Spreekuur gynaecoloog OZG

Veendam - Vanaf eind november van dit jaar geeft verloskundigenpraktijk Neeltje in Veendam zwangere vrouwen de mogelijkheid om naar het spreekuur met de gynaecoloog te gaan in hun eigen praktijk. 
Spreekuur gynaecoloog OZG - Foto:- Henk Marks
Gynaecoloog Ruth van der Zwaag van het Ommelander Ziekenhuis houdt dan eens in de drie weken spreekuur in Veendam. Zo kunnen zwangere vrouwen die verwezen worden naar de gynaecoloog toch in hun eigen verloskundigenpraktijk controles houden. Ook zwangeren die vanwege medische redenen onder controle zijn van de gynaecoloog kunnen nu dichtbij huis naar het spreekuur komen. 
De verloskundigen en gynaecoloog zijn erg enthousiast over deze intensieve vorm van samenwerking. Verloskundige van Neeltje Sannemarije Ridder: “Onze zwangeren hoeven nu niet meer naar het ziekenhuis te reizen maar kunnen nu en in de toekomst terecht in onze eigen praktijk voor de zorg die zij nodig hebben.” Gynaecoloog Ruth van der Zwaag: “Door deze nieuwe manier van werken zijn de lijnen kort. Je stapt zo bij elkaar binnen om iets te overleggen. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van de manier waarop het Ommelander Ziekenhuis zorg wil verlenen: samen de beste zorg dichtbij.” 

Reactie toevoegen