Brocante Festival bij Tuingoed Foltz

Op het Brocante Festival, dat plaats vindt op 10 en 11 november, presenteert Tuingoed Foltz in Meeden een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend opent Foltz ook zijn vernieuwde Winterwinkel. Naast de boerderij van Foltz is een intieme wintermarkt ingericht; diverse standhouders presenteren sfeervolle produkten als vachten, viltobjecten, Franse potten en kruiken, sieraden van oude stenen e.d. Feestelijk en verrukkelijk zijn de bonbons van Ciska Vennink. Op zondagmiddag verzorgt de Zuivelhoeve Veendam een smakelijke wijn- en kaasproeverij.
Brocante Festival bij Tuingoed Foltz

Voor binnen en buiten
Voor binnen is er een schat aan originele, meest antieke, binnenhuisdecoraties, waaronder kroonluchters, kandelaars, serviezen, tafels, bankjes, glaswerk , beelden en ander brocante dat met name verzameld is in Frankrijk en België.
Buiten staan onder meer oude tuinvazen, Franse tuintafels, oude troggen en hekwerken uit Nederland, België en het Middellandse-Zeegebied. Wintergroene planten en heesters als bamboe, taxus, buxus, rhododendron, varens, helleborus en gaultheria geven het terras en de wintertuin een aangeklede sfeer. Fraai en smakelijk is de grote collectie vruchtbomen en klein- en sierfruit
 
Opening vernieuwde Winterwinkel
Tijdens het Brocante Festival vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde Winterwinkel. Bezoekers worden onthaald met een glas warme Aspen Spices.
 
Wijn- en kaasproeverij en bonbons
De Zuivelhoeve Veendam verzorgt zondagmiddag vanaf 12.00 uur een wijn- en kaasproeverij in de stallen van Foltz. Ciska Vennink presenteert heerlijke fairtrade bonbons.
 
Open: 10.00-17.00 uur. Toegang gratis. Kijk voor meer informatie op www.tuingoedfoltz.nl.
 
Locatie en informatie
-     Tuingoed Foltz ligt tussen Winschoten en Veendam, Adres: Hereweg 346, 9651 AT Meeden. Vanaf de N33 is de route bewegwijzerd.

Reactie toevoegen