Tevreden klanten, ons doel

AutoCrew Smid in Meeden is een allround garage in Meeden. "Bij ons kunt u onder andere terecht voor uw APK keuring, regulier onderhoud van uw auto, in- en verkoop van auto’s en bemiddeling bij herstel van elke autoschade", vertelt eigenaar Wim Smid.
Tevreden klanten, ons doel
"Onze allround service is er voor alle merken voertuigen. Persoonlijke dienstverleningen en betrouwbare kwaliteit. Uw auto moet in goede handen zijn. En omdat u alleen het beste wilt voor uw auto bent u bij ons verzekerd van optimale zorg voor scherpe prijzen. Sinds begin 2017 hebben wij ons aangesloten bij het AutoCrew netwerk. AutoCrew is een werkplaats-formule van Bosch, hierdoor blijven wij op de hoogte van alle technische ontwikkelingen. Door ons bij AutoCrew aan te sluiten, kunnen wij als autobedrijf altijd rekenen op de ondersteuning van Bosch, een toonaangevende speler in onderdelen en werkplaatsuitrusting.
Wij onderstrepen hiermee onze ambitie als onafhankelijk autobedrijf en bieden hoge kwaliteit in onderdelen en uitrusting, voor elk type auto en voor elke klant”.
 
Heb ik bij AutoCrew recht op fabrieksgarantie?
Is uw auto splinternieuw of bijna nieuw en valt deze nog onder de fabrieksgarantie? Bij uw AutoCrew-garage behoudt u het recht op de fabrieksgarantie, ongeacht waar u de auto heeft gekocht. Hoe zit dat precies? Dat leggen we u graag uit.
 
Wat zegt de wet hierover?
De Europese wetten schrijven voor dat iedere garage onderhoud mag uitvoeren aan ieder merk en type auto, zonder dat de fabrieksgarantie vervalt. Bovendien bepaalt de Europese wetgeving dat alle autofabrikanten de universele garagebedrijven moeten voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatie aan auto’s.
 
Waar moet een autobedrijf dan aan voldoen?
Een autobedrijf dient de reparatie of het onderhoud aan het voertuig uit te voeren volgens de fabrieksvoorschriften. Wanneer een autobedrijf zich houdt aan de voorschriften van de fabrikant, dan kunt u als klant uw auto brengen waar u maar wilt.
 
Dus ik kan ook bij AutoCrew terecht?
Ja! Bij AutoCrew werken wij volledig volgens de voorschriften van de fabrikanten, de Europese wetten en bovendien met de kwaliteitsonderdelen- en appa- ratuur van Bosch. Hierdoor kunnen wij u verzekeren dat uw fabrieks- garantie geldig blijft. Breng dus ook uw nieuwe auto met een gerust hart bij AutoCrew.
 
Maar de merkdealer zegt van niet, en nu?
Het kan zijn dat uw merkdealer beweert dat u geen recht heeft op garantie. Echter, de wet beschermt u hierin als consument. U heeft namelijk het recht om uw voertuig te laten onderhouden en repareren bij een garage die u zelf kiest. Dat hoeft geen merkdealer te zijn.
 
Mijn auto is splinternieuw, is een dealer dan niet het allerbeste?
Dat is volledig aan u. Het recht op fabrieksgarantie geldt vanaf het moment dat uw auto de showroom verlaat. Dit geldt zowel voor de wettelijke fabrieksgarantie als voor verlengde garantieperiodes, die vaak als extra dienst verkocht worden. U bepaalt dus helemaal zelf waar u uw auto laat repareren en onderhouden.
 
Ik wil nog meer weten, waar vind ik deze informatie?
De regels over dit onderwerp zijn vastgelegd in de Wet Monti de BER2013. Voor nog meer informatie kunt u altijd terecht bij uw AutoCrew-garage of bij instanties zoals BOVAG, de Rai Vereniging of de ANWB.

Reactie toevoegen