januari 2008

  • Noordbroek- Man gewond bij eenzijdig ongeval

    Een 48-jarige man uit Noordbroek is zondagavond op de Noorderstraat gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Noordbroeker verloor de controle over het stuur en botste pardoes frontaal tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De man werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis roken de politieagenten alcohol bij de bestuurder. Hierop werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen of de 48-jarige daadwerkelijk onder invloed heeft gereden.

  • Warm welkom bij kerstconcert

    Fakkels, vuurkorven, warme chocolademelk of Glühwein en natuurlijk muziek: een warmer welkom konden de bezoekers van het kerstconcert van ‘Muziekvereniging Oosterbroek’ zich ondanks temperaturen onder het vriespunt, niet wensen! En dit was nog maar een opwarmertje voor het echte concert! Voor een vrijwel volle zaal werd een concert gegeven, geheel in kerstsferen.
    MVO

  • Kerstwandeling door Meeden

    Een groep van 55 personen vertrok die donderdag na kerst vanaf het dorpshuis voor de traditionele kerstwandeling, dit keer door Meeden.
    De heer Rinus Zwaneveld had in samenwerking met de HKM een fraaie, interessante route uitgezet.
    Te beginnen op de plek waar 180 jaar geleden de kerk, de pastorie, de school, kosterswoning en een molen het centrum vormden. Vanaf 1851 stond hier ook de molen “de rijzende zon”. Iets verderop, wat nu nr. 239 is, was een bierbrouwerij en nr. 235 een smederij. En dwarshuizen zodat manlu en vrouwlu direct vanuit hun werkplek op de straat uitkwamen.
    HKM Meeden

  • Verkeerscontrole Zuidbroek

    De politie heeft bij een verkeerscontrole op de A7 bij Zuidbroek diverse bekeuringen uitgeschreven: geen gordel (3x), overschrijding maximum snelheid (4x), kans op vallende lading, ondeugdelijke losbreekreminrichting, ondeugdelijke koppeling aanhangwagen, inhalen via verdrijvingsvlak, onvoldoende afstand houden (2x), negeren gesloten verklaring.

  • Stal Laarakkers domineert dressuurdag

    Amazones van Stal Laarakkers uit Winschoten domineerden woensdag de dressuur tijdens het concours hippique Veendam in Zuidbroek. Emmelie Scholtens en Callista Leeuwerke namen beiden twee overwinningen voor hun rekening. Leeuwerke won de twee zwaarste rubrieken, die in de ZZ-zwaar. Ze was daarin met haar paard Santorini (vader Cabochon) zowel de sterkste in de klassieke proef als in de kür op muziek.

  • Gerco Schröder de beste in Zuidbroek

    Gerco Schröder was zaterdagavond de beste op de slotavond van Indoor Veendam in Zuidbroek. De 29-jarige ruiter, lid van het gouden EK-team van Mannheim, startte in de barrage als eerste met Eurocommerce Seattle (v. Concorde). De pas twee weken geleden gesmede combinatie was zo snel, dat geen van de andere elf kanshebbers daaraan kon tippen. Hendrik Jan Schuttert uit Ommen werd verrassend tweede met Odin. Plaatselijk favoriet Suzanne Tepper werd met Sensation verdienstelijk vierde.

  • Winter club kampioenschappen Pinquin

    pinguinAfgelopen weekend werden de winter club kampioenschappen gezwommen. Vorig jaar heeft de Pinquin zich helaas net niet kunnen plaatsen bij de eerste 6, waardoor ze moesten starten in de ochtendpoule. Twee dagen hebben de zwemmers moeten strijden en dit keer niet zonder succes. Vanaf programma twee op de eerste dag stond de Pinquin aan de leiding van de ochtendsessie. Vele persoonlijke records werden gebroken. Deze lijn werd de tweede dag voortgezet. Beide dagen werden de zwemmers bijgestaan en steeds weer opnieuw gemotiveerd door de trainers Geert Rakers en André Weessies. De uitslag was overweldigend en heeft beide trainers dan ook een nat pak opgeleverd. De Pinquin werd eerste in de ochtendpoule en in de totale uitslag vierde met een minimaal verschil op nummer 3. Volgend jaar starten ze dus waar ze thuis horen, gewoon bij de beste 6 verenigingen van Groningen.
  • Diplomazwemmen

    Zaterdag 29 december jl. hebben  74 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma's A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering en H. Mulder.

