Veel matches op Kennisfestival

SAPPEMEER – Bij Kwekerij de Klimroos is donderdag 7 juni door de Midden-Groningse Uitdaging, Vrijwilligerscentrale en het Vrijwilligerscollege de derde editie van het Kennisfestival georganiseerd. De NOVO zorgpost aan de Vosholen in Sappemeer bleek een vruchtbare locatie. Tijdens het ludieke evenement, dat gericht is op het verbeteren van de lokale leefbaarheid, werden er tussen de aanwezige ondernemers en maatschappelijke organisaties tientallen contacten gelegd en meer dan 35 matches gerealiseerd.
Veel matches op Kennisfestival bij Klimroos
Het programma stond onder ludieke leiding van de ‘tuinkabouters’ van Theatergroep Auth&Tiek. Sommige bezoekers lieten zich door hen vanaf de parkeerplaats van het Brandweermuseum om de hoek naar het festival brengen in een kruiwagen.
Nog voordat wethouder Jan Jakob Boersma om 16.30 uur een welkomstwoord tot de bezoekers richtte, was de eerste match al gerealiseerd. De houtkunstenaar die met diverse kettingzagen aanwezig was om z’n vakmanschap te demonstreren, zal voor De Klimroos een houten vos maken in ruil voor hout om nieuwe kunstwerken te maken.

Het Kennisfestival is vooral gericht op het leggen van contacten tussen maatschappelijke organisaties en ondernemers. Maar ook maatschappelijke organisaties blijken elkaar onderling goed te kunnen vinden. Zo zal Kwekerij de Klimroos – NOVO het Voedselbos in Slochteren aan plantjes helpen.

Dankzij het prachtige weer kon de speeddate plaatsvinden in de buitenlucht. Deze speeddate bracht de bezoekers willekeurig met elkaar in contact, wat vele en dikwijls ook verrassende verbindingen heeft opgeleverd. Ook konden maatschappelijke organisaties in de kring een hulpvraag voorleggen, die in sommige gevallen direct ondersteuning van een ondernemer of andere vrijwilligersorganisatie opleverde. Bijvoorbeeld De Samenloop voor Hoop en Stichting de Toverboom hebben veel hulp aangeboden gekregen.

Na afloop van de speeddates en het pitchen van hulpvragen door vrijwilligers konden bezoekers meegaan op een rondleiding door de kassen van de kwekerij. Verder konden bezoekers uitleg krijgen over de werking van de biomassaketel en het Sedumdak. Uiteraard was er ook nog volop gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje op het buitenterras. ,,Volgend jaar komt er weer Kennisfestival’’, laat manager Irma van der Meij-de Haan van de Midden-Groningse Uitdaging in een reactie weten: ,,Het evenement groeit en de reacties waren na afloop overweldigend positief, van ‘zeer inspirerend’, ‘motiverend’ tot ‘uniek’. Ook de locatie, programma en verzorging werden zeer gewaardeerd’’.

Reactie toevoegen