Wethouder opent 1ste Orgelfestival

Op donderdag 2 juni aanstaande opent wethouder Lian Veenstra het 1ste Internationaal Orgelfestival Schnitger/Freytag in Noordbroek. Het nieuwe internationaal getinte orgelfestival zal plaatsvinden in opdracht van StiBéONN, Stichting tot Behoud en Bevordering van Orgelcultuur in Noord Nederland.
Sinds eeuwen prijken de oude historische en monumentale kerken van Zuidbroek, Noordbroek, en Meeden in het Groninger landschap. Deze gebouwen trekken al generaties mensen naar zich toe, op zoek naar inspiratie, meditatie, rust, en muziek. Deze kerken zijn wereldwijd bekend, hetzij vanwege de grote historische waarde qua architectuur, hetzij door de vermaarde en zeer unieke instrumenten die deze kerken bezitten.
Donderdag 2 juni spelen de organisten van Noord- en Zuidbroek samen het openingsconcert; Vrijdag 3 juni is er ‘s avonds een orgelconcert met zang op het onlangs gerestaureerde orgel van de Herv. Kerk van Meeden; Zaterdag 4 juni in de morgen wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een orgelexcursie. Peter Westerbrink neemt u mee naar de orgels van Nieuwolda en Noordbroek. In de middag zullen twee Spaanse orgelstudenten van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen voor u spelen in de prachtige oude kerk van Meeden. Later in de middag  kunt u deelnemen aan het speciale “Schnitgerdiner” bij Van der Valk in Zuidbroek. Samen met de kok heeft StiBéONN een menu samengesteld, passend bij dit festival. Nadien kunt u op bijzondere wijze van de maaltijd bekomen, namelijk tijdens een prachtig concert, in de Petruskerk Zuidbroek, door het befaamde koor The Gents en organist Thiemo Janssen uit Norden (D). Titel van het concert: “Music from Heaven”. Meer informatie, zoals locaties, tijden, prijzen, en het reserveren van kaarten met korting, is te vinden op de website www.orgelcultuur-noordnederland.nl 

Reactie toevoegen