Hobbyisten openen deuren

Tijdens de 7e editie van Meeden Beweegt, van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 april, laten 7 inwoners van Meeden hun verzamelingen en hobby's zien. Deze groep is opgenomen in 2 wandeltochten die in het dorp zijn uitgezet. Meeden Beweegt gaat ook de dorpsgrenzen over. Er zijn namelijk 2 fietsroutes uitgezet naar Muntendam en Westerlee. De weekactiviteit trekt jaarlijks enkele honderden deelnemers. Het thema van dit jaar is hobby's en verzamelingen. Eerdere thema's waren onder meer flora en fauna, sport en kunst.
Op de openingsdag, dinsdag 22 april, staat een wandeling door Meeden op het programma. Onderweg kunnen de hobbyisten Mina Feiken (schilderijen), H.G. Woltman (uitgebreide collectie fototoestellen), Jan Kraai (sigarenbandjes) en Zwanet Meisner (nostalgisch groen keukenemaille) bezocht worden.
Woensdag 23 april is een fietstocht uitgezet die de deelnemers naar Heemtuin Muntendam in Muntendam brengt. Daar kan de fiets aan de kant worden gezet en kan gewandeld worden in het prachtige natuur- en educatiecentrum.
Meeden Beweegt heeft voor donderdag 24 april wederom een wandeling in het dorp uitgezet. Deze avond openen 3 hobbyisten/verzamelaars hun deuren voor de wandelaars. Dat zijn Chris de Jonge (Keulse potten, karaffen en stopflessen), Cornelis van der Laan (miniatuurkermis) en Kars Kaspers (poppen- en kinderwagens en waskommen).
Op de slotdag, vrijdag 25 april, is een fietsroute van circa 17 kilometer uitgezet richting Westerlee. De routes kunnen ook skeelerend of rennend worden afgelegd. Op de 2 dagen dat er fietstochten zijn uitgezet, kunnen deelnemers ook een wandelroute lopen. De start is elke avond om 18.30 uur vanaf het dorpshuisplein. Meeden Beweegt wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en Sportimpuls.

Reactie toevoegen