De rijdende voorleesstoel

Tijdens de Week van de Alfabetisering vraagt Taalhuis Veendam aandacht voor laaggeletterdheid. Donderdag 7 en zaterdag 9 september zal een rijdende voorleesstoel door het winkelcentrum in Veendam reizen. 
2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot 10 september de Week van de Alfabetisering met als thema: een goede daad is het delen waard. Taalhuis Veendam gaat in deze periode de straat op met de rijdende voorleesstoel.
De rijdende voorleesstoel
Om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid gaan vrijwilligers en medewerkers van Taalhuis Veendam tijdens de Week van de Alfabetisering de straat op. Op een rijdende voorleesstoel worden o.a. verhalen voorgelezen van mensen die ooit zelf moeite hadden met lezen en schrijven. De voorleesstoel rijdt op donderdag 7 september van 19.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag 9 september van 14.00 uur tot 15.00 uur door het winkelcentrum van Veendam.
Taalhuis Veendam

Taalhuis Veendam biedt mensen hulp bij lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Iedereen kan bij het Taalhuis terecht voor informatie, gratis hulp op eigen niveau, cursussen of contact met een taalvrijwilliger. Je vindt het Taalhuis vanaf zaterdag 16 september in Bibliotheek Veendam.

Reactie toevoegen