  • Yoga in Noordbroek

    22 januari 2008 beginnen weer de nieuwe yogacursussen in het Leerkerkje te Noordbroek. Hatha Yoga. Hatha Yoga richt zich op het ontwikkelen van een ontspannen gezond lichaam en een ontspannen open geest. Zijn deze in evenwicht dan komt innerlijke rust weer binnen ons bereik. Hatha yoga brengt je in contact met jezelf en leert je bewust te worden van lichaam en geest. Dit doen we d.m.v. lichaamshoudingen, adem-, concentratie/meditatie- en ontspanningsoefeningen.

  • Operatie schoenendoos

    In Meeden kunnen ze terugzien op een zeer geslaagde opbrengst van schoenendozen, gevuld met allerlei leuke dingen voor kinderen in kansarme gebieden. Er waren dit jaar twee groepen actief, de Sjaloomschool en de gespreksgroep JOJOVO. Bij de Sjaloom-school werden 47 dozen gebracht en op 16 november jl. kwamen er veel mensen een doos brengen in Eltheto. De opbrengst van deze dag was 72 dozen. In totaal dus een mooi aantal van 119. Er werd in totaal een bedrag van € 437,-- overgemaakt naar Edukans voor de verzendkosten. Bij de Fam.

  • Het is een supertijd geweest....

    Onlangs nam Gerda Hummel afscheid als be-heerster van dorpshuis de Broeckhof. Zo’n 190 mensen kwamen naar de af-scheidsreceptie. “Het was een groot feest. Het heeft mij overrompeld dat er zoveel mensen waren. Ik vond het geweldig”, aldus Gerda. In zijn speech benadrukte Mario Post hoe Gerda destijds heeft gevochten voor ‘haar’ oud papier bak en ‘haar’ ouderen.
    Broeckhof
    En dat zij veel betekend heeft voor onze senioren mag duidelijk zijn. Niet alleen kunnen zij kaarten & sjoelen, volksdansen, gymnastieken, biljarten en handwerken in de Broeckhof. Ook verzorgde Gerda een jaarlijks uitstapje dat gefinancierd werd uit de op-brengst van het oud papier en een kleine bijdrage van de deelnemers.

  • 50e Keer Crescendo op 1e kerstdag

    Muziekvereniging Crescendo ging eerste kerstdagmorgen om 4.45 uur voor de 50e keer door Meeden om het Stille Nacht ten gehore te brengen. De uit zeven personen bestaande groep muzikanten konden weer bogen op vele positieve belangstelling onderweg. Te doen gebruikelijk begint de route door de nieuwbouw en van daaruit krijgt de gehele Meedener bevolking de klanken te horen. De muzikanten werden onderweg van een versnapering voorzien door George en Wil Meester (Dorpshuis Meeden), welke op prijs wordt gesteld door de muzikanten.

  • Hevig geknal in Zuidbroek

    Carbid 1
    Op oudejaarsdag knalde het ’s middags al flink in Zuidbroek. Zoals gebruikelijk werd er op het industrieterrein de Gouden Driehoek carbid afgeschoten.
    Carbid 2
    Er was vergunning gevraagd om te schieten met een kanon, deze werd echter geweigerd. Hiertegen werd met een spandoek geprotesteerd.
    carbid 3
    De burgemeester droeg ook zijn steentje bij, al was het dan natuurlijk met het afschieten d.m.v. een melkbus.

  • Web Super Menterwolde van start!

