmiddag 9 september vanaf de parkeerplaats in de Heemtuin aan de Nieuweweg. Jan Lantinga van het collectief ‘Oerleven’ laat ons al de mooie plekjes in de omgeving van Smeerling zien. Jan is geboren en getogen in de omgeving, dus hij heeft al de veranderingen van nabij meegemaakt. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Na afloop is het goed napraten bij de gasterij Smeerling.

  • Monumentendagen bij NNTTM

    Ook dit jaar is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum tijdens de Open Monumentendagen geopend. Op de entresol van het museum is een mini-expositie ingericht, waarbij wordt verwezen naar het landelijke thema van de Open Monumentendag: ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Zo wordt in de expositie onder meer gekeken naar het klassenverschil tussen reizigers en personeel. Behalve de mini-expositie is ook de Modelrailgroep Veendam aanwezig om de treinen op de grote modelbaan weer te laten rijden.

  • Bouk'n Stee Meeden

    In juli kreeg het dorp Meeden te horen dat de huidige bibliotheek na de zomervakantie niet meer open ging. Een groep enthousiaste vrijwilligers en het Dorpshuis zijn toen bij elkaar gaan zitten en hebben besloten een boeken uitleenkast ‘Bouk’n Stee’ te starten. En het is gelukt ..! 
    Bouk'n Stee Meeden
  • Nieuwe geschiedenis in historische omgeving

    Velnini – School voor de toekomst start in september 2017 met vernieuwende opleidingen, cursussen en workshops in het historische Noord Nederlands Trein en Tram Museum in Zuidbroek. Velnini heeft verschillende doelgroepen, maar begint met na- en bijscholingscursussen voor leraren. Het instituut is geaccrediteerd door Registerleraar.nl. 
  • Mud Run Sappemeer

    In 2016 vond de eerste editie van ‘De Ruigste Run van de Veenkoloniën’ plaats. Voor de organisatie ontzettend spannend, met weinig ervaring maar met veel enthousiasme is dit avontuur van start gegaan. Door de vele positieve reacties en de vraag of de Mud Run nogmaals georganiseerd gaat worden, heeft de organisatie besloten om door te gaan met dit geweldige evenement. "We gaan natuurlijk ons uiterste best doen om de editie van 2017 nog grootser en uitdagender te maken."
    In het prachtige natuurgebied in Sappemeer, het Adriaan Tripsbos, zal het grootste gedeelte van de Mud Run plaatsvinden. Door sloten, over sloten, vele obstakels, stukje(s) zwemmen en natuurlijk modder! Het gebied leent zich geweldig voor deze activiteiten, weinig asfalt en veel afwisseling. Voor de organisatie perfect om mee te werken! 
    Mud Run Sappemeer
  • SP wil snelle verhoging loon

    De SP-raadsfracties in Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde willen dat de HSSM-gemeenten op zo kort mogelijke termijn het loon van de huishoudelijke hulpmedewerkers in de thuiszorg verhogen.
    Landelijk is afgesproken dat het loon omhoog gaat zodra de gemeente een nieuwe aanbesteding doet, maar uiterlijk op 1 april 2018. De SP wil de verhoging zo snel mogelijk doorvoeren en heeft hierover zowel in Hoogezand-Sappemeer als Menterwolde het college van burgemeester en wethouders aangeschreven.
  • Babygebaren

    De bibliotheek en het consultatiebureau organiseren een bijeenkomst voor ouders over een babygebaren, een sprankelende vorm van interactie. Hoewel een baby pas rond een jaar of anderhalf begint met praten kan hij op zij al veel eerder met gebaren iets duidelijk maken. Het gebruik van babygebaren heeft allerlei positieve effecten, je hoor er alles over deze ochtend.
    Je bent van hart welkom met je kind(eren) op het consultatiebureau, het begint om 10.00 uur en het is gratis.

  • Wat is dementie?

