Winnares afscheidscadeau raad

Menterwolde kent vele kunstenaars binnen haar grenzen. Reden voor de gemeente om eind vorig jaar een prijsvraag uit te schrijven. De kunstenaars werden uitgedaagd om een mooi en passend ontwerp te maken als afscheidscadeau voor de maar liefst 11 vertrekkende raadsleden. Bij aanvang van de raadsvergadering van afgelopen donderdag werd bekendgemaakt dat Goudsmid Margriet uit Noordbroek het winnende ontwerp heeft gemaakt. 
 
 
Zij bedacht een zilveren ring met daarop het gemeentewapen van Menterwolde en alle dorpen en buurtschappen. Zij las zelf het bijbehorende gedicht voor. Er zijn 40 genummerde exemplaren ge- maakt. Ook raadsleden die in de toekomst afscheid nemen ontvangen deze ring.
 
Met een toepasselijk woord van de burgemeester werd afscheid genomen van de volgende raadsleden: de heren Gruben (hij kreeg ring nr. 1 als oudste raadslid) en Loer (PvdA). Beiden zaten maar liefst 16 jaar in de raad. Ook de volgende ex-raadsleden werden toegesproken: Mevrouw Boerma en de Roo (PvdA), de dames Jongedijk (GL) en Swierenga (SP), de heren van Bruggen (CU), Hesp (VVD) en Keuning (KM). Mevrouw de Rijke (KM) en de heer Lanting (GL) waren afwezig en ontvangen de ring later. Aansluitend werd de nieuwe raad geïnstalleerd (Zie verslag raadsver- gadering verderop in de krant) en de nieuwe wethouders voorgesteld. Dit zijn de heren J. Velthuis (MG), mevrouw L. Veenstra (SP), de heer J. Batelaan (VVD) en de heer R. Vos (MG).

Bij de ring zat een certificaat (met collector’s item nummer). In de kaart stond ook een zelfgeschreven gedicht van Goudsmit Margriet;

SYMBOLIEK
Onze prachtige gemeente,
uit klei, veen en zand,
ontwikkeld en gevormd
door mensenhand.
Bestuurd en bijgestaan
met raad en daad,
daar hebt u deel van
uitgemaakt.
Met Oldambt en Veenkoloniën,
weidse uitzichten en de
mooiste lucht,
is Menterwolde een
wonderschone plek
en zeker geen gehucht.
Waar een goudsmid woont die haar vak uitoefent
met een verhaal,
met passie en gevoel tot in het kleinste detail,
vervaardigd zij de mooiste
sieraden met haar hart.
Wat in een lengte van dagen,
kan worden bewaard
of gedragen.
Als symbool, samengevat tot een zilveren band,
waarin samenkomen alle regio’s van dit stukje
Groninger land.
Zoals het wapen een symbool is van onze gemeente,
kan dit kleinood een symbool zijn voor uw werk.
De kroon op uw werk, heel fier,
schenken wij u dit in dankbaarheid met plezier.

Reactie toevoegen