Sinterklaas weer in ons midden

Afgelopen zaterdag hadden Sinterklaas en zijn Pieten het erg druk. In menig dorp stonden kinderen met verwachtingsvolle gezichtjes hen op te wachten. Zo kwamen zij o.a. in Noord- en Zuidbroek langs, in Slochteren, in Meeden en in Muntendam.
Sinterklaas weer in Muntendam

In Slochteren en Zuidbroek gebeurde dit weer met de boot in de haven. In Slochteren kwamen Pieten ook aan in een mooie brandweerauto. Natuurlijk kregen de vele wachtende kinderen langs de kade van de Slochterhaven ook hier weer volop pepernoten toegestopt.
Sinterklaas komt aan in de haven van Slochteren
Op het volle dorpsplein in Zuidbroek heette de burgemeester hen welkom. De streetdance groep van SVO deed vrolijke Pietendansjes.
Sinterklaas in Noordbroek
Hierna ging de stoet richting de Kerkhorn. In Noordbroek en Muntendam kan geen boot komen, dus kwam de Sint met een cabrio. In Muntendam ging men na ontvangst door wethouder Jaap Borg naar Ruitershorn om daar het feest verder te vieren. In Noordbroek maakten Sint en zijn Pieten een rondtocht door het dorp. Ook hier was een streetdance groep en de Pieten deden vrolijk mee. Sint zei dat alle kinderen wel eens ’s avonds zijn of haar schoen mogen zetten. 
Sinterklaas in Zuidbroek
‘Een spannende dag voor de vele kleintjes uit Midden-Groningen’

Reactie toevoegen