april 2014

  • Debatteam Winkler Prins 2e op Grondwet Festival

    Zaterdag, 29 maart wist het debatteam van Winkler Prins na een aantal rondes de finale van het Grondwet Festival in Den Haag te bereiken. Het festival vond plaats in het kader van het 200-jarig bestaan van de Nederlandse grondwet. In een spannende eindstrijd tegen CSG Reggesteyn uit Nijverdal eindigen de Veendammer scholieren uiteindelijk op de tweede plaats.
     
     
  • Kinderhulp op zoek naar vrijwilligers

    Samen maken we meer geluk mogelijk! Steeds meer kinderen in ons land worden de dupe van financiële problemen thuis, in de jeugdzorg en daarbuiten. Kinderhulp wil er zijn voor al deze kinderen en daarvoor is veel geld nodig. De landelijke collecte 2014 van het Nationaal Fonds Kinderhulp wordt gehouden van 13 tot en met 19 april. We hopen op gulle giften, maar hebben ook hulp nodig. Vrijwel overal in Nederland is nog dringend behoefte aan extra collectevrijwilligers. Misschien iets voor u? 
     
  • Zwerfvuilactiedag 2014

    Bewoners van de buurtvereniging ‘Oosterdreef’ te Noordbroek hebben zaterdag 29 maart wederom meegeholpen om Noordbroek zwerfvuil-vrij te maken. Een twaalftal bewoners (op de foto ontbreken 2 personen die nog afval naar het verzamelpunt brachten) hebben in het hun toegewezen deel in Noordbroek alle zwerfvuil opgezocht. Ook van de ijsbaan is alle rommel weer weggehaald.
     
     
  • lingerie & badmode voor borstprotheses

    Ingezonden: Kom woensdag 9 april naar Fysiotherapie Menterwolde in het Gezondheidscentrum de Rotonde  in Zuidbroek voor de jaarlijkse modeshow van de nieuwste collectie Mamma Care lingerie en badmode. Diverse mannequins tonen tijdens deze show de nieuwste modellen voor 2014. De toegang is gratis. Na afloop van de modeshow is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan diverse adviseurs en om de getoonde lingerie en badkleding te passen.  
    Er zal ook informatie gegeven worden over behandelingen bij lymfoedeem met Yovipak door Varitex.
  • Voorjaarsopruiming bij Pand 46

    Om ruimte te maken voor nieuwe projecten gaat kunstschilder Dirk H. de Boer een voorjaarsopruiming houden vanuit zijn atelier van 5 t/m 13 april. Deze dagen bent u van harte welkom om het atelier te bezoeken en de nieuwe eigenaar te worden van los werk en series, tekeningen, acryl- en oliewerken en schetsen. Dit werk wordt voor een lage prijs aangeboden, al dan niet ingelijst.
     
     
  • Worstenactie

    VOLO Meeden gaat op 11 april weer haar jaarlijkse worstenactie houden. Huis aan huis wordt droge worst te koop aangeboden.
    Een deel van de opbrengst is voor de gymvereniging. “Vorig jaar hebben we onder meer sticks en doeltjes voor floorball kunnen kopen en onze website kunnen opzetten met de opbrengst van de worstenactie” aldus penningmeester Ina Baarda.

  • Rampspoed en rijkdom in het Oldambt

    Aanstaande zaterdag vindt in de kerk van Noordbroek de opening van het nieuwe seizoen van rondleidingen plaats. Drie kerken (Noord- en Zuidbroek en Nieuw Scheemda) zijn alle eerste zaterdagen van de maand geopend voor het publiek. Enthousiaste vrijwilligers vertellen u graag alles over de verplaatste kerken en over hun kerk.
     
     
    rampspoed en rijkdom in het Oldambt
  • ‘Neut’n schait’n’

    De Jeugdwerkgroep kan op een geslaagde disco-avond terugkijken
    Ondanks de kermis werd de disco toch een ‘succes’. De kinderen dansten, dat het een lust was om dit te zien en ze hadden veel plezier.
    De rookwolk vonden ze geweldig. Ook werden er verschillende plaatjes aangevraagd. Nat en bezweet gingen de kinderen om half tien weer naar huis. Voor sommige kinderen was het nog niet laat genoeg. De Jeugdwerkgroep kan op een geslaagde avond terugkijken.

