juni 2010

  • p.v. de Vriendenkring

    Wedvlucht Lommel d.d. 29-05-2010. 10 Deelnemers met 85 duiven.
    Peter Geurts 1,2,3,4; G. Ackerman 5,11, 15,19,22; Hendrik Pluim 6,7,14,18; A.J. Oldenburger 8; Evert Pluim 9,10,13,17,20, 21; Jan Pluim 12; Mevr. Steinvelder 16. 
    Wedvlucht Sezanne d.d 29-05-2010.
    7 Deelnemers met 34 duiven. G. Ackermann 1,6;  K.N.H. Ackermann 2, 4,8; Jan Pluim 3; Hendrik Pluim 5,7,9.

  • Het Effies voetbaltoernooi

    Het Effies voetbaltoernooi dat afgelopen zaterdag in Muntendam werd gehouden is zeer geslaagd te noemen! Na een paar lovende woorden van de voorzitter barstte om 10.00 uur de strijd los. 20 Teams uit de provincie streden voor wat ze waard waren. Ook Joop Gall was naast het aanmoedigen van z’n zoon druk bezig met het aanschouwen van nieuwe talentvolle spelertjes. Honderden mensen genoten zichtbaar van het voetbal en het fantastische weer.

  • Dames v.v. Muntendam verliezen finale

    De dames van v.v. Muntendam hebben de finale tijdens de eindronden van het Noordelijke Voetbal beker toernooi verloren. Na twee jaar winnaar te zijn geworden van de Noordelijke Voetbal beker toernooi zijn de dames van Muntendam er niet in geslaagd om voor de derde keer deze beker mee naar huis te nemen. Tijdens de finaledag in Genemuiden wonnen de dames enigszins geflatteerd de eerste wedstrijd van CNC uit Stiens.

  • Gezellig autospectakel OPC-Noord

    Zondag 6 juni a.s. organiseert de OPC Noord (Opel Performance Club Noord) op het terrein achter Boerderijcafé Mausel te Noordbroek een grote autoshow met diverse activiteiten voor jong en oud. OPC-Noord is een Opel club uit het noorden van het land. Het doel van OPC-NOORD is om in clubverband diverse (Opel) auto meetings te organiseren. De club bestaat uit ongeveer 50 leden, voornamelijk uit de noordelijke provincies (Groningen, Friesland, Drenthe), maar ook al uit Duitsland en het midden van het land.
    OpelMeeting - Menterwolde

  • Avondwandelvierdaagse

    Het is bijna zover en dan wordt er in Noordbroek voor de 11e keer de Avondwandelvierdaagse georganiseerd. En wel op 8, 9, 10 en 11 juni. U kunt als school, vereniging of individueel meedoen. Ook de hond mag mee, mits aangelijnd. De inschrijving is op dinsdag 8 juni tussen 17.30 en 18.00 uur in dorpshuis de Klipheerd. Er zijn routes van 5 en 10 km. Tevens is het mogelijk om één avond mee te wandelen, u krijgt dan een dagspeld. Degene die de hele vierdaagse volbrengt kan een medaille of speldje verdienen. De EHBO afd.

  • Tuinconcert in ‘de Vlinderij’

    Zondag 6 juni verzorgt liedjeszanger Martin Korthuis een tuinconcert in “de Vlinderij” in Muntendam. Martin Korthuis (1952) is geboren en getogen in Bedum, onder de rook van de stad Groningen. Na diverse omzwervingen langs Finsterwolde, Winschoten en Zwolle waar hij zijn huidige medemuzikanten ontmoette, is hij in 1992 neergestreken op Schiermonnikoog. Onderweg heeft hij altijd liedjes geschreven over verlies, vreugde, dood, vaderschap, afscheid, liefde en eenzaamheid. Kortom over alles wat ons bestaan menselijk maakt. Hij zingt Groningse én Engelstalige liedjes.

