Uw belangen zijn onze belangen

Ja, één keer per vier jaar mag u een nieuwe gemeenteraad kiezen. Door de herindeling van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde, mogen de inwoners van deze gemeenten een paar maand eerder naar de stembus, nl. 22 november a.s. Dit keer heeft u de keuze uit liefst 11 partijen die deelnemen aan deze gemeenteraadsverkiezingen. Partijen die landelijk georganiseerd zijn en lokale partijen.
Uw belangen zijn onze belangen
GemeenteBelangen Midden-Groningen is één van de lokale partijen, of beter gezegd een fusie van de bestaande partijen Lokaal Perspectief, Gemeentebelangen Slochteren, Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde. Vier partijen die hun wortels in de samenleving van de drie huidige gemeenten hebben, met kandidaten die weten waar 'Abraham de mosterd haalt'. Kortom, die weten wat er leeft in de dorpen en wijken. Dat hebben we de afgelopen jaren volop bewezen.
 
Uw lokale belangen zijn belangrijker dan een “afgietsel” van uitgangspunten van de landelijke partijen. Voorbeelden te over. Landelijk georganiseerde partijen willen de gaswinning niet stoppen, de lokale vertegenwoordigers roepen van wel, maar bereiken letterlijk niks bij hun op het westen georiënteerde partijgenoten. Windenergie prima, maar dan op zee en niet het woongenot van inwoners voor jaren verpesten. De provincie Groningen en dus ook de nieuwe gemeente Midden-Groningen is geen “wingewest” of “afvalputje” van Nederland.
Ja, maar …...  de landelijke politiek gaat daar toch over? Ja zeker, …. maar ook al geven die landelijke partijen hun instemming voor bijvoorbeeld windmolens of zoutwinning, eventueel met krokodillen- tranen van hun lokale afdelingen, dan nog heeft de gemeentelijke overheid mogelijkheden om invloed uit te oefenen. Men zal bijvoorbeeld lokale vergunningen nodig hebben voor gebruik van wegen of tijdelijke voorzieningen etc. Dan geven we die als lokale overheid niet af, tot een “hogere” macht anders beslist. Kortom, niet alleen met de mond belijden dat je het ergens niet mee eens bent, maar ook daadwerkelijk de gevoelens van de bevolking serieus nemen.
 
Wat onderscheid GemeenteBelangen Midden-Groningen nu van de andere partijen? In onze 10 speerpunten, die u elders in deze krant aantreft, hebben we aangegeven wat we belangrijk vinden met de titel: “Gewoon, kritisch en lokaal”. Dus zonder poespas, uw belangen behartigen. U stemt op lokale, ervaren kandidaten, die weten wat er leeft in uw eigen omgeving. Geen posters met kandidaten die hier niet wonen, geen wethouders van buiten omdat je zelf geen goede kandidaten hebt. Kortom, lokale invulling van de nieuwe gemeenteraad is eigenlijk de beste keuze.
Dus, stem op 22 november 2017 op GemeenteBelangen Midden-Groningen.

Reactie toevoegen