  • Ouder en kind gym

    Peuters in Meeden en omstreken opgelet; in de gymzaal bij het dorpshuis organiseert gymnastiekvereniging VOLO elke vrijdagmiddag gymles voor ouder en kind. 
     
     
    De lessen worden verzorgt door Herma van Dijk. “Het is leuk om ouders en kinderen samen te laten bewegen”. Herma is gediplomeerd gymlerares en sinds december actief bij VOLO Meeden. 
  • Het muizennest

    Jong Toveroos heeft zich dit jaar gestort op Agatha Christie’s Mousetrap. Deze voorstelling van Agatha Christie staat al ruim vijftig jaar op het Engelse West End. En dan nu, op 12 april, de opvoering van Jong Toveroos in ons eigen Dorpscentrum De Broeckhof. Het script is, door Martzen Tichelaar, bewerkt zodat het aansluit bij wat er onder de jeugd leeft. 
     
    Pension Het Muizennest opent officieel 
  • Winnares afscheidscadeau raad

    Menterwolde kent vele kunstenaars binnen haar grenzen. Reden voor de gemeente om eind vorig jaar een prijsvraag uit te schrijven. De kunstenaars werden uitgedaagd om een mooi en passend ontwerp te maken als afscheidscadeau voor de maar liefst 11 vertrekkende raadsleden. Bij aanvang van de raadsvergadering van afgelopen donderdag werd bekendgemaakt dat Goudsmid Margriet uit Noordbroek het winnende ontwerp heeft gemaakt. 
     
     
  • Fietstocht door het Drentse landschap

    Op zondag 13 april a.s. organiseert de Culturele Raad Muntendam een fietstocht. De tocht gaat door het Drentse landschap en onderweg kunt u een aantal keren de benen strekken; er wordt een boerderijwinkel en een museum bezocht. De lengte van de tocht is ongeveer 60 km. De start is ­’s ochtends bij De Menterne te Muntendam. Bij terugkomst in de Menterne wordt een heerlijke kop snert geserveerd. De kosten zijn incl. deze kop snert.

  • Metamorfose voor feesttent

    Zeg...“Mooiste feest van het Noorden”…en iedereen weet dat het over de feestweek Zuidbroek gaat. Dit jaar is het voor de 115e keer dat de V.v.V. Zuidbroek de organisatie van dit 5-daags evenement op zich heeft genomen. De ijsbaan zal van 18 tot en met 22 juni het festivalterrein van Zuidbroek zijn.

  • Towhouse Music pakt de draad weer op

    Na een periode van stilte in verband met een nieuwe pachter en de onzekerheid over het dorpshuis Meeden, pakt Townhouse Music de draad weer op! Vanuit het dorp werd regelmatig de vraag gesteld ‘Wanneer komt er weer live muziek in het dorpshuis?’ Dit heeft ze doen besluiten om, samen met de Social Club, in gesprek te gaan met het bestuur van het Dorpshuis over de mogelijkheden. Naar aanleiding van dit gesprek hebben ze samen besloten om de schouders eronder te zetten!

  • Muziek, humor en plezier!!

    Donateursconcert Shantykoor ‘De Scheepsjoagers’. Op zaterdagavond 5 april a.s organiseert het shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ haar jaarlijks donateursconcert. Dit gebeurt net als voorgaande jaren in M.F.C. De Menterne te Muntendam.
    Het thema van de avond is: “De Scheeps-joagers en 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden”. Veel bekende historische personen en figuren komen deze avond op het toneel. Het koor neemt u mee op een muzikale en historische reis naar alle provincies en overzeese gebiedsdelen.

  • “Noordbroek, dé plek om te wonen!”

    De heer M. Wierenga en mevrouw F. Wierenga-Blaauw uit Noordbroek vierden op donderdag 27 maart jl. hun 60-jarig huwelijk. Mevrouw Wierenga vierde die dag ook haar 79ste verjaardag.
    Het bruidspaar ontmoette elkaar ongeveer 65 jaar geleden tijdens de Schildweek op het Schildmeer, zij waren toen 17 en 14 jaar jong. 
     
