Je bent wat je leest

Donderdag 1 november startte de landelijke campagne Nederland Leest. Bibliotheken in het hele land besteden de hele maand november aandacht aan het thema ‘Voeding’.
 
Jaarlijkse cadeau van de bibliotheek
Nederland Leest is een nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Dit jaar is het thema voeding. Traditiegetrouw kunnen zowel leden als niet­-leden een cadeau in de bibliotheek tijdens de Nederland Leest maand. Het geschenkboek van dit jaar heet: Je bent wat je leest. Het is exclusief voor de bibliotheek geschreven met bijdragen van onder meer thrillerschrijfster Marion Pauw en tv-kok Pierre Wind. Het boekje bevat een  verfijnd menu met fictie, non-­fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten.

Voedselbank
De hele maand november staan er bij de thematafel van de campagne Nederland Leest in de Bibliotheek Hoogezand kratten voor de voedselbank. Iedereen kan hier houdbare producten doneren voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Het gaat om houdbare levensmiddelen als limonade, suiker, pastasaus, rijst, babyvoeding.             
 
Recepten
In de kleinere bibliotheekvestigingen in Midden-Groningen staat een thematafel met boeken over koken en voeding. Hier vind je ook een receptenboom waar bezoekers hun succes-recepten kunnen delen met elkaar. Meer activiteiten staan op de website: www.biblionetgroningen.nl/nederlandleest

Reactie toevoegen