  • 10e Broem Broem rit

    De 10e Broem Broem rit op zondag 30 mei jl. was een succes voor de deelnemers van de vriendschapskringen Humanitas Veendam-Menterwolde-Pekela. Deze motortoertocht maakte al een start in januari toen Jur Oldenburger en Henk Raatjes met de organisatie begonnen van het uitzetten van de 140 kilometer lange route. Een route die gereden werd door 25 motorrijders en 2 voorrijders. De start van deze Broem Broem rit was bij Mulders Motoren waar ook een aantal passagiers van de Humanitas Vriendschapskringen helmen kregen uitgereikt.

  • Internationaal Jeugdtoernooi v.v. ZNC

    Op zaterdag 5 en zondag 6 juni a.s. organiseert de v.v. ZNC voor het eerst in haar bestaan een groot Internationaal Jeugdtoernooi. Zestig teams uit Noord Nederland en Duitsland strijden in de verschillende categorieën en poules om de felbegeerde eerste plaatsen. Zaterdagochtend 5 juni trappen om 8.30 uur de F pupillen het toernooi af. Rond 11.00 uur zullen ook de E pupillen poules starten en de voetbalzaterdag wordt vanaf 14.00 uur afgesloten met wedstrijden van de D pupillen (zowel jongens- als meisjesteams).

  • DAR Noordbroek schenkt verkeersmaatjes

    Er is de afgelopen periode veel over de verkeersveiligheid in het dorp gesproken en dan met name over de verkeersveiligheid in de Hoofdstraat, waar dagelijks de schoolgaande kinderen langstrekken op hun weg naar school. De Hoofdstraat is een drukke doorgaande weg, waar behalve veel auto’s en ander gemotoriseerd verkeer ook nog eens veel landbouwverkeer rijdt. De straat is weliswaar ingericht als een 30 km weg maar dat onthoudt sommigen er niet van om het ook als racebaan te gebruiken. Regelmatig leidt dit tot levensgevaarlijke situaties.

  • Cindy’s Hairstyle voor een mooier kapsel

    Vanaf 1 april is er aan de Spoorstraat in Zuidbroek een nieuwe kapsalon geopend. In het pand van een voormalig kapsalon is alles opgeknapt. Er is geverfd, nieuw behang en de salon is sfeervol ingericht met leuke accessoires. Eigenaresse Cindy Huizing is opgegroeid in Slochteren. De kappersopleiding heeft ze in Groningen afgerond. Daarna heeft ze elders in het land in een kapsalon gewerkt en afgelopen 3 jaar bij een kapsalon in Harkstede.
    Cindy's Hair - Zuidbroek

  • Speurtocht en circus in Muntendam

    Zondag 6 juni 2010 organiseert de Stichting Jeugdwerkgroep een “SPEURTOCHT” voor iedereen. Vanaf 14.00 uur kan er gestart worden bij het Sportcentrum Ruitershorn te Muntendam.
    Na afloop krijg je ??? De tocht gaat langs een prachtig natuurgebied in Muntendam. Blijf vooral binnen de paden.
    De Stichting Jeugdwerkgroep kan niet voor de schade aansprakelijk worden gesteld. Het is een tocht met verschillende opdrachten.
    Mocht er onderweg iets gebeuren, dan kunt U contact opnemen met tel.nr.: 624130 (de sporthal).

  • Kinderspelweek Zuidbroek

    Het lijkt nog ver weg, maar het spelweek team is al enige tijd heel druk bezig met de organisatie van de kinderspelweek. Van 16 t/m 20 augustus a.s. hebben zij een leuk programma samengesteld voor alle kinderen van 4 t/m 13 jaar. Op maandag zal de week geopend worden door Jan Velthuis door de eerste wedstrijdballon op te laten. Natuurlijk laten ook de kinderen hun ballon op met daaraan een kaartje. De drie balonnen die het verst weg gevonden zijn krijgen een prijs. Daarna staat hutten bouwen en versieren op het programma.

