SP wil snelle verhoging loon

De SP-raadsfracties in Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde willen dat de HSSM-gemeenten op zo kort mogelijke termijn het loon van de huishoudelijke hulpmedewerkers in de thuiszorg verhogen.
Landelijk is afgesproken dat het loon omhoog gaat zodra de gemeente een nieuwe aanbesteding doet, maar uiterlijk op 1 april 2018. De SP wil de verhoging zo snel mogelijk doorvoeren en heeft hierover zowel in Hoogezand-Sappemeer als Menterwolde het college van burgemeester en wethouders aangeschreven.
Raadslid Joke Lesman uit Hoogezand: ‘Iedere betrokkene is het er over eens dat een fatsoenlijk loon voor dit werk volgens loonschaal 15 uitbetaald zou moeten worden, terwijl de meeste gemeenten, ook die van ons, uitgaan van schaal 10. De conclusie dat een verhoging nodig is geldt nu al, niet pas op 1 april 2018. Voor onze gemeenten geldt bovendien dat we de afgelopen jaren fors geld hebben overgehouden op de WMO en dat we niet voor een afgebakende periode aanbesteed hebben, maar regelmatig met de zorgaanbieders om tafel zitten. Een verhoging kan daardoor snel geregeld worden en ook betaald.’

Reactie toevoegen