Enthousiasme over tafeltennistafel!

Jongeren van De Vennen spelen graag buiten en zijn het liefst actief bezig. Dankzij een gift van Stichting Het Groene Kruis kan dit nu volop. Van de gift is namelijk een super stevige betonnen tafeltennistafel aangeschaft. Deze helder blauwe tafel staat gastvrij als pronkstuk voor de ingang van De Vennen.
 
 
Tijdens onze jaarlijkse NLdoet klusdag, zaterdag 22 maart is deze feestelijk in gebruik genomen. De hele ochtend is er door jongeren, ouders en vrijwilligers geklust in en rond de locatie; kleine reparaties, tuinonderhoud, viooltjes poten, stoepje vegen en busje schoonmaken.
 
Na een heerlijk kopje soep en een broodje knakworst was er de opening van de tafeltennistafel. Dit keer als opening geen lintje doorknippen maar starten we actief met een echte clinic. 
Van tafeltennisvereniging Meteoor gaf Dhr. H.Bakker een druk bezochte tafeltennisles. Er werd geoefend met balletjes hoog houden en de tafeltennis spel- regels kwamen aanbod. Maar het meest favoriet was het rondje om de tafel. Dit is een spel waarbij je met een hele groep speelt en dan steeds om de beurt de bal doorspeelt. Een spel dat we natuurlijk ook heel erg goed met onze buurtkinderen kunnen spelen. Wil je een keer mee spelen of de tafeltennistafel gebruiken, leuk, fijn zelfs! Bel gerust even aan, na overleg is veel mogelijk!
 
Op De Vennen wonen 18 kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en veelal moeilijk verstaanbaar gedrag. Onze kinderen willen zich graag thuis voelen in hun eigen omgeving om buiten te spelen en daar (leren) met andere kinderen om te gaan. Alle kinderen verdienen een jeugd waarin ze onbeperkt samen kunnen spelen, zelfvertrouwen op kunnen doen en vriendschap kunnen sluiten. We vertrouwen er dan ook op dat de tafeltennistafel een prachtig middel is om makkelijker met elkaar in contact te treden.
 
Naast mensen die de handen tijdens het klussenweekend uit de mouwen steken, is De Vennen ook op zoek naar buurtbewoners die op een andere manier bij de locatie betrokken willen zijn. Waaraan moet u dan denken? Het vervoer naar een sportactiviteit, het helpen met koken, het helpen met klussen in en om huis, het helpen bij fietsen repareren of het begeleiden van kinderen bij uitstapjes of knutsel activiteiten. Ook organiseren we sa- men met de buren op zaterdag 7 juni weer een Buurtspelletjes dag. Wilt u helpen dan doet u dit uiteraard in nauwe samenwerking met de groepsleiding. Heeft u zin of tijd of kent u iemand anders die dit zou willen doen? Laat het ons weten! U helpt ons en de kinderen enorm! 

Reactie toevoegen