    Via TrefpuntGroningen.nl is vanaf 2 januari 2008 Web Super Menterwolde van start gegaan. De websuper zal uw bestellingen gaan bezorgen in de gemeenten Menterwolde en Veendam. Bestellen kan alleen via de website van Web Super Menterwolde die via de voorpagina van TrefpuntGroningen bereikbaar zal zijn. Dit is vooral voor Zuidbroek groot nieuws, omdat deze plaats het al een tijdje zonder supermarkt moet doen. Dit is voor veel mensen een probleem en met de websuper wordt een waardevol alternatief geboden.

  • Klokluiden Noordbroek

    Na het succes van 2006 was het weer zover, op oudejaarsavond mocht de Olle Dodde weer geluidt worden. Tijdens het luiden was de belangstelling van de inwoners groot. Na het inluiden van het nieuwe jaar, was er de mogelijkheid om kloksmeer te nuttigen waar men ook gretig gebruik van maakte.
    Klokluiden Noordbroek

  • Glamour en Glitterfeest

    Jeugdsoos Soultrain begint het nieuwe jaar met een swingende avond rond het thema "glamour en glitter".
    Wat houdt dit in?
    Probeer zonder teveel kosten te maken om er letterlijk stralend uit te zien. Met aluminiumfolie doe je al wonderen. Verder kun je denken aan glinsterkralen, overgebleven kerstversiering, glitter, schminken, lange oorbellen, noem maar op. Durf uit jezelf te komen. Durf er eens heel anders uit te zien. Voor de origineelste verschijning zal er een prijsje zijn. Later we er samen weer iets leuks van maken. Bestuur Soultrain tel. 451970.

  • Max van den Berg ontvangt koppermaandagprent

    Max van den Berg ontvangt koppermaandagprent Drukkerij de Bruin B.V. uit Zuidbroek had het genoegen om dit jaar de Koppermaandag, een zeer oud gebruik binnen de grafische industrie, voor de provincie Groningen te mogen organiseren. De reden hiervoor is dat de drukkerij dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. Het thema deze dag was energie en duurzaam ondernemen.
    Een thema die de drukkerij op het lijf geschreven is. 's Middags werd een bezoek gebracht aan Enercon te Aurich (Duitsland), een windmolenproducent die 15 procent van de wereldmarkt van windturbine's in handen heeft en meer dan 10.000 werknemers telt. Hier konden de grafische ondernemers met eigen ogen zien hoe een windturbine werd gemaakt. Zowel de productie van de rotorbladen als de generator als ook de assemblage van de gondel konden worden bekeken.
    Koppermaandagprent
    Traditiegetrouw maakt de organisator ook een zgn. Koppermaandagprent. Dhr. Max van den Berg, Comm. v.d. Koningin van de Provincie Groningen mocht van Erik de Bruin de Koppermaandagprent in ontvangst nemen.

  • Werkgroep Centrum Zuidbroek

    Jaaroverzicht 2007
    Eind 2006 hoort U voor het eerst van de Werkgroep Centrum Zuidbroek. De supermarkt komt in zwaar weer, het gonst van de geruchten en het dreigt nu echt de verkeerde kant op te gaan. Een groep verontruste burgers besluit de publiciteit te zoeken en de Werkgroep Centrum Zuidbroek is geboren. Begin 2007 gaat het echt mis en komen achtereenvolgens de supermarkt en de Novy definitief leeg te staan. De Werkgroep zoekt contact met diverse partijen waaronder de Provincie en de Gemeente. Daarnaast wordt de Werkgroep benaderd door o.a. projectontwikkelaars en leggen de Werkgroepleden hun oor te luister bij de bewoners van Zuidbroek. Na een aarzelende start met de diverse partijen die zich onder andere afvroegen wat nu de status en legitimiteit van de Werkgroep was ontstaat er een zeker vertrouwen bij met name wethouder Ploeger en wordt de Werkgroep gesprekspartner (klankbord, luis in de pels, waakhond) van de gemeente.

  • V.v.V. feestweek in 2008

    Sinds 1999 organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Zuidbroek een jaarlijks dorpsfeest op het ijsbaanterrein in Zuidbroek. Naast de kermis op de Vondelsingel wordt er jaarlijks een feesttent geplaatst op de ijsbaan en wordt het geheel omgetoverd tot een 5-daagse evenement dat altijd in de derde week van juni wordt gehouden.
    Ondanks dat het er altijd gemoedelijk is in deze feestweek, waren er in 2006 toch wat ongeregeldheden waarbij de politie enigszins hard moest optreden. Er is na die feestweek een evaluatie geweest en de gemeente heeft in samenwerking met de politie een pakket met eisen op tafel gelegd om voor de bezoekers de publieke veiligheid te garanderen. De eisen in 2006 waren ondermeer een afgebakend terrein en beveiliging door een externe beveiligingsbedrijf. De feestweek in 2007 werd met dit eisenpakket georganiseerd en er heerste weer een gemoedelijk feest zonder incidenten. Het bestuur kreeg pluim na pluim en was blij dat alles goed verlopen was want ook zij wisten dat het erop of eronder was.
    De domper kwam een week na de feestweek toen er opeens handtekeningenlijsten en stukken in de krant verschenen die de teneur hadden van dat het maar eens afgelopen moest zijn met de feestweek in Zuidbroek. De voorzitter van de V.v.V. werd persoonlijk onder vuur genomen en er werden vragen gesteld in de gemeenteraad.
    Dit jaar is de feestweek van woensdag 18 t/m zondag 22 juni. De V.v.V. wil graag in samenwerking met de gemeente in overleg met directe omwonenden van het ijsbaanterrein om het één en ander toch soepeler te0 laten verlopen.
    Mocht u op- of aanmerkingen hebben dan wordt u van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst die gehouden wordt op maandagavond 14 januari a.s. in de Broeckhof te Zuidbroek.

  • Vrachtwagen krijgt geen voorrang

    Een 75-jarige automobiliste uit Veendam is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de N33 bij Zuidbroek. De vrouw kwam vanaf de A7 en gaf op de N33 geen voorrang aan een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oldebroek. Deze chauffeur kon de vrouw niet ontwijken. Door de aanrijding raakte de personenauto in een sloot. De bestuurster is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

  • Greta Veldthuis uit Zuidbroek vermist

    De politie onderzoekt de vermissing van de 45-jarige Grietje Veldthuis (roepnaam Greta) uit Zuidbroek. Zij is in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 januari jl. omstreeks 03.45 uur uit een taxi gestapt in de Sluisstraat in Zuidbroek. Daarvoor bezocht zij samen met een vriendin een café aan het Loeg in Muntendam. Politie en familie vrezen voor een ongeluk. Omdat er geen verdere aanwijzingen bekend zijn, houdt de politie het onderzoek breed.

  • Politie zoekt getuigen na vermissing Greta Veldthuis

    Greta VeldthuisAfgelopen donderdag is er door de politie uitgebreid gezocht naar Greta Veldthuis in de haven en het Winschoterdiep te Zuidbroek. Dit gebeurde met honden, duikers en een helicopter. De zoektocht heeft niets opgeleverd, binnenkort zal er weer gezocht worden op dezelfde plek.

    Het is een vermoeden van de politie dat Gretha Veldthuis daar in het water terecht gekomen kan zijn, dit is echter niet zeker. Daarom is de politie op zoek naar getuigen van de vermissing van de 45-jarige Greta Veldthuis.

    De politie weet dat Greta op zondag 6 januari 2008, omstreeks 03.45 uur in de Sluisstraat in Zuidbroek uit een taxi is gestapt. De politie wil graag in contact komen met mensen die Greta de bewuste zondagnacht na 03.00 uur in Zuidbroek of op een andere plek hebben gezien.

