Longpunt Oost Groningen

Hoe ziet de huisartsenzorg voor longpatiënten eruit en wat kan de praktijkondersteuner voor u betekenen? Op 20 september is er weer Longpunt Oost Groningen op de locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam om 14.00 uur.
Gastspreker deze middag is Rita Bijma, longverpleegkundige huisartsenpraktijk Muntendam en huisartsenpraktijk Oosterbroek. Zij gaat het onderwerp behandelen ‘Hoe ziet de huisartsenzorg voor longpatiënten eruit en wat kan de praktijkondersteuner voor u betekenen?’. U krijgt de patiëntenversie van de zorgstandaard astma/COPD mee naar huis.
Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met  de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom !

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost groningen op de locaties: Veendam, Winschoten en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl   Zie ook  www.groningen.longfonds.nl
Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds  (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Reactie toevoegen