'Heimwee van Tammo'

Na de eerste geslaagde voorstelling op 25 november laatste kans op vrijdagavond 8 december in Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie 47. Voorstellingen muziektheaterproject met aandacht voor Veenkoloniale geschiedenis en perspectief. Wij volgen aan de hand van een nazaat van Adriaan Geerts Wildervanck, te weten Tammo Edens, de recente ontwikkelingen van de Veenkoloniën met bijzondere aandacht voor actuele thema`s, We gaan nu eens uit van de positieve en bouwende krachten van de regio door de eeuwen heen. Adriaan Geerts volgt de weergave tijdens de voorstelling overigens nauwlettend.

‘Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. Onder regie van Rob van der Ree zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor een folk-genre en tweetal zangers zorgt onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek en historische beelden van o.a. een rijke Veenkoloniale geschiedenis..
De 21 deelnemers en vrijwilligers zijn weer zover om het podium op te gaan. MMC organiseert met het project enkele eenmalige voorstellingen in de Cultuurwerkplaats BC 47 te Borgercompagnie. Reserveren is vanwege de beperkt aantal plaatsen noodzaak.

Reactie toevoegen