  • Zomerexcursie 2010

    Dit jaar neemt de Historische Kring Menterwolde u graag mee naar het Reitdiepgebied. Hier kunt u goed zien hoe gedurende vijfentwintig eeuwen onze voorouders de strijd tegen het water hebben opgepakt. De Historische Kring Menterwolde maakt een tocht van Aduard naar Lauwersoog. In Aduard ontdekt u de rol die de monniken van het roemruchte Bernardijner klooster hebben gespeeld in de ontwikkeling van de landstreek Middag.

  • Italiaans ijs in Muntendam

    Vrijdag 4 juni is de opening van Bakkerij IJssalon Tearoom Geertsema. Achttien jaar geleden werd de opening van de toen verbouwde winkel verricht door Wiert Geertsema, vrijdag 4 juni is het de beurt aan Danique (6 jaar), oudste dochter van Wiert en Anita Geertsema. Na een grondige verbouwing is Bakkerij IJssalon Tearoom Geertsema een feit.
    Geertsema - Muntendam
    Bakkerij Geertsema is een begrip in Muntendam. Het is een echt familiebedrijf. Wiert Geertsema is de zevende generatie die bakt met hart en ziel. Goede kwaliteit staat voorop.

  • Feest in Muntendam

    Zaterdag 5 juni a.s. vindt de alom bekende jaarmarkt weer plaats. De organisatie is zoals ieder jaar weer in handen van de Culturele Raad Muntendam. Deze enthousiaste vrijwilligers zijn achter de schermen al weer een tijd met de voorbereidingen bezig geweest. Ook dit jaar weer veel spektakel voor jong en oud. Het wordt alweer de 23ste editie. De feestweek in Muntendam begint met de kermis op donderdag 3 juni. Zaterdagmorgen begint de gezellige jaarmarkt/vlooienmarkt in de Kerkstraat met vele standhouders en muziek en zang.

  • Wijken prachtig versierd

    De feestweek in Meeden is in volle gang. Het thema voor de wijkversiering is WK voetbal.
    Rijdt u eens door Meeden, het is echt de moeite waard! Zelf Bert van Marwijk rijdt er met zijn spelersbus!! Zaterdag is er een spetterende muzikale afsluiting met o.a. Erwin de Vries en Gina’s Bluesband. Komt allen. 
    Feestweek Meeden

  • Voltallig bestuur voor Menterwolde

    Afgelopen donderdag zijn tijdens de raadsvergadering de nieuwe wethouders beëdigd. Vanaf nu kunnen Willem van der Werf (PvdA), Gherie ter Steege (GroenLinks) en Annelien de Winter (CDA) volop aan de slag. De gemeenteraad was niet unaniem voor de installatie van deze drie wethouders. Het commentaar van Jan Batelaan (VVD) voor stemming inzake aanstelling wethouders was: “Het is crisis, zware jaren dat is wat wij tegemoet gaan. Er komen drie groene wethouders en de VVD twijfelt dan ook of dit schip geen schipbreuk gaat lijden. Groen gezien kennis en ervaring.

  • Definitief ontwerp Hereweg Meeden

    Op woensdag 26 mei jl. was er in het dorpshuis in Meeden een informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Hereweg in Meeden. Advies- en Ingenieursbureau Grontmij heeft met behulp van de aanwezigen tijdens eerdere bijeenkomsten o.a. geïnventariseerd, doelen gecreëerd en een schetsontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Hereweg. Aan de hand van gemaakte opmerkingen is Grontmij verder gegaan met het doorontwikkelen van het plan. Deze avond presenteerde Grontmij het definitieve ontwerp, welke is gemaakt aan de hand van alle voorgaande bijeenkomsten.

  • Doopvont gered uit afvalcontainer?

    Eén telefoontje leidde tot snelle actie. Door enkele sterke mannen werd uit een binnentuin in Veendam een zeer zwaar stenen object veilig gesteld dat anders in de vuilcontainer zou worden geworpen. In eerste instantie werd met enthousiasme gereageerd op het nieuws dat het verloren gewaande middeleeuwse doopvont uit de kerk van Noordbroek wellicht zou zijn teruggevonden. Na omzwervingen langs het kerkje in Stootshorn en diverse tuinen zou het de laatste jaren dienst hebben gedaan als plantenbak.

