Marielle Dolfijn kwalificeert zich

Drie zwemmers van De Pinquin zijn gisteren naar Drachten afgereisd om daar op limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen te jagen. Ze hadden onderling de afspraak dat diegene die een limiet zwom getrakteerd werd door de andere twee.
 
 
Marielle Dolfijn zal lekker getrakteerd worden want op de 100m rugcrawl wist zij met een tijd van 1.19.11 ruim onder het limiet van 1.22.67 te zwemmen. Hiermee heeft zij nu twee limieten voor de NJJK (Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen) in juni. Het andere limiet heeft ze op de 200m vrije slag. De verwachting is dat er nog wel een aantal limieten bij zullen komen.
Margriet Bieze en David Scheffer zwommen helaas geen limieten voor de Nederlandse. Wel wist David het clubrecord op de 100 en 200m rugcrawl te verbeteren voor jongens 18 jaar. Zijn tijden waren: 1.08.87 en 2.29.41.
 
De zwemmers onder de 12 jaar hadden een wedstrijd in Groningen. Hier werden maar liefst 25 nieuwe persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering kwam op naam van Rianne de Boer op de 100m vrije slag.
 
Er waren echter meer zwemmers die een grote hap van hun persoonlijke beste tijd afzwommen. Marieke Speijer, Arwen Snip, Silke Snip, Danique Slaper, Lonneke Koers, Benno v.d. Klooster en Ellen Altena wisten allemaal hun tijden met meer als 5 seconden te verbeteren!

Reactie toevoegen