     
  • Afsluitingen op- en afritten N33 en A28

    Rijkswaterstaat sluit van vrijdag 11 april 19:00 uur tot maandag 14 april 06:00 uur de N33 in beide richtingen af tussen de aansluiting  met de A28 bij Assen en de N34 bij Gieten. Ter voorbereiding hierop is afrit Assen-Zuid (nr. 32) op de A28 afgesloten van woensdag 9 april tot en met vrijdag 11 april tussen 19:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ‘s ochtends.
     
    Tijdens deze nachten worden de bestaande voegen vervangen en nieuwe geleiderails geplaatst. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid.
     

  • Leden Sandokai geslaagd

    Zondag 30 maart hebben de leden van Karateschool Sandokai in de Menterne in Muntendam met succes hun examen behaald. Het examen is afgenomen op basis van het Full Contact Kyokushin karate. Deze stijl van karate staat bekend om zijn hardheid, respect en discipline, wat men ook terug zag op dit examen. 
     
     
  • Energiewacht Tour

    Op zondag 13 april is Veendam de finale etappeplaats in de Energiewacht Tour die plaats vindt van 9 t/m 13 april. Er is gekozen voor een etappe die voor de rensters erg selectief gaat zijn en voor het publiek erg aantrekkelijk is om te bekijken. Er worden zeven ronden van 14 km. gereden die dwars door de plaatsen Veendam, Tripscompagnie en Borgercompagnie gaan. Het publiek krijgt zo veel doorkomsten voorgeschoteld. Veendam staat zondag 13 april bol van de activiteiten, zo is er op het Museumplein kermis en is er in het centrum koopzondag.

  • The Passion in Groningen

    De vierde editie van het live paasspektakel The Passion zal dit jaar plaatsvinden in Groningen. In The Passion wordt het paasverhaal in een modern jasje gestoken. Het paasverhaal is het verhaal over het lijden, sterven en de wederopstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs gezongen door bekende artiesten.

  • Er kan zoveel meer dan je denkt

    Bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen, zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen, en dat geldt ook voor onze tienduizenden vrijwilligers. Samen laten we elke dag zien dat er véél meer kan dan je denkt!
    Activiteiten:

  • Dag van de Slager

    Op donderdag 10 april is het de Dag van de Slager. Tijdens de Dag van de Slager bieden alle deelnemende slagers hun klanten en andere geïnteresseerden, een kijkje in de slagerij. Het doel van deze dag is om consumenten, van klein tot groot, de slager te laten (her)ontdekken.
    Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Het thema van de dag is ‘de kunst van de slager’. Want het slagersvak is Kunst met een hoofdletter K, denk maar aan de vele vleesspecialiteiten o.a. uit eigen worstmakerij, hapjes en soepen gemaakt door de slager-traiteur.

  • Bloeiende Boomgaard Dag

    Ingezonden: Op vrijdag 11 april bent u, welkom in de Boomgaard van Fruitbedrijf Bosschaart (Pastorieweg 16 Noordbroek) om de Bloeiende Fruitbomen te bekijken. Al wandelend kunt u genieten van de bloeiende kersen, pruimen en perenbomen. Misschien is er zelfs al een enkele appelbloesem zichtbaar.

  • We wensen u een mooie zomer…

    Open dag bij Andreas Flowers aan de Akkers in Zuidbroek. Zaterdag 19 april is het weer zover! Iedereen kan een kijkje komen nemen in de kas bij ‘Volkstuin in de kas’ bij Andreas Flowers in Zuidbroek. “Tijdens de open dag zullen er diverse kraampjes aanwezig zijn, waardoor het een leuk uitje zal zijn voor de zaterdag”, vertelt Adriaan van Baak, eigenaar van de kas. 
     
     
  • Schoolklas zaait suikerbieten

    In het kader van het educatieve schoolproject 'Zoete Diamanten' zaaiden kinderen afgelopen maandag 8 april suikerbietzaadjes op een akkertje in de Heemtuin te Muntendam. Bij het zaaien was ook voormalig wethouder Annelien de Winter aanwezig om de kinderen te helpen de zaadjes goed te planten zodat er volgend jaar dikke bieten de fabriek in gaan.

