Spoorwegmuseum open tijdens Open Monumentendag

Ook dit jaar is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum tijdens de Open Monumentendagen geopend. Op de entresol van het museum is, in aansluiting op het landelijke thema van de Open Monumentendag, een mini-expositie ingericht. Voor dit thema, ‘In… Europa’, is een foto-expositie van alle stations in de hoofdsteden van Europa samengesteld.
Behalve de mini-expositie is ook de Modelrailgroep Veendam aanwezig om de treinen op de grote modelbaan weer te laten rijden.

Mocht u de wisselexpositie ‘150 jaar spoor Groningen-Nieuweschans’ nog niet hebben bekeken, dan is dit één van de laatste mogelijkheden. De expositie is op zondag 23 september voor het laatst te zien. Op 29 en 30 september is er het jaarlijkse modelspoorweekend en vanaf 6 oktober is de nieuwe wisselexpositie ‘Theo van den Boogaard spoort wèl’ te zien in het Zuidbroekster trein- en trammuseum.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen