"Wij willen graag naar de Olympische spelen"

Op maandag 23 oktober werden de Nederlandse zwemkampioenen Danique Slaper en Iris Nieuwhof uit Zuidbroek gehuldigd, door wethouder sport Lian Veenstra, in het gemeentehuis van Menterwolde.  
Wij willen graag naar de Olympische spelen
De Zuidbroekster zwemmers Danique Slaper en Iris Nieuwhof, allebei 13 jaar, zijn op 24 september in het Pieter van den Hoogenband zwem-stadion in Eindhoven, Nederlands kampioen geworden bij de estafette junioren. Met Emma Hofstee (Finsterwolde), Janna van Kooten uit Niekerk en Veerle Nieborg (Eelderwolde) zwemmen Danique Slaper en Iris Nieuwhof voor de Groninger zwemsportvereniging TriVia.
 
De zwemmers waren op alle onderdelen - 4 keer 100 meter schoolslag (5.15.43 minuten), 4 keer 100 meter vrije slag (4.13.44) en 4 keer 100 meter wisselslag (4.40.48) - de snelsten van de 20 teams. Danique en Iris trainen 10,5 uur per week; bij de zwemclub en ook nog op school. Ze gaan naar een speciale school (Sporttalentenschool Groningen) met een aangepast rooster. Alle dagen wordt er getraind en vrijdags moeten ze zelfs om 04.15 uur al het bed uit. 
Wij willen graag naar de Olympische spelen
De zwemmsters ontvingen uit handen wethouder Lian Veenstra het Menterwolmer Compliment en een VVV bon.
 

Reactie toevoegen