Dag van de Slager

Op donderdag 10 april is het de Dag van de Slager. Tijdens de Dag van de Slager bieden alle deelnemende slagers hun klanten en andere geïnteresseerden, een kijkje in de slagerij. Het doel van deze dag is om consumenten, van klein tot groot, de slager te laten (her)ontdekken.
Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Het thema van de dag is ‘de kunst van de slager’. Want het slagersvak is Kunst met een hoofdletter K, denk maar aan de vele vleesspecialiteiten o.a. uit eigen worstmakerij, hapjes en soepen gemaakt door de slager-traiteur.
Ook slagerij Grashuis doet mee aan deze dag. “Wij vinden ons vak bijzonder en zijn trots op de producten die we verkopen”, zegt Margriet Grashuis. “Daarom doen we mee!”
Tot en met donderdag liggen er kras en win-loten klaar voor de klanten, die bij besteding van € 5,00 een lot krijgen. Daar zijn leuke prijzen op te winnen. Ook zijn er diverse proeverijen van eigen gemaakte lekkernijen en voor de kinderen ligt er een leuke kleurplaat klaar. Daarnaast is er een recepten-wedstrijd. Diegene die het lekkerste gehakt recept instuurt wint een receptenboek en de recepten worden op de Facebook pagina van de slagerij geplaatst.

Reactie toevoegen