Zeer geslaagde kinderspelweek

Na het oplaten van de ballonnen en de optocht door het dorp was maandag de spelweek met  het thema Water begonnen. Neptunes, de koning van de zee was samen met enkele zeemeerminnen speciaal hiervoor naar Noordbroek gekomen. De kinderen hebben de rest van de dag gebruikt om een zo mooi
mogelijk huis voor Neptunes te bouwen.
Zeer geslaagde kinderspelweek
De groep van de 8 en 9 jarigen zijn daar naar het oordeel van Neptunes het beste in geslaagd. Om vijf uur werd er door de kinderen van 4 t/m 7 lekker buiten gegeten. Na een verhaal bij het kampvuur gingen zij op tijd naar de tent. 
Dinsdag was een druk en gevarieerd programma. De fanatieke vissers vertrokken al zeer vroeg naar een uitstekende visstek. Zij hebben daar gezamenlijk 97 vissen gevangen.
 
De prijswinnaars waren:
1. Emily Pool, 15 stuks, 157,5 cm
2. Celes Wierenga, 9 stuks, 106,5 cm
3. Nila Wierenga, 10 stuks, 104 cm
Ondertussen liepen de jongste kinderen een vossenjacht in het dorp. Zij moesten goed zoeken en spelletjes doen om de  letters te verzamelen. Daarna mochten zij bij de Duivenkeet in de waterbak of op het springkussen. De grootste kinderen zijn om tien uur op de fiets vertrokken naar Botjes Zwembaai. Geholpen door het prachtige zomerse weer hebben zij daar een geweldige dag gehad aan het water. Zij mochten vlotten bouwen van tonnen, hout en touw, maar ook zandkastelen bouwen en lekker zwemmen.  De dinsdagavond is traditie getrouw de avond van de spooktocht, Dit keer ging de tocht iets meer door het dorp, maar dat maakte het zeker niet minder eng. De vele spoken deden goed hun best om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. In het Noordbroekster bosje was een compleet spookhuis gebouwd, aarde donker en angstaanjagend. Gelukkig  waren er genoeg dappere kinderen die voorop durfden te lopen. De groep van Mike en Demi (Deon, Amy, Emy, Celes, Nila en Annelien) beantwoordde de vragen het beste.  Na een kort nachtje stond de andere dag alles al weer klaar voor de zeskamp. Het weer was omgeslagen, maar dat was voor de kinderen geen probleem. Ze genoten van de hindernisbaan, het tobbedansen en het gladiatorspel boven de waterbak. De groep van Nick (Wilrik, Melanie Z., Bryan, Chantal B., Lisanne en Lara P.) verzamelde de meeste punten en was winnaar van de dag. Donderdag stonden de bussen klaar om iedereen naar Schloss Dankern te brengen. Daar hebben de kinderen zich prima vermaakt op alle speeltoestellen, glijbanen en attracties. Na elf uur mochten ze ook in het zwembaden op de waterglijbaan. Om vijf uur kwamen ze moe, maar erg tevreden weer in Noordbroek aan. Bij het verlaten van de bus kregen alle kinderen een vaantje als herinnering aan deze spelweek. De kanjers, die nog energie over hadden na zo’n week liepen vrijdagmorgen de sponsorloop. Ouders en grootouders moedigden de kinderen aan om 24 rondjes te lopen en dat lukte prima. De opbrengst wordt gebruikt voor de spelweek van volgend jaar. De week werd afgesloten met een playbackshow op het Marktplein. De deelnemers deden allemaal goed hun best. Er werd gedanst, gezongen en gesprongen op het podium, maar ook door het publiek. De jury, bestaande uit Neptunes (Peter Sloot), Mariska Wildeboer en De heer Hilbolling had de moeilijke taak  om de winnaar te bepalen uit de 18 acts. 
 
De uitslag van de playbackshow was t/m 7 jaar:
1e Laura, Paulien en Louise de Winter, Snappie, de kleine krokodil
2e Bas de Vries, Tsjoe tsjoe wa
8 jaar en ouder:
1e Manon Wieringa, Robin Schulz, OK
2e Dana Rispens en Lynn Prak Fleur East, Sax
 
Alle andere deelnemers kregen de derde prijs. 
Na het optreden van de vrijwilligers en het nogmaals optreden van de winnaars werden alle kinderen, ouders, sponsoren en vrijwilligers bedankt voor deze zeer geslaagde week en kwam er dan toch een einde aan Kinderspelweek 2017.
 

Reactie toevoegen