“Noordbroek, dé plek om te wonen!”

De heer M. Wierenga en mevrouw F. Wierenga-Blaauw uit Noordbroek vierden op donderdag 27 maart jl. hun 60-jarig huwelijk. Mevrouw Wierenga vierde die dag ook haar 79ste verjaardag.
Het bruidspaar ontmoette elkaar ongeveer 65 jaar geleden tijdens de Schildweek op het Schildmeer, zij waren toen 17 en 14 jaar jong. 
 
 
Mevrouw Wierenga is in Schildwolde geboren en haar man is een geboren Noordbroekster.
De heer Wierenga werkte vele jaren op de Scheepswerf van gebr. Koops te Sappemeer.  Na hun huwelijk hebben ze eerst een jaar bij de ouders in Noordbroek ingewoond en daarna kregen ze eerst een huisje aan de Gockingalaan om vervolgens een jaar later een woning aan de Westersingel te betrekken. Ook hebben ze nog een jaar in Muntendam gewoond, waar ze een cafetaria aan Het Loeg hadden. “We hebben daar een mooi jaar gehad, maar het was voor ons veel te druk”, vertelt mevrouw Wierenga. Toen weer terug naar Noordbroek en ze hebben daar-na ook nog drie jaar aan de Heiligelaan in Zuidbroek gewoond. Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan; toch maar weer terug naar Noordbroek en daar wonen ze nog altijd met heel veel plezier. Ze wonen nu al weer negen jaar in een aanleunwoning van Zonnehuis Gockinga-heem. Zij doen het huishouden nog zelf en verder worden de dagen gevuld met koersbal en kaarten. Ook af en toe wandelen staat nog steeds op de agenda. Het echtpaar heeft één dochter en zij komt elke woensdag langs om haar ouders op te halen 
en dan gaan ze winkelen en 
‘s avonds blijven ze gezellig mee-eten. Verder hebben ze nog een kleinzoon die prachtige herinneringen heeft aan vroeger, toen hij samen met opa en oma naar Camping de Schaopvolte ging. Ook heeft het echtpaar een achterkleinzoon. De familie is erg betrokken met elkaar. 
’s Middags gingen de heer en mevrouw Wierenga gezellig met een veertigtal gasten naar Zonnehuis Gockingaheem om het heuglijke feit te vieren. 

Reactie toevoegen