    Getuigen kunnen contact opnemen met de politie door te bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

    Zoektocht

  • Snelheidsduivels betrapt

    De politie heeft zaterdag op verschillende plekken in de provincie twee hardrijders betrapt.
    Zaterdagmiddag werd een 55-jarige man uit Winschoten op de A7 bij Zuidbroek langs de kant van de weg gezet. Hij reed 171 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
    Op de N33 bij Noordbroek moest een 42-jarige automobilist uit Appingedam zijn rijbewijs inleveren. Hij werd ’s avonds betrapt toen hij met 160 km/uur op de Provincialeweg reed, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Agenten zijn met hem naar zijn huis gereden om daar zijn rijbewijs op te halen. Die moest hij inleveren. Tegen de heren wordt proces-verbaal opgemaakt.

  • Wie helpt mee?

    Ieder jaar wordt in februari gecollecteerd voor ruim 3,5 miljoen mensen met een ‘ziekte in hun hoofd’. In 2008 vindt de collecte plaats in de week van 28 januari t/m 2 februari. De Hoofdcollecte is een initiatief van de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid. Beide organisaties maken zich sterk voor betere behandelmethoden, maar ook voor preventie en genezing van hersenziekten en psychische ziekten. Publieks- en patiëntenvoorlichting draagt bij aan meer kennis over ziekten zoals o.a.

  • Informatieavond alcohol en opvoeding

    Dinsdagavond 22 januari organiseert de bibliotheek in samenwerking met Verslavingszorg Noord een avond over alcohol en opvoeding. Alcoholgebruik bij jongeren is vaak een probleem. Hoe moeilijk is het om als ouder/opvoeder te praten over de zorg over het alcoholgebruik van je kind? En hoe moet je er nu over praten met je kind? Is verbieden het beste, of is dat juist een reden om meer te drinken?

  • Bidden met open handen

    De komende Week van Gebed van de Evangelische Alliantie heeft als thema ‘Bidden met open handen’. Naar verwachting honderden kerken, jeugdgroepen en scholen zullen deze week hun handen in dankzegging, aanbidding en verwachting uitstrekken naar God om van Hem te ontvangen maar ook naar de medemens in nood om uit te delen. In gebed en overdenking zullen zij zich laten leiden, aansporen en inspireren door de handen van Jezus.

  • Goud voor Alex Jonkman

    Zaterdag 12 januari jl. heeft Judo Ryu deelgenomen aan het grote Wintertoernooi in Dedemsvaart, dat georganiseerd werd door judovereniging Varwijk in Dedemsvaart. Van Judo Ryu deden 7 judoka's mee aan dit zwaar bezette toernooi. Alex Jonkman moest het opnemen tegen 7 judoka's, allen in de leeftijd van 1999 en in het gewichtsklasse -30 kilo. Door goede judo technieken te laten zien, was Alex iedereen de baas en mocht dan ook goud in ontvangst nemen.
    Judo Ryu wk3

  • Jaar van het Religieus erfgoed

    Het jaar 2008 is uitgeroepen tot jaar van het religieus erfgoed. Dit om de belangstelling voor het religieus erfgoed te vergroten, maar ook om mensen bewust te maken van het belang om monumenten en kunst voor het nageslacht te bewaren. Voor activiteiten en informatie is er een website: www.2008re. nl Hierop kunt u van alles lezen en bekijken over dit onderwerp. Op 17 januari a.s. wordt in Utrecht het jaar officieel geopend.

  • Jakob, de musical

    Dat is de titel van een unieke uitvoering van het verhaal van Jakob, te zien op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari in De Broeckhof te Zuidbroek. Geen ouderwets stuk, maar een verrassend eigentijdse musical onder leiding van regisseur Martzen Tichelaar en met medewerking van het interkerkelijk koor Oosterbroek onder leiding van dirigent Henk de Vries. ‘Wie is Jakob?’ is één van de liederen in de musical. Dat is nog niet zo’n eenvoudige vraag.