  • Afsluiting op- en afritten N33 en A28

    Rijkswaterstaat sluit van vrijdag 11 april 19.00 uur tot maandag 14 april 06.00 uur de N33 in beide richtingen af tussen de aansluiting met de A28 bij Assen en de N34 bij Gieten. Ter voorbereiding hierop is afrit Assen-Zuid (nr. 32) op de A28 afgesloten van woensdag 9 april tot en met vrijdag 11 april tussen 19.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ‘s ochtends.
    Tijdens deze nachten worden de bestaande voegen vervangen en nieuwe geleiderails geplaatst. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid.
     
  • Grote Paas-Bingo

    Vrijdag 18 april 2014 organiseert Zonnebloem afdeling Muntendam - Meeden een grote Paas-Bingo in De Menterne te Muntendam. Voor de ouderen van Muntendam en Meeden. U bent van harte welkom!!!
    Er zijn 6 ronden en het eerste kopje koffie of thee is gratis. Er zijn weer leuke prijzen binnen te halen! Komt allen!

  • 10 jaar AMIGO!

    Ingezonden: Ons restaurant bestaat deze maand 10 jaar en dat vinden we heel bijzonder. In april 2004 gingen de deuren van ons restaurant voor het eerst open. Met een focus op Italiaanse gerechten, pizza’s, maar ook shoarma- en vleesgerechten is Amigo inmiddels een begrip geworden in de regio. 
     
     
  • Fietsen door Drente

    Op zondag 13 april a.s. organiseert de Culturele Raad Muntendam een fietstocht. De tocht gaat door het Drentse landschap en onderweg kunt u een aantal keren de benen strekken; er wordt een boerderijwinkel en een museum bezocht. De lengte van de tocht is ongeveer 60 km. De start is ­’s ochtends bij De Menterne te Muntendam. Bij terugkomst in de Menterne wordt een heerlijke kop snert geserveerd. De kosten zijn incl. deze kop snert.

  • Voorjaar!

    13 April voorjaarsmarkt in De Heemtuin Muntendam. Het is weer mooi weer, de winter is ten einde en iedereen wil weer naar buiten! In de tijd van het jaar dat het een feest in de tuin is met allemaal jong groen, heeft De Heemtuin Muntendam weer de gezelligste voorjaarsmarkt van de regio geor- ganiseerd. Kooplieden uit de wijde omgeving komen graag naar De Heemtuin en zien

  • Hobbyisten openen deuren

    Tijdens de 7e editie van Meeden Beweegt, van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 april, laten 7 inwoners van Meeden hun verzamelingen en hobby's zien. Deze groep is opgenomen in 2 wandeltochten die in het dorp zijn uitgezet. Meeden Beweegt gaat ook de dorpsgrenzen over. Er zijn namelijk 2 fietsroutes uitgezet naar Muntendam en Westerlee. De weekactiviteit trekt jaarlijks enkele honderden deelnemers. Het thema van dit jaar is hobby's en verzamelingen. Eerdere thema's waren onder meer flora en fauna, sport en kunst.
  • Stolpersteine Muntendam

    In Muntendam werden op maandagmiddag 7 april Stolpersteine gelegd. De Stolpersteine herinneren aan de Joodse medeburgers uit Muntendam die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Stichting Archief Muntendam heeft het initiatief op zich genomen om 12 joodse medeburgers welke in de tweede wereldoorlog  in concentratiekampen om het leven kwamen te eren met een gedenksteen, op de plek waar ze tot hun deportatie hebben gewoond.
     
  • Bouwwerkzaamheden MFC hervat

    De gemeente Menterwolde heeft overeenstemming bereikt met de nieuwe aannemer over de verdere bouw van het MFC Noordbroek. Half maart is het faillissement van de Simon Benus bouw b.v. uitgesproken. Hierdoor is de bouw van het MFC stil komen te liggen. In de afgelopen 3 weken is onderhandeld met de aannemer  over een hervatting van de werkzaamheden. Dit akkoord is onlangs bereikt.