Yoga Noordbroek

Hatha yoga: deze vorm van yoga richt zich op het ontwikkelen van een ontspannen, soepel en energiek lichaam en een ontspannen, open geest. Hatha yoga leert je bewust te worden van lichaam en geest m.b.v. lichaamshoudingen, adem-, concentratie/ meditatie- en ontspanningsoefeningen. De lichaamshoudingen (staand, zittend en liggend) kunnen zacht of vloeiend zijn, gericht op de doorstroming van energie en meer souplesse maar ook stevig, meer gericht op het vergroten van kracht, balans en uithoudingsvermogen. Door tijdens de oefeningen je aandacht bewust bij je lichaam te houden, te voelen en bewust te ademen, leer je spanning en weerstand herkennen en los te laten. Je raakt uit je hoofd en herstelt het contact met je lichaam zodat het kan verzachten en ontspannen.
Lichaam, emoties en gedachten komen tot rust. De energie kan weer stromen, de adem krijgt de ruimte en wordt dieper met als gevolg dat je je zowel lichamelijk als geestelijk ruimer en lichter voelt.
De oefeningen worden afgewisseld met momenten van observatie en ontspanning. De les eindigt met een diepe ontspanningsoefening van 10 – 15 minuten.
De sfeer is open, accepterend zonder prestatie- of competitiedrang. Ieder doet de oefeningen naar eigen vermogen. De lessen worden gegeven door Anna Hiemstra.

Reactie toevoegen