Bouk'n Stee Meeden

In juli kreeg het dorp Meeden te horen dat de huidige bibliotheek na de zomervakantie niet meer open ging. Een groep enthousiaste vrijwilligers en het Dorpshuis zijn toen bij elkaar gaan zitten en hebben besloten een boeken uitleenkast ‘Bouk’n Stee’ te starten. En het is gelukt ..! 
Bouk'n Stee Meeden
Vrijdagmiddag 1 september is het ‘Bouk’n Stee’ officieel geopend. Wethouder Lian Veenstra verrichtte de openingshandeling samen met Peter de Haan, voorzitter bestuur Stichting Dorpshuis Meeden. 
Peter de Haan vertelde, dat ze naar aanleiding van het bericht dat de bibliotheek in het dorp dicht ging, direct de koppen bij elkaar hebben gestoken. "We wilden graag een bibliotheekfunctie in het dorp houden. De vrijwilligers (Ika, Roelina, Remina, Ria, Irma en Esther) van de bibliotheek reageerden ook heel enthousiast en wilden er tijd en energie in steken om een uitleenpunt van boeken in Meeden te houden. Het is geen echte bibliotheek, maar je kunt er nog steeds boeken lenen en het heeft ook een sociale functie. Alles is in korte tijd (6 weken) gerealiseerd. Geweldig; ik heb grote waardering hiervoor." De leeszaal in het dorpshuis van Meeden is gezellig aangekleed en er is een collectie van zo’n 628 boeken. De categorieën zijn uiteenlopend van romans, streekromans, thriller, detective tot waargebeurde verhalen. Lian Veenstra vindt het op dorpsniveau een hele professionele bieb. "Bouk'n Stee is dé bibliotheek van Meeden. Meeden is een hecht dorp en ze kregen het toch weer voor elkaar." Uit haar eigen boekenkast heeft Lian een vijftal boeken meegenomen en de teller staat nu op 633 boeken. "Als blijk van waardering vanaf mijn kant schenk ik deze boeken waarin ik of uit voorgelezen ben of zelf heb gelezen. En een boek van mijn hobby: koken. Heel veel succes toegewenst." Ze overhandigt de boeken aan vrijwilliger Ria Vogd. En nu maar hopen dat veel mensen van Bouk'n Stee gebruik gaan maken, dan is het initiatief niet voor niets geweest.
Het Bouk’n Stee heeft nu rond de 50 leden / donateurs. Een lid betaald 10 euro per jaar en mag 5 boeken per keer lenen. Een donateur betaald 5 euro en mag 5 boeken per jaar lenen. U kunt het vinden in het dorpshuis van Meeden en is iedere dinsdag en vrijdag van 14.00-16.30 uur open. Dinsdagavond kunt u er ook terecht van 19.00-20.30 uur. 

Reactie toevoegen