  • Informatieavond bouw zorgwoningen

    De Zijlen en De Brink bouwen 26 studio’s bij locatie De Gilde in Muntendam. Deze moderne studio’s zijn volledig geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke en/of zintuiglijke beperkingen. Het complex is zo ontworpen dat op elke zorgvraag een antwoord mogelijk is. Cliënten wonen zo zelfstandig mogelijk, maar hebben ook het gemak en de bescherming van zorg, ondersteuning en voorzieningen in de buurt. Verder kunnen ze deelnemen aan allerlei activiteiten in de directe woonomgeving.

  • HARDSTYLE PARTY met DJ Fyloz

    Het “Glamour en Glitterfeest” zit er weer op. Enorm veel belangstelling. De glamour was soms ver te zoeken, maar de glitter hing in en aan de oorlellen, was in haren en op het gezicht gespoten. Ook werden er piercings, kettingen en zilveren gespen als “glitter” gezien. Er waren leuke prijsjes te winnen. Patricia Kiewiet werd gekroond tot de “glamourprinses” van deze avond. A.s. zaterdag is het weer raak, dan dus een “Hardstyle Party”.
    Zien we jou dan ook weer?

  • Expositie Els van Gelderen

    Tot eind februari exposeert Els van Gelderen in het gemeentehuis. Els van Gelderen woont sinds 1971 met haar man in Meeden. Ze was jarenlang lid van de plaatselijke aquarelclub. Pas toen ze in 2002 stopte met werken begon ze serieuzer te schilderen, hoofdzakelijk in acryl. De collectie schilderijen, die inmiddels uit een kleine vijfhonderd schilderijen en tekeningen bestaat, heeft ze gemaakt in haar eigen schilderkamer. Naast acryl wordt ook gewerkt met krijt, inkt, olieverf en gemengde technieken.
    expo gemeentehuis

  • Getuigen gezocht na vermissing Greta Veldthuis

    Gretha VeldthuisVorige week donderdag is er door de politie uitgebreid gezocht naar de vermiste Greta Veldthuis in de haven en het Winschoterdiep te Zuidbroek. Dit gebeurde met honden, duikers en een helicopter. Ook afgelopen maandag is er gezocht en toen in een iets groter gebied. Deze twee zoektochten hebben niets opgeleverd. Wel heeft een hond maandagmiddag aangeslagen wat kan betekenen dat hij wat geroken heeft. Reden voor de politie om dinsdagochtend weer te gaan zoeken.

    De politie vermoed dat Greta Veldthuis daar in het water terecht gekomen kan zijn, dit is echter niet zeker. Daarom is de politie op zoek naar getuigen van de vermissing van de 45-jarige Greta Veldthuis. De politie weet dat Greta op zondag 6 januari 2008, omstreeks 03.45 uur in de Sluisstraat in Zuidbroek uit een taxi is gestapt.
    De politie wil graag in contact komen met mensen die Greta de bewuste zondagnacht na 03.00 uur in Zuidbroek of op een andere plek hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie door te bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

    Zoektocht

  • The Blues Kings in Tripscompagnie

    Zaterdag 26 januari a.s. vindt in dorpshuis 'Nooitgedacht' in Tripscompagnie een optreden plaats van "The Blues Kings". Dit Groningse viermanschap heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld met dampende, rauwe blues.In 2007 bracht de band een cd uit,"Big Road Blues", welke zeer goed ontvangen werd. Momenteel maakt de band furore op de Nederlandse podia en mag zich verheugen op een gestaag groeiend aantal trouwe fans.

  • Bewegen tijdens zwangerschap belangrijk!

