Startschot vernieuwde VVV

Het startschot vond op maandag 4 september plaats bij de Historische Scheepswerf Wolthuis te Sappemeer. Vanaf 1 januari 2018 vormen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde de nieuwe gemeente Midden-Groningen.
Startschot vernieuwde VVV
Na de stad Groningen is de nieuwe gemeente qua inwonertal de grootste gemeente van de provincie, qua oppervlakte zelfs de grootste. Tienduizend hectare natuur, de Groninger meren, ’t Roegwold complemen- teren de nijverheid van Slochteren, de agrarische kracht van Menterwolde en de industrie van Hoogezand-Sappemeer.
Burg. Munniksma van Menterwolde en Slochteren gaf het startschot d.m.v. een druk op de knop. In zijn toespraak liet hij weten dat er veel ambitie is om Midden-Groningen op de kaart te zetten de komende periode. Alle drie de nu nog afzonderlijke gemeenten hebben veel te bieden aan o.a. natuur, cultureel erfgoed en ook een mooi theater in Hoogezand. Wij hebben dan ook als samenwerkende colleges besloten het VVV een start-subsidie voor 2017 en 2018 toe te kennen. Voor bezoekers aan onze gemeente is het van belang dat er veel te beleven is. De VVV kan hier een goede rol in spelen. “ Marjon Edzes van de VVV stelt: “Het wordt hard werken voor ons en voor ondernemers. Zoals netwerken en een brochure samenstellen. Maar hiervoor zijn dringend meer bestuursleden nodig. Dus meld u aan! Er zal een beurs worden georganiseerd en er zijn volgend jaar veel vrijwilligers nodig voor het verspreiden van folders. Er komen ook speciale VVV\-punten waar alle folders liggen en waar mensen aanwezig zijn om informatie te geven. Een groot karwei, veel prachtige dingen maar veelal kleinschalig.”
Tot slot kreeg de heer H. Struik van Scheepswerf Woldhuis van wethouder Anja Woortman van Slochteren het eerste displayscherm overhandigd, waarop heel veel informatie is te vinden. Tijdens de open Monumentendagen komend weekend kunt u deze uitproberen.

Reactie toevoegen