De hacker vertelt

Donderdag 22 november spreekt computerspecialist Jan-Karel Visser in de Bibliotheek Hoogezand over hacken; hoe houd je het onder de duim zowel privé als op het werk? Het is van 19.30 tot 21.30 uur en de lezing is gratis.
 
Als ethical hacker/tester draagt Visser zijn steentje bij aan de algehele veiligheid van een groot aantal organisaties en hun klanten. Juist door kwetsbaarheden in kaart te brengen en gerichte oplossingen aan te dragen probeert hij de veiligheid te verbeteren. Het zijn vaak de  minst verwachte onderdelen waarmee een kwaadwillende weet binnen te dringen. Visser vertelt hoe eenvoudig het is om te hacken en hoe je dit heel simpel tegen kunt gaan!
 
Week van de Mediawijsheid
Van 16 tot en met 23 november 2018 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim? . Tijdens deze campagne roept Mediawijzer.net  docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Mediawijsheid omvat veel aspecten.
 
Ethisch hacker
Een ethisch hacker is een computerspecialist die beveiligingssystemen en netwerken test op een positieve manier. Zijn doel is om door middel van hacken fouten en veiligheidslekken op te sporen in de systemen en netwerken om deze daarna te melden aan de bedrijven of instanties waarmee ze samenwerken. Ze willen helpen in de strijd tegen cybercriminaliteit. Het zijn de ‘good guys’ van het internet.

Reactie toevoegen