Debatteam Winkler Prins 2e op Grondwet Festival

Zaterdag, 29 maart wist het debatteam van Winkler Prins na een aantal rondes de finale van het Grondwet Festival in Den Haag te bereiken. Het festival vond plaats in het kader van het 200-jarig bestaan van de Nederlandse grondwet. In een spannende eindstrijd tegen CSG Reggesteyn uit Nijverdal eindigen de Veendammer scholieren uiteindelijk op de tweede plaats.
 
 
In totaal deden zestien scholierenteams uit Nederland mee. Het WP-team won de eerste wedstrijd tegen het Stella Maris College in Meerssen en ging door naar de kwartfinale. De druk was hiermee van de ketel en het team kwamen verderop in de debatwedstrijden steeds beter op stoom. Het Veendammer team bestaat uit Yasmijn Bouzoraa, Lisa Hoekman, Annemarijn Tamminga, Carmen Huttinga, Johan Arling, Huub Kuiper en Lisa van de Velde ( reserve)
Het toeval wilde dat Koning Willem Alexander ook een van de debatwedstrijden kwam volgen en dat dit uitgerekend de wedstrijd in de halve finale van Winkler Prins tegen het team van Lyceum Oudehoven Gorinchem was. Het WP-t4eam liet zich nergens door van de kaart brengen en van nervositeit was geen spoor te bekennen. Koning Willem Alexander genoot duidelijk zichtbaar van de spitsvondige opmerkingen van de Veendammer leerlingen. Ze wisten het debat zeer levendig te houden met hun interrupties. De provincie Groningen, Veendam en Winkler Prins zijn door deze groep leerlingen in Den Haag op een mooie manier op de kaart gezet.

Reactie toevoegen