    Specialist ouderengeneeskunde in opleiding Marcus Beetstra vertelt wat dementie is en in welke vormen dementie zich kan uiten tijdens het Alzheimer Café Hoogezand Sappemeer van woensdag 20 september.
    Elke derde woensdag van de maand vindt het Alzheimer Café Hoogezand Sappemeer plaats in ZINN-locatie De Burcht, Van der Duyn van Maasdamweg 250, Hoogezand.

  • Picknick bij Wijnkoperij Jos Beeres

    Afgelopen vrijdagmiddag 8 september organiseerde de afdeling Noord- en Zuidbroek van de Zonnebloem een picknick bij Wijnkoperij Jos Beeres. Eigenaar Wietze Snaak stelde de kantine, keuken en één der bedrijfshallen belangeloos beschikbaar voor deze picknick. Vrijwilligers hadden ’s morgens reeds de nodige broodjes etc, gereed gemaakt voor de ruim zestig gasten die waren zelf waren gekomen of van huis waren afgehaald door vrijwilligers om rond de klok van 14.00 uur deze zeer gezellige picknick bij te wonen.

  • Stil staan bij de dood…

    Niet iets wat we graag doen. Toch is het één van de zekerheden in  het leven, we gaan een keer dood. Hoe zou ik mijn eigen uitvaart ingevuld willen zien? Bepaal ik dat zelf vooraf, of laat ik mijn nabestaanden beslissen? Wat is er mogelijk? En wat niet? Wat als ik ongeneeslijk ziek word? Wie helpt mij en waar kan ik terecht? Vragen die bij veel mensen leven en die een antwoord nodig hebben…
  • Open Dag uitvaartvereniging

    De Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A. houdt samen met het uitvaartbedrijf Diedel Wessels BV een open dag op zaterdag 14 oktober 2017. De grootste uitvaartvereniging in de regio houdt op 14 oktober samen met haar uitvaartbedrijf een informatieve open dag voor belangstellenden. De Vereniging, Diedel-Wessels en diverse ondernemers laten de mogelijkheden zien van een piëteitsvolle en betaalbare begrafenis of crematie. De open dag wordt gehouden aan de J D van der Veenstraat te Winschoten.

  • Bezoek expo ‘Stoomtrams’

    Komend weekend is de allerlaatste mogelijkheid om de wisselexpositie ‘Stoomtrams: Over de vergane glorie van rook & smook’ in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te bezoeken. In deze expositie wordt een overzicht van stoomtramlijnen in Groningen, Friesland en Drenthe weergegeven. 
    Dit weekend is het extra aantrekkelijk voor bezoekers van het STAR-evenement ‘Stadskanaal on- der Stoom’ om naar Zuidbroek te komen. 
  • Kom sfeer proeven en paardrijden

    Kom op zaterdagmiddag 16 september met het hele gezin naar de Open Manege dagen op Manege de Vennehoeve en stap in de wereld van het paard! De open dag is gratis toegankelijk voor iedereen. Een prima gelegenheid om de sfeer te komen proeven op Manege de Vennehoeve. Op het programma staat onder andere pony’s borstelen, ponyritjes, een kleurwedstrijd, paardje prik, knutselen maken, een paarden Quiz en hoefijzerwerpen.
  • Festival met Accordeon Toppers

    Adri Kruijer presenteert op zondag 8 oktober 2017 de 23e editie van het Internationaal Accordeon Festival Hoogezand-Sappemeer in theater het Kielzog. De organisatie is er in geslaagd om er voor u als liefhebber weer een fantastische programma neer te zetten met diversiteit aan accordeonmuziek. Men kan spreken van een uniek evenement in Nederland. 
  • Klaverjasmarathon

    Op zaterdag 7 oktober a.s. organiseert de klaverjasclub Noordbroek voor de 19e keer haar jaarlijks terugkerend klaverjastoernooi in het MFC De Noordsuythoeve in Noordbroek. Dit toernooi wordt al jaren gekenmerkt door de gezelligheid, de prachtige prijzen die beschikbaar worden gesteld en de ongedwongen sfeer waarin wordt gespeeld.