Zwerfvuilactiedag 2014

Bewoners van de buurtvereniging ‘Oosterdreef’ te Noordbroek hebben zaterdag 29 maart wederom meegeholpen om Noordbroek zwerfvuil-vrij te maken. Een twaalftal bewoners (op de foto ontbreken 2 personen die nog afval naar het verzamelpunt brachten) hebben in het hun toegewezen deel in Noordbroek alle zwerfvuil opgezocht. Ook van de ijsbaan is alle rommel weer weggehaald.
 
 
Opvallend was dat er dit jaar beduidend minder afval bij de weg lag. Dit is natuurlijk erg positief.
Helaas waren er slechts twee verenigingen die in Noordbroek de rommel opruimden, de genoemde buurtvereniging en de vrijwillige brandweer. Hopelijk melden zich volgend jaar weer meer verenigingen aan; het is gezellig maar ook de ‘clubkas’ kan weer een beetje gevuld worden dankzij de bijdrage die van de gemeente ontvangen wordt. Buurtvereniging ‘Oosterdreef’ zal er volgend jaar wel weer bij zijn. 
 
We hadden o.a. ijsbaan in Noordbroek binnen ons schoonmaakgebied. En daar hebben we veel rommel weggehaald. Tot onze grote teleurstelling was nog geen uur nadat de ochtend voorbij was er al weer een behoorlijke rommel achtergelaten door onbekenden. Lege blikjes cola en zakken en wikkels van snoepgoed. We hebben er allemaal wel een mening over over wie dit doen, waarom enz. Maar één ding lijkt ons duidelijk; diegene die dit zo gemakkelijk achterlaten hebben kennelijk van huis uit niet die normen en waarden meegekregen om dit niet te doen. Helaas…

Reactie toevoegen