  • Wie is Annelien de Winter?

    “Een vrouw van 62 jaar, met tot nu toe een boeiend leven achter de rug”, antwoordt Annelien de Winter op de eerste vraag tijdens een interview met Tussenklappen. Afgelopen donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering is zij geïnstalleerd als CDA wethouder in onze gemeente. In onderstaand artikel willen wij u (nader) kennis laten maken met haar.
    Annelien de Winter - Menterwolde

  • Man aangehouden voor huiselijk geweld

    De politie heeft woensdagavond een 32-jarige inwoner van Zuidbroek in zijn woonplaats aangehouden voor huiselijk geweld. Bij de woning spraken de agenten met de vriendin van de man. Zij vertelde dat ze door de man was geslagen en dat hij aan haar haren had getrokken. Tevens toonde zij de agenten haar bovenarm, die door het geweld rood gekleurd was. In de woning werd de verdachte aangehouden. De 32-jarige erkende zijn vriendin geslagen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

  • ADHD/Borderline/Depressie of ... én Verslaafd!

    Dinsdag 15 juni organiseert Steunpunt Mantelzorg Groningen-stad in samenwerking met Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) een themabijeenkomst voor naasten van verslaafden die naast een verslaving ook (mogelijk) een psychiatrische aandoening hebben.
    De bijeenkomst is bedoeld voor ouders, partners, broers/zussen, vriend(inn)en die geïntereseerd zijn, zich zorgen maken of zelfs in de problemen komen als gevolg van de verslaving in combinatie met een psychiatrische aandoening van hun naaste.

  • Alzheimer Café Veendam

    Woensdagavond 16 juni a.s. is er weer een Alzheimer Café, ditmaal bij Zorggroep Groningen, locatie A.G. Wildervanck, Borgerspark 2 te Veendam. Iedereen die betrokken of iets vragen wil is van harte welkom, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het Alzheimer Café is om de maand in het Woonzorgcentrum A.G. Wildervanck en MFC de Breehorn, tevens een samenwerking met Ouderenwerk en Mantelzorg Compaen.
    Thema deze avond is: Dilemma’s rond het levenseinde. De gastspreker is dit keer Dhr. Anne Verdam van de NVVE.

  • ZNC C1 junioren kampioen!

    De C1 junioren van ZNC zijn kampioen geworden in de tweede klasse en zullen door dit kampioenschap volgend seizoen uitkomen in de eerste klasse. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie te noemen. De C1 junioren onder leiding van coach R. Gorter en leider G.J. Rogaar wisten na 22 wedstrijden te hebben gespeeld 50 punten te behalen.
    ZNC C1 - Zuidbroek

  • Uitslagen stratenvolleybal Zuidbroek

    Op het sportterrein aan de Heiligelaan werd vorige week voor de 28e keer het door Zuvoc georganiseerde stratenvolleybaltoernooi gehouden. Door de 40 teams werd met volle overgave en veel plezier om de overwinning gestreden. Ook dit jaar was het toernooi weer een succes mede dankzij de sponsoren en goede weersomstandigheden. an het eind van het toernooi werden de prijzen in de kantine van ZNC uitgereikt aan de winnende teams.

  • Beachsoccer Muntendam

    Na een groot succes vorig jaar wordt er een 2e editie van het Beachsoccer toernooi in Muntendam georganiseerd. In 2009 werd er voor het eerst hier in de omgeving een Beachsoccertoernooi afgewerkt. Dit gebeurde allemaal op de ijsbaan in Muntendam. De gemeente Menterwolde zorgt elk jaar dat er een groot oppervlak van de ijsbaan bedekt is met zand. Dit is voor de volleybalclub te Muntendam (VKM) om stratenvolleybal te organiseren.