    FIT FOR 2
    Tijdens de zwangerschap gebeurt er van alles met je lichaam. Er groeit een kindje in je, je wordt zwaarder, je conditie en kracht gaan achteruit en er kunnen eventueel zwangerschapsklachten (zo-als rug- en bekkenklachten) ontstaan.
    Er zijn veel dames die tijdens de zwangerschap daarom stoppen met het beoefenen van hun sport, terwijl verantwoord sporten tijdens de zwangerschap juist veel voordelen biedt. Door bewust te sporten krijg je meer inzicht en controle over je lichaam. Je leert bepaalde spiergroepen die tijdens je zwangerschap en bevalling belangrijk zijn, bewust aan te spannen of juist te ontspannen. Verder wordt je door je conditie te onderhouden minder sneller moe, waardoor je meer kan blijven doen tijdens de zwangerschap maar je ook fitter de bevalling in gaat. En hoe fitter je de bevalling ingaat, hoe fitter je meestal er ook weer uitkomt.

  • Openhuisdienst

    Zondag 27 Januari organiseert de Baptisten Gemeente Muntendam weer haar maandelijkse openhuisdienst. Deze dienst draagt het thema; “God ziet iedere stap”, U bent allen van harte welkom, Aanvang is 10.00 uur in het witte kerkje in aan de Kerkstraat in Muntendam.

  • Goud voor Annika Vos

    Zaterdag 20 januari heeft Judo Ryu Muntendam deelgenomen aan het 10e Noord-Oost Oelen Toernooi in Slagharen. Ruim 500 judoka’s van 50 sportscholen en verenigingen uit Oost, Midden en Noord Nederland streden daar om het ere metaal op het jaarlijkse judotoernooi van de plaatselijke Budo sport vereniging “Anbergen”. Van Judo Ryu Muntendam deden 7 judoka's mee, waarvan Annika Vos kampioen werd in de -28 kilo. Clubgenoot Aniek Norder zat in dezelfde poule en werd uiteindelijk derde.

  • Burgemeester bezoekt artotheek

    De burgemeester van Menterwolde, de heer E. van Zuijlen en de wethouder van onderwijs, de heer M. Post, kwamen 8 januari een bezoek brengen aan de artotheek van de Europaschool in Muntendam. In de artotheek kunnen belangstellenden kunstwerken huren die door de kinderen van de school (groepen 1 t/m 8) zijn gemaakt.
    Artotheek Europaschool
    De artotheek is iedere dinsdagmiddag open van 14.30-16.30 uur. Op deze foto is de burgemeester te zien met 2 leerlingen die dienst hadden in de artotheek. Ze staan bij een schilderij dat gemaakt is door de leerlingen van groep 3. De burgemeester was onder de indruk van de werkstukken die in de artotheek te zien waren. De leerlingen van groep 8 hebben n.a.v. dit bezoek een opdracht van de burgemeester gekregen. Zij mogen twee schilderijen gaan maken die een mooie plek krijgen op zijn werkkamer.

  • IJsvereniging Noordbroek

    Ingezonden:
    Hierbij willen de bestuurders van IJsvereniging Noordbroek, de ouders van een bepaalde groep jeugd er op wijzen dat de meeste kinderen en hun ouders willen schaatsen en dat het ijs niet door de jeugd moet worden vernield.
    Wat heeft het allemaal voor zin?
    Klinkers en troep op het ijs, afvoerpijpen van onze kantine afgetrapt en op de baan gegooid. Hopelijk bij een volgende vorst periode, NIET weer het ijs en de kantine vernielen (wie betaald de nieuwe afvoerpijpen?) Want wij als bestuur en met ons alle Noordbroeksters zijn zeer tevreden met de mooie ijsbaan en prachtige kantine.

    Het Bestuur.

  • Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

    Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2008 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorlees-ontbijt op woensdag 23 januari. Op veel scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang wordt een voorleesontbijt georganiseerd. Het prentenboek van het jaar: Kleine Muis zoekt een huis van Petr Horáãek staat dit jaar centraal. Welk dier heeft plaats voor een ondernemende muis, die op zoek is naar een groter huis voor zichzelf en een mooie, rode appel?