Een goed vrijwilligersbeleid

Hoe zorgt u ervoor dat vrijwilligers bij uw organisatie blijven? En dat u een aantrekkelijke organisatie bent voor nieuwe vrijwilligers? Heeft uw organisatie een goed vrijwilligersbeleid? Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk? Op 21 november organiseert het Vrijwilligerscollege een workshop voor organisaties die de zaken goed willen regelen voor hun vrijwilligers. 
Deelnemers maken kennis met de zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Deze zelfevaluatie is een handige checklist waarmee organisaties in kaart kunnen brengen wat er goed gaat en wat er beter kan. 
 
Tijdens de workshop werken de deelnemers in kleine groepjes aan gedeeltes uit de zelfevaluatie waarbij de deelnemers elkaar helpen en ervaringen delen. Na de workshop weet u hoe de zelfevaluatie werkt en kunt u in uw eigen organisatie met de zelfevaluatie aan de gang. Na de zelfevaluatie weet u wat de basis is van een goed vrijwilligersbeleid. 
De workshop richt zich op vrijwilligersorganisaties die zaken rondom de inzet van hun vrijwilligers (nog) beter willen regelen. Het maakt niet uit of u al veel of weinig geregeld heeft.
 
Aanmelden
De workshop wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur bij Kwartier, Laan van de Sport 2 in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vrijwilligerscollege.
Bij voorkeur neemt u deel met twee personen uit uw organisatie/vereniging.

Reactie toevoegen