  • Treinreis groep 2 ’t Rakkertje

    Vorige week was het zover. De leerlingen van groep 2 van ’t Rakkertje gaan op treinreis. Vanuit Muntendam vertrok de groep met auto’s naar Zuidbroek. Even wachten, en instappen maar.
    Er werden liedjes gezongen, kaartjes geknipt en eenmaal in Groningen werd het station uitgebreid bekeken. De leerlingen trokken in de stad veel bekijks met hun prachtige matrozenhoedjes.
    Na een lekker broodje en/of appel werd er gang gezet naar de rondvaartboot. Wat was er veel te zien op het water! Woonboten, bruggen en auto’s die op de kade op ons moesten wachten.

  • Judo Ryu sterk op toernooi Drachten

    Judoka’s van Judo Ryu Muntendam wisten bijna allemaal een prijs te bemachtigen op het Bokaal van het Noorden in Drachten.
    Van Judo Ryu deden 6 judoka’s hieraan mee.
    Judo Ryu Menterwolde
    Isa Heideveld wist alles te winnen en hiermee een eerste prijs in ontvangst te nemen.
    Ook Ricardo Grave wist al zijn partijen te winnen ondanks dat er op voorgaande toernooien van sommige tegenstanders werd verloren liet hij nu zien verreweg de sterkste te zijn.

  • Nieuws van de mantelzorgconsulent

    De vorige keer is er geschreven dat we de mantelzorger binnen Menterwolde willen ondersteunen, op een manier die passend is bij de behoeften en wensen van de mantelzorger. Daarom is er een enquête gehouden om te peilen waar de wensen en behoeften dan liggen. Het overgrote deel geeft aan alleen belangstelling te hebben in de ondersteuning rondom de individuele mantelzor- ger. Een kleine groep heeft aangegeven belangstelling te hebben voor groepsbijeenkomsten; hier zal vorm aangegeven worden.

  • 5e plek in Dataland vastgoedinformatie

    Om de kwaliteit van overheidsinformatie te bevorderen reikt Dataland ieder jaar een prijs uit aan de gemeente die de beste kwaliteit vastgoedgegevens aanlevert en stelt uit de ruim 400 deelnemende gemeenten een top 25 samen. Dit jaar een 5e plaats voor Menterwolde in de top 25 Beste Gemeenten van Nederland. Menterwolde is hiermee (wederom) de beste gemeente van de provincie Groningen! Vorig jaar was het resultaat een 23e plaats.

    Dataland?

  • Open huis Neeltje

    Op zaterdag 12 juni a.s. opent Neeltje Verloskundigenpraktijk haar deuren voor belangstellenden. Van 14.30 tot 17.00 uur kunt u tijdens het open huis de praktijk komen bekijken en kennismaken met de verloskundigen Sannemarije Ridder en Rolien Ridder. De praktijk is gevestigd aan de Somerlustweg.

  • Is vrijwilligerswerk iets voor u?

    Vrijwilligers, zij doen zeer waardevol werk en zijn onmisbaar. Wat is er mooier dan iets goeds te betekenen voor een medemens die dat nodig heeft? Omdat vrijwilligerswerk zo belangrijk is heeft Stichting Welzijn Menterwolde (SWM) een vrijwilligerscentrale opgericht. Een centrale waar de aanbieders en vragers van vrijwilligerswerk bij elkaar worden gebracht.
    Hanita Beumkes, coördinator van de vrijwilligerscentrale, zegt: “Vrijwilligerswerk is heel waardevol in onze samenleving.

  • 31e Hepro Wiellerronde Muntendam

    Zondag 20 juni vindt weer de jaarlijkse wielerronde plaats in Muntendam. Dit jaar voor de 31e keer.
    Het programma ziet er als volgt uit:
    11.00 uur: Amateurs ABC (60 km)
    13.00 uur: Junioren (50 km)
    15.30 uur: Elite / Beloften (80 km)

    Bij de junioren komt onder meer de plaatselijke favoriet Rick Ottema aan de start.

    Het parcours is als volgt: Kerkstraat (start/finish), Jan Bakkerstraat, Zuiderstraat en Middenweg.

    Toegang is gratis!